راهنمای مسیر شغلی برنامه نویسی (چگونه برنامه نویس شویم؟)

راهنمای مسیر شغلی برنامه نویسی (چگونه برنامه نویس شویم؟)

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۲
آخرین بروزرسانی: ۲۱ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: 5 دقیقه
۴
(۵)

مسیر شغلی برنامه نویسی از پرطرفدارترین مسیرهای شغلی در فناوری اطلاعات است. ورود شما به دنیای برنامه‌نویسی می‌تواند با هیجان و فرصت‌های شغلی متعددی همراه باشد؛ اما وجود یک نقشه راه واضح و شفاف برای رسیدن به موفقیت، نیاز است. در این مقاله قصد داریم علت اهمیت یادگیری زبان برنامه نویسی، مسیر شغلی و درآمد برنامه نویسی را مورد بررسی قرار دهیم. فارغ از اینکه شما یک برنامه‌نویس مبتدی یا یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای هستید، این مطلب شما را در رسیدن به بیش‌ترین حد پتانسیل‌تان کمک می‌کند تا بتوانید درمورد مسیر شغلی خود تصمیم‌های آگاهانه بگیرید.

آموزش برنامه نویسی برای همه Jet Start نیک آموز

مسیر شغلی برنامه نویسی

مسیر شغلی برنامه نویسی مشابه یک سفر چند مقصده در نظر گرفته می‌شود که افراد در آن می‌توانند در حرفه برنامه‌نویسی پیشرفت کنند. این مسیر شامل مراحل، نقش‌های کاری و تخصص‌های گوناگون در دامنه توسعه نرم‌افزار است. در ادامه، یک نمای کلی و رایج از مسیر شغلی برنامه نویسی بیان می‌شود تا این موضوع، بهتر درک شود.

مسیر شغلی برنامه نویسی

یادگیری برنامه نویسی

اولین مرحله مسیر شغلی برنامه نویسی این است که فرد به‌طور مفصل به یادگیری برنامه نویسی و مفاهیم آن بپردازد. درواقع، با داشتن درک عمیق از مفاهیم پایه زبان برنامه‌نویسی مورد نظر، مانند متغیرها، انواع داده (Data Types)، ساختارهای کنترلی (Control Structures) و الگوریتم (Algorithm)، می‌توانید در این حوزه موفق شوید. شما می‌توانید با انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی (مانند پایتون، سی شارپ، جاوا و…) به‌عنوان نقطه شروع در مسیر شغلی خود قدم بگذارید.

یادگیری مهارت های پیشرفته برنامه نویسی

پس از انتخاب زبان برنامه‌نویسی دلخواه خود، لازم است آن را به‌طور عمیق فرا بگیرید و مهارت‌های خود را افزایش دهید. یادگیری مفاهیم پایه و اساسی مانند اصطلاحات برنامه نویسی، ساختمان داده‌ها (Data Structures) و الگوریتم برنامه نویسی، بسیار ضروری هستند.

آشنایی با سیستم کنترل نسخه (Version Control)

به‌عنوان فردی که در مسیر شغلی برنامه نویسی قرار دارد، آشنایی کامل با سیستم‌های کنترل نسخه (Version Control) مانند گیت (Git)، امری ضروری است؛ زیرا با کمک ورژن کنترل می‌توانید با سایر برنامه‌نویس‌ها مشارکت داشته باشید و کدها را به شکل بهتری مدیریت کنید.

مهارت های متنوع

یادگیری برنامه نویسی تنها به توسعه وب (Web Development) محدود نمی‌شود؛ بلکه بااستفاده از آن، می‌توان به حوزه‌های مختلفی مانند توسعه بازی، علم داده (Data Science)، توسعه اپلیکیشن موبایل (Mobile App Development) و برنامه‌نویسی سیستمی (System Programming) وارد شد.

توسعه وب

در مقاله برنامه نویسی وب به‌طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم. در ادامه لازم است یادآوری کنیم در صورتی که قصد دارید مسیر شغلی برنامه نویسی خود را در حوزه توسعه وب سمت فرانت اند (Frontend) دنبال کنید، یادگیری زبان‌هایی مانند جاوا اسکریپت، CSS و HTML برای شما ضروری است. ازسوی دیگر، می‌توانید با استفاده از زبان‌های اسکریپتی سمت سرور و فریم ورک‌های مشهور مانند NodeJS یا جنگو (Django)، به توسعه بک اند (Backend) بپردازید. اگر علاقه‌مند به یادگیری جاوا اسکریپت برای طراحی وب هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله جاوا اسکریپت در طراحی سایت را از دست ندهید.

دوره آموزش طراحی وب - صفر تا سایت نیک آموز

یادگیری کار با پایگاه داده

به‌عنوان برنامه نویس لازم است درمورد انواع پایگاه داده (Database) و نحوه کار کردن با آن‌ها دانش کافی داشته باشید. برای مثال، باید کدنویسی با پایگاه داده‌های SQL و NoSQL را به‌خوبی درک کرده باشید.

آشنایی با کتابخانه ها و فریم ورک ها

در مسیر یادگیری برنامه نویسی، آشنایی با انواع چارچوب (Framework) و کتابخانه (Library) مرتبط با تخصص انتخابی‌تان ضروری است. مثلاً اگر هدف شما توسعه وب است، یادگیری انگولار (Angular) یا ری اکت (React) برای توسعه فرانت اند و اکسپرس جی اس (Express.js) برای توسعه بک اند می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای شما باشند.

ایجاد پروژه و یادگیری مستمر

در مسیر شغلی برنامه نویسی لازم است تا مهارت های برنامه نویسی خود را برروی پروژه‌های شخصی یا متن‌باز (Open Source) پیاده کنید تا با به‌دست آوردن مهارت عملی، دانش خود را افزایش دهید. علاوه‌بر این، تلاش کنید تا دانش خود را با تکنولوژی‌ها و ترندهای برنامه‌نویسی به‌روزشده نگه دارید. این کار می‌تواند ازطریق دوره‌های آموزشی آنلاین، خواندن کتاب‌های مرتبط یا دنبال کردن اخبار آن حوزه خاص، قابل انجام است.

مشارکت در کامیونیتی برنامه سازان و شبکه سازی

می‌توانید در کنفرانس‌ها، وبینارها و انجمن‌های آنلاین مشارکت کنید تا از این راه، با سایر برنامه‌نویسان در ارتباط باشید و از تجربیات و مهارت‌های مختلف یکدیگر بهره‌مند شوید.

جستجوی موقعیت شغلی برنامه نویسی

در این مرحله از مسیر شغلی برنامه نویسی لازم است نمونه کارهای قدرتمندی ایجاد کنید تا به‌عنوان برنامه‌نویس بتوانید مهارت‌های فنی خود را به نمایش بگذارید. توجه داشته باشید که باید برای مصاحبه‌های فنی خود، از قبل آماده شوید و با اعتمادبه‌نفس در این جلسات حضور پیدا کنید. انواع فرصت شغلی برنامه‌نویسی مانند توسعه‌دهنده جونیور، مهندس نرم‌افزار و سایر موارد وجود دارند که شما می‌توانید براساس علاقه و مهارت‌های خود، برای آن‌ها اقدام کنید. پس از کسب تجربه کافی، می‌توانید برای فرصت‌های شغلی سطح بالاتر نیز اقدام نمایید.

مسیر شغلی برنامه نویسی

در مقاله انواع زبان های برنامه نویسی به بررسی کامل این زبان‌ها پرداخته‌ایم. اکنون که قدم‌های مختلف مسیر شغلی برنامه نویسی شرح داده شد، می‌خواهیم انواع زبان های برنامه نویسی را به‌طور فهرست‌وار معرفی کنیم.

انواع زبان های برنامه نویسی

زبان‌های برنامه‌نویسی مانند بلوک‌های ساخته شده مشاغل مختلف توسعه نرم‌افزار محسوب می‌شوند. انتخاب زبان برنامه‌نویسی مناسب در مسیر شغلی برنامه نویسی اهمیت فراوانی دارد. در این بخش، به مشهورترین زبان‌های برنامه‌نویسی اشاره می‌کنیم.

  • پایتون (Python)
  • جاوا اسکریپت (JavaScript)
  • جاوا (Java)
  • سی شارپ (#C)
  • ++C
  • PHP
  • سوئیفت (Swift)
  • روبی (Ruby)
  • SQL
  • Golang
  • Rust

با استناد به داده های آماری استک اورفلو، مشخص است که زبان Rust به‌عنوان محبوب‌ترین زبان مورد استفاده توسعه‌دهندگان قرار گرفته است. علاوه‌بر آن، زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر مانند پایتون، سوئیفت و سی شارپ نیز کاربردی محسوب می‌شوند.

انواع زبان های برنامه نویسی

یکی از موارد مهم در مسیر شغلی برنامه نویسی، درآمد آن است. درآمد برنامه نویسی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ با این حال، بازه عددی آن مشخص است. در ادامه، مقدار درآمد برنامه نویسی را بررسی می‌کنیم.

درآمد برنامه نویسی

درآمد برنامه نویسی به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه آن‌ها را لیست می‌کنیم:

  • مقدار تجربه کاری فرد
  • تحصیلات
  • محیط جغرافیایی و صنعت دامنه کار
  • مهارت‌های فردی و زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده
  • اندازه سازمان یا شرکت
  • مزایا و شرایط خاص مانند امکان دورکاری

با در نظر داشتن این موارد، می‌توانیم به داده های آماری stackoverflow استناد کنیم و تحلیل خود را از درآمد برنامه نویسی بیان کنیم. به‌نظر می‌رسد زبان برنامه‌نویسی Zig از لحاظ درآمد در صدر جدول قرار دارد. البته سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز بازار کار خاص خود را دارند و درآمد آن‌ها همچنان مطلوب است. براساس پرسشنامه استک اورفلو، بازه درآمد حقوقی برنامه‌نویسان براساس زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده آن‌ها، سالانه بین ۱۰۳,۶۱۱ تا ۵۵,۸۶۲ دلار متغیر است.

درآمد برنامه نویسی

جمع بندی

یادگیری برنامه نویسی به‌عنوان یک مهارت کلیدی برای موفقیت در مسیر شغلی شما محسوب می‌شود و دستاوردهای فردی و مالی مختلفی را به‌همراه دارد. با انتخاب زبان برنامه‌نویسی مناسب و دانستن مقدار درآمد آن، می‌توانید تصمیم‌گیری آگاهانه انجام دهید و در حرفه خود به درجات عالی دست پیدا کنید. در این مقاله تلاش کردیم تا بینش‌های مناسبی را درمورد مسیر شغلی برنامه نویسی شرح دهیم و شما را در مسیر رسیدن به پتانسیل خود همراهی کنیم.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۴ / ۵. از مجموع ۵

اولین نفر باش

title sign
برچسب ها
title sign
دانلود مقاله
راهنمای مسیر شغلی برنامه نویسی (چگونه برنامه نویس شویم؟)
فرمت PDF
6 صفحه
حجم 0/3 مگابایت
دانلود مقاله
title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
265 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
پروفایل نویسنده
title sign
دیدگاه کاربران

وبینار رایگان ۳ راهکار هک نشدن SQL Server  یک شنبه ۲۳ اردیبهشت ساعت ۱۱
ثبت نام رایگان
close-image