مسیر شغلی توسعه دهنده وب | چگونه توسعه دهنده وب شویم؟

مسیر شغلی توسعه دهنده وب | چگونه توسعه دهنده وب شویم؟

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
آخرین بروزرسانی: ۱۴ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 17 دقیقه
۳.۶
(۵)

مسیر شغلی توسعه دهنده وب شامل مراحل مختلفی است و موفقیت در این مسیر، کمی نیاز به پشتکار شما دارد. درصورتی‌که علاقه‌مند به برنامه‌نویسی وب هستید، در این مطلب قصد داریم تا تمامی نکات موردنیاز را در اختیارتان قرار دهیم. در ابتدای کار، لازم است تا بین توسعه‌دهنده سمت کاربر و توسعه‌دهنده سمت سرور، یک گزینه را انتخاب کنید تا با خیال راحت، مسیر یادگیری توسعه دهنده وب را شروع کنید. شاید هم علاقه به هردو تخصص داشته باشید که در این صورت، برای آموزش مباحث بیش از یک سال زمان نیاز خواهید داشت. 

تسلط بر مفاهیم برنامه‌نویسی وب، نیازمند تجربه و کار عملی است. بنابراین، برای رسیدن به این تسلط باید زمان قابل قبولی را روی مباحث صرف کنید. اگر کلی صحبت کنیم، بین ۲ تا ۵ سال زمان نیاز است تا به‌عنوان یک توسعه‌دهنده سطح Mid Level تا Senior در بازار کار مشغول به کار شوید.

مهارت های اساسی برای یک توسعه دهنده وب موفق

در طول مسیر شغلی توسعه دهنده وب ، مطمئناً با تخصص‌ها و مهارت‌های زیادی آشنا خواهید شد که تسلط به بعضی از آن‌ها از نیازهای ضروری است. برای مثال، شروع کار با ساختارهایی مانند HTML و CSS است و هر توسعه‌دهنده وب نیز باید تسلط خوبی روی این موضوعات داشته باشد. پس از عبور از مرحله جاوا اسکریپت، که یکی دیگر از الزامات این مسیر است، شما می‌توانید روی زبان‌ها و فریم‌ورک‌های دیگری مانند جنگو، دات نت و حتی PHP لاراول تمرکز کنید. 

مهارت‌های توسعه‌دهندگان وب به ۲ بخش کلی تقسیم‌بندی می‌شوند که در این بخش با آن‌ها آشنا می‌شویم:

مهارت های تخصصی در مسیر برنامه نویسی وب

سه تخصص کلی برای هر برنامه‌نویس وب نیاز است. پس از یادگیری جاوا اسکریپت، شاید شما به‌سمت فریم ورک‌های آن حرکت کنید و شاید هم تصمیم به استفاده از زبان‌های قدرتمندی مانند سی شارپ بگیرید. در این مورد، همه چیز وابسته به اهداف شما و نیازهایتان در زمان تصمیم‌گیری است.

  • ابزار HTML: برای ساختاردهی به صفحات وب، نیاز است تا روی HTML تسلط خوبی پیدا کنید. اگر پشتکار خوبی داشته باشید، یادگیری اولیه آن، حدود یک تا دو هفته از شما زمان خواهد برد. 
  • ابزار CSS: برای طراحی و استایل‌دهی صفحات وب، از CSS استفاده می‌شود. این ابزار دارای بسیاری از قابلیت‌ها است که حین استفاده از آن‌ها، از کدنویسی وب لذت خواهید برد. اگر هدف شما حرکت به سمت وردپرس و لاراول در آینده است، مطمئناً باید تسلط خود را روی مفاهیم اساسی CSS افزایش دهید. 
  • ابزار JavaScript: اگر HTML را اسکلت وب‌سایت و CSS را پوسته آن به حساب آوریم، جاوا اسکریپت در این میدان، نقش مغز وب‌سایت را بازی می‌کند. با تسلط به پایه‌های این زبان، که زمانی بین ۱ تا ۳ ماه از شما خواهد گرفت، می‌توانید تعاملات و منطق صفحات وب‌سایت را پیاده‌سازی کنید. 

مهارت های نرم در مسیر برنامه نویسی وب

یادگیری و تسلط بر مهارت‌های نرم، ازجمله بخش‌های مهم در مسیر شغلی توسعه دهنده وب است. یادگیری برخی از این مهارت‌ها اجتناب‌ناپذیر است و درصورت نداشتن مهارت در آن، در عمل نمی‌توانید در دنیای برنامه‌نویسی دوام بیاورید:

  • کار تیمی: بهتر است از همان مراحل ابتدایی آموزش برنامه نویسی درمورد کار تیمی هم مهارت به‌دست آورید. در هر پروژه کدنویسی، مطمئناً بیش از یک نفر حضور دارد و تعامل بین این افراد است که موفقیت نهایی را تضمین خواهد کرد. 
  • مدیریت پروژه و زمان: توانایی مدیریت تسک‌ها و زمان‌بندی‌ها، ازجمله مهارت‌های مهم برای هر توسعه‌دهنده وب است. 
  • یادگیری مداوم و انطباق با تغییرات: تغییرات مختلفی در طول زمان در دنیای وب وجود دارد و ازجمله آن‌ها، اضافه‌شدن قابلیت‌های جدید و کتابخانه‌ها به دنیای برنامه نویسی وب است. شما باید مهارت آموزش سریع و انطباق با این تغییرات را داشته باشید.
  • شبکه‌سازی: برای یافتن فرصت‌های شغلی جدید یا پروژه‌های فریلنسری، مطمئناً نیاز به مهارت شبکه‌سازی نیز دارید. افزایش مهارت در شبکه‌سازی، یکی از اصلی‌ترین نیازها در مسیر شغلی توسعه دهنده وب است.
  • روابط عمومی: روابط عمومی به شما کمک خواهد کرد تا با همکاران و هم‌تیمی‌های خود بهتر ارتباط بگیرید. به این صورت، در شرایط آسان‌تری می‌توانید وظایف شغلی را پیش ببرید. 

تفاوت های توسعه دهنده Front-End و Back-End

در مسیر شغلی برنامه نویسی وب با دو مفهوم کلی آشنا خواهید شد که مطمئناً انتخاب بین آن‌ها، آینده شغلیتان را تعیین خواهد کرد. در کل، اگر علاقه به کدنویسی وب دارید، دو مسیر Front End و Back End پیش رویتان وجود دارد:

  • توسعه‌دهنده Front End: یک برنامه‌نویس فرانت روی توسعه رابط‌های کاربری تمرکز دارد و کار این افراد، کدنوشتن برای ظاهر وب سایت‌ها است. زمانی که طراحی ازطرف تیم طراح آماده می‌شود، تیم فرانت شروع به تبدیل این طراحی به وب‌سایت می‌کند.
  • توسعه‌دهنده Back End: تمرکز توسعه‌دهندگان Back End، روی توسعه سمت سرور یا پایگاه داده است. تعاملات زیادی وجود دارند که در سمت سرور باید مدیریت شود و خروجی درخواست‌ها ازطریق API ها به سمت کاربر ارسال شوند. همچنین، در بخش دیتابیس نیز لازم است تا برنامه‌ها و اسکریپت‌های قابل اتکا، سریع و بی‌نقصی آماده شوند.

مسیر شغلی توسعه دهنده وب : زبان ها و فریمورک های محبوب در توسعه وب

اگر از مراحل سه‌گانه (HTML CSS JS) عبور کرده‌اید، حالا زمان انتخاب یک فریم‌ورک برنامه‌نویسی برای وب است. در این مرحله، مطمئناً کمی سردرگم خواهید شد اما اصلاً جای نگرانی وجود ندارد. شاید هم یک یا دو هفته یا یک الی دو ماه در انتخاب بین چارچوب‌های برنامه‌نویسی مردد شوید. این امری کاملاً طبیعی است؛ چراکه در مسیر شغلی توسعه دهنده وب با فریم ورک‌های متنوع و متعددی روبه‌رو خواهید شد.

اگر فریم ورک‌های جاوا اسکریپت را انتخاب کنید، بلافاصله می‌توانید آموزش آن‌ها را شروع کنید. در صورت انتخاب فریم ورک‌های سایر زبان‌ها، لازم است تا با مفاهیم پایه آن زبان نیز آشنایی پیدا کنید. 

انتخاب بین این گزینه‌ها کاملاً وابسته به اهدافتان در آینده و شرایط بازار کار در دنیای کنونی است. با این حال، چند فریم‌ورک محبوبیت و کاربرد بیشتری در دنیای وب دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم:

  • زبان php فریم‌ورک لاراول: زبان PHP دارای یکی از محبوب‌ترین چارچوب‌های کدنویسی در دنیای وب است که با نام لاراول شناخته می‌شود. اگر هدف شما تمرکز روی این زبان است، مطمئناً باید تسلط خوبی روی این فریم‌ورک پیدا کنید.
  • زبان جاوا اسکریپت فریم‌ورک ری اکت: ری اکت را می‌توان محبوب‌ترین چارچوب برنامه‌نویسی برای فرانت‌اند به حساب آورد. این قابلیت به‌صورت متن‌باز ارائه شده است و جامعه توسعه‌دهندگان گسترده‌ای روی توسعه و پیشرفت آن کار می‌کنند. 
  • زبان جاوا اسکریپت فریم‌ورک انگولار: این قابلیت در سال‌های اخیر توسعه بسیار زیادی به خود دیده است و انگولار را می‌توان بین ۵ فریم‌ورک برتر فرانت‌اند به‌حساب آورد. 
  • زبان سی شارپ فریم‌ورک دات‌نت: دات‌نت که برپایه زبان سی شارپ عمل می‌کند، یک قابلیت مدرن و همه‌فن‌حریف است. مایکروسافت با ارائه این فریم‌ورک، یک ویژگی قدرتمند برای سمت بک‌اند در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داده است.
  • زبان جاوا فریم‌ورک اسپرینگ: زبان برنامه نویسی جاوا در بسیاری از زمینه‌ها قدرتمند عمل می‌کند و این قدرت خود را در سمت بک‌اند وب با اسپرینگ به رخ همگان می‌کشد. اگر هدف شما تمرکز روی زبان جاوا برای وب است، تسلط بر فریم ورک Spring یکی از نیازهای اصلی است. 
  • زبان پایتون فریم‌ورک جنگو: درست است که فریم‌ورک جنگو به قدرت ابزارهایی مانند دات‌نت یا جاوا اسپرینگ نیست، اما همچنان جنگو را در زبان پایتون می‌توان یک قابلیت مدرن و منحصربه‌فرد برای توسعه بک‌اند به‌حساب آورد.

مسیر شغلی توسعه دهنده وب : چگونه اولین شغل خود را در توسعه وب پیدا کنیم؟

ورود به هر شغلی در دنیا، نیازمند آموزش و کسب تجربه است. زمانی که شما مرحله آموزش را به پایان می‌رسانید، نیاز است تا عجله نکنید و با صبر و حوصله پیش بروید. شاید بهترین کار در زمان یادگیری توسعه وب، آماده‌کردن چند پروژه نمونه و تست باشد. با این کار، زمانی که رزومه خود را به یک شرکت یا فرد ارائه می‌دهید، یک مزیت اضافی در اختیار دارید. 

در مسیر شغلی توسعه دهنده وب ، نیاز به گذراندن دوره‌ کارآموزی نیز دارید. بنابراین، در مراحل اولیه ورود به یک شغل کارآموزی یا سطح جونیور، اصلاً نباید عجله کنید؛ چراکه این دوران زمان کسب تجربه بیشتر در دنیای کدنویسی وب است. 

مسیر شغلی توسعه دهنده وب: بررسی درآمد توسعه دهنده وب

مسیر شغلی توسعه دهنده وب کمی زمان‌بر است؛ چراکه در این مسیر، باید به ابزارهای متعددی تسلط پیدا کنید. شما در این مسیر، هر اندازه مهارت‌تان را افزایش دهید، امکان افزایش درآمد در آینده برایتان بیشتر خواهد بود. درآمد توسعه‌دهندگان وب وابسته به تجربه کاری آن‌ها و پیچیدگی پروژه‌ای است که در آن مشغول به کار هستند. 

در اوایل کار که به مفاهیم ابتدایی فرانت‌اند تسلط پیدا کردید، می‌توانید با درآمدی بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان (در تاریخ نگارش این مقاله) در یک شرکت یا مجموعه مشغول به کار شوید. این موضوع درمورد برنامه‌نویسی بک‌اند نیز وجود دارد و با گذشت زمان می‌توانید درآمد خود را افزایش دهید. 

در حالت کلی، یک برنامه‌نویس که تجربه کاری یک تا دو سال دارد، می‌تواند به درآمد بالاتر از ۱۵ و ۲۰ میلیون تومان (در تاریخ نگارش این مقاله) در این شغل برسد.  

البته بهتر است به درآمد وب دولوپرهای جاوا اسکریپت در جهان نیز اشاره کنیم که براساس آمار Stackoverflow ، حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار دلار در سال است. یک برنامه‌نویس PHP در این آمار، بین ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار در سال درآمد دارد. 

نکاتی برای ایجاد یک رزومه و پورتفولیو حرفه‌ای و جذاب

هر اندازه روی آماده‌سازی رزومه‌تان وقت بگذارید، ورودتان به شغل موردعلاقه آسان‌تر خواهد بود. بنابراین، در این مورد اصلاً عجله نکنید و با صرف زمان کافی، یک رزومه و پورتفولیو حرفه‌ای آماده کنید. شاید بهتر باشد تا حداقل ۱۰ رزومه آماده را بررسی کنید تا با دید بهتری رزومه‌تان را بنویسید. 

وجود یک یا دو نمونه پروژه در پورتفولیو شما نیاز است. این نمونه‌کارها مشخص می‌کنند که شما توانایی شروع یک پروژه و به پایان‌رساندن آن را دارید و در شرایط واقعی نیز می‌توانید خود را با شرایط پروژه‌ها انطباق دهید.  

مسیرهای پیشرفت شغلی در توسعه وب

در مسیر شغلی توسعه دهنده وب نیاز به آموزش مکرر و کار عملی است تا پیشرفت‌های بهتری را در کارنامه خود ثبت کنید. مهم‌ترین نکته در مسیر شغلی توسعه دهنده وب حضور در یک تیم حرفه‌ای است که چند نیروی باسابقه و سنیور در آن مشغول به کار هستند. با این کار، شما فرصت یادگیری و کسب تجربه از این افراد را خواهید داشت و به‌نوعی، یک منبع مطمئن علمی در کنارتان است.

همچنین، شرکت در دوره‌های آموزشی برنامه‌نویسی وب، ازجمله بهترین گزینه‌ها برای پیشرفت در این مسیر است. شرکت در یک دوره حرفه‌ای، شاید دو هفته تا یک ماه از شما زمان بگیرد اما تجربه بی‌نظیری را در اختیارتان قرار خواهد داد.

دوره آموزش طراحی وب - صفر تا سایت نیک آموز

مسیر شغلی توسعه دهنده وب : چالش ها و فرصت ها در صنعت توسعه وب

مانند تمامی شغل‌ها، در مسیر شغلی برنامه نویسی وب نیز با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهید شد. بااین‌حال، درصورت داشتن علاقه به این حوزه شغلی، این چالش‌ها اهمیت زیادی نخواهند داشت. یکی از چالش‌های بزرگ، تغییرات مختلف در تکنولوژی‌ها است که با ایجاد آن‌ها نیاز است تا به‌سرعت، اطلاعات و دانش خود را به‌روز کنید. چالش بعدی، رقابت در بازار کار این حوزه است که در بعضی از مواقع، باعث کاهش پرداختی‌ها خواهد شد. 

از نظر فرصت‌های پیش رو، یک متخصص برنامه‌نویسی وب همواره دارای بهترین گزینه‌ها ازنظر رشد کاری و توسعه تخصص‌ها است. با ورود به این شغل اگر مدیریت درستی در زندگی خود داشته باشید، مطمئناً فرصت ادامه تحصیل نیز در اختیارتان خواهد بود. 

توسعه دهنده وب آزاد (Freelancer) یا کارمند: کدام بهتر است؟

۲ مدل کلی برای شغل‌ها در این حوزه تعریف شده است که با نام فریلنسری و استخدامی شناخته می‌شوند. یک فرد فریلنسر به‌صورت پروژه‌ای با فرد یا یک شرکت همکاری می‌کند و پس از اتمام پروژه، باید به‌دنبال پروژه و کار بعدی باشد. 

با این حال، فردی که به‌صورت استخدامی در یک شرکت مشغول است، دارای قراردادی تنظیم شده است که در آینده باید پایبند آن قرارداد باشد. 

شغل فریلنسری دارای مزیت مهمی است و در آن، مدیریت زمان و پروژه‌ها دست خودتان است. با این حال، جنبه منفی آن، وقفه‌های بین پروژه تحویل شده و پروژه بعدی است که شاید با آن روبه‌رو شوید. 

با استخدام‌شدن در یک شرکت، باید در زمان‌بندی تعریف‌شده در محل شرکت حاضر شوید که شاید این یک مشکل بزرگ به‌شمار رود. با این حال، درآمد و دریافتی شما در طول ماه و سال مشخص بوده و مزایای شغلی نیز در این مدل شغلی بیشتر است. 

نقش شبکه سازی و جامعه سازی در موفقیت شغلی توسعه دهندگان وب

یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها برای تمامی افراد در یک جامعه، مهارت شبکه‌سازی و روابط عمومی است. بهتر است روی این نکته تأکید کنیم که درصورت نداشتن این مهارت، به احتمال زیاد در ورود به بازار کار و پروژه‌گرفتن با مشکلات جدی روبه‌رو خواهید شد. البته، اگر این مهارت در شما ضعیف است، نباید نگران باشید. دلیل این امر این است که حین یادگیری برنامه‌نویسی می‌توانید این مهارت خود را هم توسعه دهید و پس از یک یا دو سال، به تسلط خوبی از نظر روابط عمومی و شبکه‌سازی دست پیدا کنید. 

آموزش های آنلاین و منابع یادگیری برای توسعه دهندگان وب

خوشبختانه، منابع آموزشی در حوزه وب و برنامه‌نویسی بسیار زیاد است و تنوع بالایی را در این مورد در اختیار دارید. این موضوع، به‌خصوص در سال‌های اخیر، بیشتر خود را نشان داده است و در این مورد می‌توانید از خدمات مؤسسه‌ها و شرکت‌های مختلف استفاده کنید. در دنیای کنونی، دسترسی به منابع آموزشی و دوره‌‌های باکیفیت، از مزایای اختصاصی است که در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

تفاوتی ندارد که هدف شما آموزش یکی از بهترین فریم‌ورک‌های برنامه‌نویسی مانند لاراول، ری اکت، جنگو و انگولار است یا تنها نیاز به آموزش یک کتابخانه خاص دارید؛ در هرصورت، منابع آموزشی در این مورد به‌صورت گسترده در اختیار شما است.  

کار در شرکت های بزرگ یا استارتاپ ها: مزایا و معایب

کار در شرکت‌های بزرگ یا استارتاپ‌ها دارای مزایا و معایبی است و توسعه‌دهنده براساس نیاز خود باید از بین این گزینه‌ها انتخاب کند. ورود به بازار کار بخش اجتناب‌ناپذیر در مسیر شغلی توسعه دهنده وب است که با درنظرداشتن موارد زیر، می‌توانید در این مورد تصمیم‌گیری کنید:

مسیر شغلی توسعه دهنده وب : کار در شرکت های بزرگ 

کار در شرکت‌های بزرگ دارای مزایای بسیاری است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ثبات مالی بیشتر و احتمال کمتر ازدست‌دادن شغل اشاره کرد. همچنین، در این شرکت‌ها مزایای اضافی شغلی نیز در اختیار خواهید داشت که از آن جمله می‌توان به مرخصی‌های سالانه و بازنشستگی‌ها اشاره کرد. در شرکت‌های بزرگ امکان آموزش رایگان و شرکت در دوره‌های مختلف نیز فراهم است و این موضوع، جزء جدایی‌ناپذیر از این شرکت‌ها به‌حساب می‌آید. 

یکی از معایب کارکردن در این نوع شرکت‌ها، داشتن قوانین سفت و سخت است و در آن با بوروکراسی سنگین‌تری مواجه خواهید شد. همچنین، شاید در چنین سازمان‌هایی، کار یک فرد و یک عضو زیاد به چشم نیاید. 

مسیر شغلی توسعه دهنده وب : کار در استارتاپ ها

در صورتی که کار در استارتاپ‌ها را در مسیر شغلی توسعه دهنده وب انتخاب کنید، به مزایای اختصاصی دسترسی پیدا خواهید کرد. ازجمله این مزایا می‌توان به انعطاف‌پذیری اشاره کرد و در کنار آن، شما به‌عنوان یک عضو مهم در استارتاپ، بیشتر می‌توانید مهارت‌های خود را نشان دهید. در چنین شرکت‌هایی، چالش‌ها بیشتر خواهند بود. بنابراین، فرصت‌های رشد نیز در آن‌ها بسیار بیشتر است. 

ازجمله معایب کار در استارتاپ‌ها باید به عدم ثبات شغلی اشاره کرد که شاید در یک استارتاپ خاص مشاهده شود. این به‌دلیل نبود ثبات بیزینس در قدم‌های ابتدایی است. همچنین، شاید در استارتاپ‌ها نیروهای باتجربه کمتری را مشاهده کنید تا از تخصص آن‌ها در مراحل مختلف برای رشد و یادگیری بهتر کمک بگیرید.

چگونه با تغییرات سریع تکنولوژی در توسعه وب همراه شویم؟

ماندن در بازار کار نیازمند آموزش مداوم است. این موضوع در دنیای کنونی درمورد بسیاری از شغل‌ها و حرفه‌ها صدق می‌کند و برنامه‌نویسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین، هر متخصص برنامه‌نویسی و مهندس کامپیوتری نیاز به آموزش مداوم دارد تا در دنیای درحال پیشرفت تکنولوژی، از بازار کار حذف نشود. با این حال، پس از ورود به بازار کار و درگیرشدن با مطالب از نزدیک، دیگر نیازی به صرف ساعات طولانی برای آموزش مباحث جدید نخواهید داشت.

شما می‌توانید هرازچندگاهی در یک دوره آموزشی شرکت کنید تا هم اطلاعات خود را به روز نگه دارید و هم با مهارت‌های جدید و الزامی بیشتر آشنا شوید. 

در مسیر شغلی توسعه دهنده وب، هرچند وقت یک‌بار، آپدیت‌های جدیدی برای کتابخانه‌ها یا فریم‌ورک‌ها ارائه می‌شود که نیاز است به مباحث جدید آن مسلط شوید. این آموزش‌ها شاید یک یا دو هفته از شما زمان بگیرد. ما در نیک آموز، تمامی این آپدیت‌ها را اطلاع‌رسانی می‌کنیم که پیشنهاد می‌دهیم به‌طور مرتب به نیک آموز نیوز سر بزنید و از آن‌ها باخبر شوید.

نکاتی برای توسعه دهندگان وب تازه کار: از کجا شروع کنیم؟

شروع کار و طی‌کردن مراحل اولیه مطمئناً دشوار خواهد بود اما «پشتکار» در این مراحل، حرف اول را می‌زند. شما با انتخاب یک دوره اختصاصی و اصولی می‌توانید به این دشواری‌ها غلبه کنید و درنهایت، تسلط خوبی روی زبان و فریم‌ورک موردنظر پیدا کنید. اگر سطح زبان انگلیسی شما خوب است، بین وب‌سایت‌های انگلیسی‌زبان، منابع و آموزش‌های خوبی خواهید یافت که در مسیر شغلی توسعه دهنده وب شما را کمک خواهد کرد. 

در صورتی که قصد شرکت در یک دوره فارسی توسعه‌دهنده وب را دارید، منابع اختصاصی و باکیفیتی در این مورد آماده شده و در اختیار مخاطبان حرفه‌ای قرار گرفته است. کدنویسی در اوایل کار سخت است اما با گذشت زمانی چندماهه، با شرایط آن آشنا خواهید شد. 

جمع بندی: مسیر شغلی توسعه دهنده وب 

مسیر شغلی توسعه دهنده وب شاید کمی طولانی باشد و در این مسیر باید ابزارهای متعددی را بیاموزید تا بتوانید وارد بازار کار شوید. با این حال، درصورت داشتن علاقه و پشتکار، تقریباً یک تا دو سال زمان لازم است تا به اصول اولیه مسلط شده و کار خود را شروع کنید. با شروع به یادگیری، جذابیت شغلی برنامه‌نویسی وب را مشاهده کرده و با صرف زمان بیشتر، به کتابخانه‌ها و فریم‌ ورک‌های اختصاصی توسعه وب تسلط پیدا خواهید کرد. شرکت در یک دوره اختصاصی یکی از بهترین مسیرهای شغلی توسعه دهنده وب را در مقابل شما ترسیم خواهد کرد.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۳.۶ / ۵. از مجموع ۵

اولین نفر باش

title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
401 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
دیدگاه کاربران