مالک محصول کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

مالک محصول کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

نوشته شده توسط: مریم غفوری
۰۸ مرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه: 5 دقیقه
۴
(۶)

مقدمه

اسکرام چارچوبی است که افراد و سازمان‌ها فرآیند تولید خود را مبنی بر مقتضیات زمانی و موضوعی خود تعریف می‌کنند. قوانین و اصول اسکرام همگی از تجربه گرایی و کنترل فرآیند مبتنی بر تجربه به عنوان بهترین روش مواجهه با چالش‌های پیچیده در مسائل پیچیده، پشتیبانی می‌کنند.در دنیای اسکرام سه نقش عمده در قالب یک تیم اسکرام تعریف شده اند: در این مقاله سعی بر این داریم تا نقش مالک محصول در اسکرام و ویژگی‌هایی که باید دارا باشد، را توضیح دهیم.

 

 

  •  Product Owner یا مالک محصول
  •  Scrum master
  •  Development team یا تیم توسعه

برای معرفی نقش مالک محصول به راهنمای اسکرام مراجعه می‌کنیم:
” مالک محصول تنها و تنها مسئول  بک لاگ محصول است و اطمینان حاصل می‌کند که کاری را که تیم توسعه انجام می‌دهند در راستای خلق ارزش برای مشتری باشد. این شخص بک لاگ محصول را حفظ می‌کند و اطمینان می‌دهد که برای همه قابل مشاهده است. مالک محصول تلاش تیم توسعه را به نحوی راهبری می‌کند که منجر به خلق ارزش برای مشتری گردد.مالک محصول کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟این راهبری اغلب شامل ایجاد ویژن محصول، پالایش و مدیریت بک لاگ محصول، برنامه ریزی برای ریلیز، مدیریت بودجه، آماده سازی راه اندازی محصول، شرکت در جلسات Scrum و همکاری با تیم می‌باشد.
مالک محصول نقش مهمی را نه تنها در زندگی بخشیدن به محصول جدید، بلکه در مدیریت چرخه زندگی محصول دارد.
او یکی از افراد تیم اسکرام است و با دیگر اعضای تیم همکاری نزدیکی را دارد. نقش مالک محصول با نفش مدیر پروژه در ساختار میریت پروژه کلاسیک متفاوت است. هر محصول تنها یک مالک دارد، اگرچه تصمیمات ایشان می‌تواند متاثر از یک کمیته باشد

ویژگی‌های مالک محصول

  • دارای چشم انداز و اهل عمل

    مالک محصول دارای چشم اندازی برای محصول است که می‌تواند تصویر محصول نهایی را ببیند و آن را با دیگر افراد تیم تعامل کند. همچنین او یک عمل کننده است که چشم انداز را به پایان می‌رساند. این شامل توصیف الزامات، نزدیک بودن از طریق همکاری با تیم، پذیرش یا رد نتیجه کار، و هدایت پروژه با ردیابی و پیش بینی پیشرفت آن است.

  •  راهبر و بازیکن تیم

    راهبران کسب و کار، چشم انداز را خلق می‌کنند و با شور و اشتیاق آن تصویر رویایی چشم انداز را به منصه ظهور می‌رسانند. مالک محصول همانند یک راهبر است. به عنوان فردی که مسئول موفقیت محصول است، مالک محصول راهنمایی و هدایت را برای همه افرادی که در تلاش برای توسعه محصول هستند فراهم می‌کند. در عین حال، مالک محصول باید یک بازیکن تیم باشد که به همکاری نزدیک با دیگر اعضای تیم اسکرام متکی است، اما هیچ گونه تسلطی بر آنها ندارد.

  •  ارتباط دهنده و مذاکره کننده

    یک مالک محصول بایستی یک ارتباط دهنده و مذاکره کننده خوبی باشد. از این نظر که با افراد زیادی از جمله مشتریان، اعضای تیم تولید، کاربران، اعضای تیم فروش و مارکتینگ، مدیریت مجموعه و غیره در ارتباط است و آنها را با هم همسو می کند.
    در واقع مالک محصول، صدای مشتری است. نیازهای او را کشف کرده، با تیم تولید به اشتراک می‌گذارد و سر آنها با دو طرف مذاکره می‌کند.

  • توانمند و متعهد

    مالک محصول باید دارای اقتدار کافی و سطح مناسبی از پشتیبانی مدیریت برای هدایت تلاش‌های توسعه و برای جلب سهامداران باشد. حضور مالک محصول توانمند، برای هدایت تلاش تیم توسعه برای آوردن محصول به زندگی ضروری است.
    مالک محصول باید دارای قدرت تصمیم گیری مناسب باشد. از پیدا کردن اعضای مناسب برای تیم گرفته تا تصمیم گیری در مورد اینکه کدام نیازمندی‌ها در چه زمانی به محصول اضافه شوند.
    مالک محصول موفق با اعتماد به نفس، مشتاق، پر انرژی و قابل اطمینان است.

  • در دسترس و واجد شرایط

    مالک محصول برای اینکه بتواند کارش را به خوبی انجام دهد، بایستی در دسترس و واجد شرایط باشد. در واقع مالک محصول بودن معمولاً یک شغل تمام وقت است. باید تا اندازه‌ای حضور و تمرکز بروی کار داشته باشد که بتواند به بهترین نحو ممکن پیشرفت پروژه را در نظر داشته باشد و هدایت کند. همچنین بایستی در اندازه‌ای واجد شرایط باشد که بتواند درک مناسبی از مشتری و بازار داشته باشد، نسبت به آنچه که کاربر تجربه می‌کند اشتیاق داشته باشد، بتواند نیازمندی‌های مشتری را به تیم توسعه انتقال دهد، بودجه را مدیریت کند و همچنین با کار کردن با یک تیم خودسازمانده راحت باشد.

در واقع مالک محصول یکی از مهمترین عوامل پیشرفت در یک پروژه نرم افزاری است که شرح ویژگی‌های آن در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۴ / ۵. از مجموع ۶

اولین نفر باش

title sign
دانلود مقاله
مالک محصول کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟
فرمت PDF
4 صفحه
حجم 1 مگابایت
دانلود مقاله

title sign
معرفی نویسنده
مریم غفوری
مقالات
2 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
مریم غفوری
پروفایل نویسنده
title sign
دیدگاه کاربران

    • ممنون بابت اشتراک این مطلب. آیا PO وظیفه تحلیل فرآیندی و تحلیل سیستمی محصول رو به عهده دارد؟ منظورم اینه طراحی محصول( استخراج فرآیند کاری مثل BPMN، ارتباطات موجودیت ها، بیزینس رول ها، دامین مدل ها و هر آنچه یه برنامه نویس جهت شروع کد نویسی نیاز دارد) یا فقط بطور کلی فیچرهای یک نرم افزار رو در قالب BACKLOG تهیه میکند؟

      • درود وقت بخیر
        به نقل از مهندس مهدی حسینی:
        یکی از وظایف PO شفاف سازی اسکوپ فیچرهاست. این شفاف سازی می تواند در سطوح جزئیات مختلف انجام شود. حداقلش می تواند این باشد که اسکچ و acceptance criteria رو آماده کند و یا با ابزارهای بیشتری مثل BPMN یا … سطح شفافیت رو بالا ببرد. بعضی از سازمانها نقشی بنام Product Designer هم دارند که بخشی از این مطلب رو به عهده میگیرد.

    • درود وقت بخیر
      به نقل از مهندس مهدی حسینی:
      یکی از وظایف PO شفاف سازی اسکوپ فیچرهاست. این شفاف سازی می تواند در سطوح جزئیات مختلف انجام شود. حداقلش می تواند این باشد که اسکچ و acceptance criteria رو آماده کند و یا با ابزارهای بیشتری مثل BPMN یا … سطح شفافیت رو بالا ببرد. بعضی از سازمانها نقشی بنام Product Designer هم دارند که بخشی از این مطلب رو به عهده میگیرد.

دانلود کتاب معماری میکروسرویس

همین الان نام و ایمیل را وارد کنید، کمتر از 30 ثانیه دانلود کنید.
دانلود رایگان کتاب میکروسرویس (PDF)
close-link
وبینار رایگان SQL Server؛ مسیری به سوی فرصت‌های شغلی بی‌شمار       پنج‌شنبه 30 فرودین ساعت 15
ثبت نام رایگان
close-image