ویژوال استودیو چگونه کار می‌کند؟

ویژوال استودیو چگونه کار می‌کند؟

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
۲۲ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
۵
(۱)

مقدمه

اگر شما هم به دنیای برنامه‌نویسی ورود پیدا کرده باشید، مطمئناً تا کنون نام ویژوال استودیو را شنیده‌اید. اما شاید هنوز هم به‌صورت کامل با ویژوال آشنا نشده باشید. باید بدانید که ویژوال استودیو یک IDE ساخته شده توسط مایکروسافت است و برای توسعه نرم‌افزارهای مختلف مانند برنامه‌های کامپیوتری، وب‌سایت‌ها، برنامه‌های وب و … مورداستفاده قرار می‌گیرد. این نرم‌افزار دارای ویژگی‌های بسیار زیادی بوده و می‌تواند با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی کار کند. ما در ادامه به‌صورت کامل در خصوص ویژوال استودیو صحبت خواهیم کرد.

ویژوال استودیو چیست؟

Microsoft Visual Studio یا ویژوال یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) بوده که توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده است. از ویژوال استودیو می‌توان برای توسعه برنامه‌های کامپیوتری، وب‌سایت‌ها، برنامه‌های تحت وب، برنامه‌های تلفن‌های همراه و … استفاده کرد. ویژوال از دیگر پلتفرم‌های توسعه نرم‌افزار مایکروسافت مانند Windows API، Windows Forms، Windows Presentation Foundation و … نیز استفاده می‌کند.

Visual Studio شامل یک ویرایشگر کد بوده که از IntelliSense (جزء تکمیل کد) و همچنین بازآفرینی کد پشتیبانی می‌کند. Debugger یکپارچه نیز هم به‌عنوان یک debugger در سطح منبع و هم به‌عنوان یک اشکال‌زدا در سطح ماشین کار می‌کند. ویژوال استودیو افزونه‌های مختلف را می‌پذیرد و می‌تواند عملکرد خود را در هر سطحی گسترش دهد. از مهم‌ترین ابزارهای داخلی ویژوال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  نمایه‌ساز کد
  •  طراح یا Designer برای ساخت برنامه‌های رابط کاربری گرافیکی
  •  طراح وب
  •  طراح کلاس
  •  طراح طرح‌های پایگاه‌داده

تاریخچه ویژوال استودیو

مایکروسافت برای اولین‌بار این برنامه را در سال ۱۹۹۷ روانه بازار کرد. در این زمان بود که این شرکت بسیاری از ابزارهای برنامه‌نویسی خود را برای اولین‌بار با یکدیگر ترکیب کرد. ویژوال استودیو ۹۷ در دو نسخه Studio Professional و Visual Studio Enterprise به بازار عرضه شد. این برنامه شامل J++ برای برنامه‌نویسی جاوا بود. همچنین از Visual InterDev نیز برای ایجاد وب‌سایت‌هایی به‌صورت پویا با استفاده از صفحات سرور فعال، استفاده شد.

نسخه بعدی این برنامه ۶.۰ نام داشت و آخرین نسخه‌ای بود که شامل J++ بود. Visual Studio 6.0 در دو نسخه Professional و Enterprise. به بازار معرفی شد. پس از آن ویژوال استودیو دات نت نیز در سال ۲۰۰۲ منتشر شد. بزرگ‌ترین تغییر در این ویژوال، معرفی یک محیط توسعه کد مدیریت شده با استفاده از .NET Framework بود. پس از آن نیز نسخه‌های مختلفی از این برنامه روانه بازار شد که جدیدترین آن ویژوال استودیو ۲۰۲۲ است که در ۱۹ آوریل ۲۰۲۲ معرفی شد.

چگونه کار می‌کند؟

ویژوال استودیو IDE یک محیط توسعه یکپارچه است؛ ازاین‌رو می‌توان چنین برداشت کرد که ویژوال یک برنامه نرم‌افزاری بوده که به توسعه‌دهندگان این اجازه را می‌دهد تا کدهای خود را پیاده‌سازی کرده و آن‌ها را ویرایش کنند. رابط کاری ویژوال استودیو دارای قابلیت‌هایی همچون ویرایش، اشکال‌زدایی و ساخت کد است. Visual Studio شامل یک ویرایشگر کد است که از IntelliSense (جزء تکمیل کد) و همچنین بازآفرینی کد پشتیبانی می‌کند.

دیباگر (debugger) یکپارچه‌ای که در ویژوال استودیو وجود دارد می‌تواند هم در سطح منبع و هم به‌عنوان یک اشکال‌زدا در سطح ماشین کار کند. از دیگر ابزارهای داخلی که در ویژوال وجود دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  نمایه‌ساز کد
  •  طراح یا Designer برای ساخت برنامه‌های رابط کاربری گرافیکی
  •  طراح وب
  • طراح کلاس
  •  طراح طرح‌های پایگاه‌داده

برنامه‌های افزودنی ویژوال استودیو

اکستنشن‌ها یا برنامه‌های افزودنی بسته‌های کدی هستند که در داخل ویژوال استودیو اجرا می‌شوند. این برنامه‌ها می‌توانند ویژگی‌های جدید و یا بهبودیافته را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهند. برنامه‌های افزودنی ممکن است کنترل‌ها، نمونه‌ها، الگوها، ابزارها و یا سایر مؤلفه‌هایی باشند که قابلیت‌هایی را به ویژوال استودیو اضافه می‌کنند.

ویژوال استودیو دارای طیف وسیعی از برنامه‌های افزودنی در بازار خودش است. برنامه‌های افزودنی Visual Studio شامل پسوندهایی موجود برای C++ بوده که یکی از آن‌ها Incredibuild است. شما می‌توانید ازاین‌پس تمامی برنامه‌های افزودنی ویژوال استودیو را از طریق Visual Studio Marketplace و Visual Studio’s Manage Extensions بر روی ویژوال نصب کنید.

چگونه ویژوال استودیو را دانلود کنیم؟

درصورتی‌که شما هم قصد دارید تا از ویژگی‌های مختلف ویژوال استودیو استفاده کنید، باید در ابتدا آن را دانلود کنید. برای دانلود ویژوال استودیو و نصب آن بر روی سیستم خود، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  •  ابتدا به https://visualstudio.microsoft.com/downloads/ مراجعه کرده و Visual Studio را دانلود کنید.
  •  بعد از تکمیل دانلود Visual Studio فایل exe را باز کنید.
  •  حال کافی است تا اجازه دهید مراحل نصب این فایل شروع شود. برای این کار روی دکمه “ادامه” کلیک کنید.
  •  اجازه دهید تا مراحل نصب ویژوال تکمیل شود. Visual Studio در این مرحله شروع به دانلود فایل‌های اولیه می‌کند.
  •  حال از شما خواسته می‌شود تا نرم‌افزار موردنظر خود را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه “نصب” کلیک کنید.
  •  نسخه دسکتاپ را انتخاب کرده و اجازه دهید تا مراحل نصب به‌صورت کامل طی شود.
  •  اکنون نیاز است تا یک‌بار کامپیوتر خود را ری استارت کرده و سپس Visual Studio را باز کنید.

مزایای ویژوال استودیو

یکی از مهم‌ترین دلایلی که Visual Studio را تا به این اندازه در بین توسعه‌دهندگان محبوب کرده است، مزایایی است که این برنامه در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. ما در این قسمت قصد داریم تا برخی از مهم‌ترین و بارزترین مزیت‌های این برنامه را در اختیار شما قرار دهیم.

پشتیبانی از پلتفرم‌های مختلف:

به‌صورت کلی، ویرایشگرها برای پشتیبانی از یکی از سیستم‌های ویندوز، لینوکس و یا مک استفاده می‌کنند. اما Visual Studio یک برنامه چند پلتفرمی است؛ ازاین‌رو می‌تواند بر وی هر سه پلتفرم کار کند.

پشتیبانی از چندین زبان برنامه‌نویسی:

یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای ویژوال این است که می‌تواند از چندین زبان برنامه‌نویسی، پشتیبانی کند؛ ازاین‌رو اگر در هر قسمت از کد نوشته شده، خطایی وجود داشته باشد، ویژوال استودیو، بدون توجه به نوع زبان، آن را شناسایی خواهد کرد.

ساختار سلسله‌مراتبی:

فایل‌های کد در Visual Studio در پوشه‌ها و فایل‌های مختلف قرار می‌گیرند. هرکدام از فایل‌های کد نیز به‌صورت مجزا دارای فایل‌هایی بوده که دسترسی به آن‌ها برای ویرایش و یا حذف را ساده‌تر می‌کند.

رایگان:

از دیگر مزایای مهم Visual Studio می‌توان به رایگان بودن این برنامه اشاره کرد؛ ازاین‌رو تمامی برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان می‌توانند بدون پرداخت هرگونه هزینه‌ای، از آن استفاده کنند.

از دیگر مزایای Visual Studio می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  معماری قوی
  •  پشتیبانی ترمینال
  •  بهبود کد
  •  قابلیت کامنت‌گذاری
  •  قابلیت پشتیانی از چندین پروژه به‌صورت هم‌زمان
  •  افزودنی‌های مختلف و کاربردی
  •  خطایابی هوشمند

درباره انجمن ویژوال استودیو

نسخه Community یا انجمن این برنامه در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ به‌عنوان یک نسخه رایگان جدید ارائه شد. تا قبل از این تاریخ، تنها نسخه‌های رایگان Visual Studio ، نسخه‌های Express با ویژگی‌های محدود بودند. برخلاف نسخه‌های Express، انجمن Visual Studio می‌تواند از چندین زبان پشتیبانی کرده و برنامه‌های افزودنی زیادی را استفاده کند. هیچ محدودیتی در استفاده از انجمن Visual Studio برای توسعه‌دهندگان وجود ندارد.

زبان‌های برنامه‌نویسی که توسط ویژوال استودیو پشتیبانی می‌شوند

همان‌طور که در قسمت‌های قبل اشاره کردیم، یکی از مهم‌ترین مزایای Visual Studio این است که می‌تواند از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف، پشتیبانی کند. سؤالی که برای اکثر توسعه‌دهندگان به وجود خواهد آمد این است که این زبان‌ها کدام هستند؟ برای آشنایی شما با زبان‌های برنامه‌نویسی که توسط Visual Studio پشتیبانی می‌شوند، در این قسمت به‌تمامی آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  •  C
  •  C++
  •  C#
  • Visual Basic .NET
  •  F#
  •  Fossil
  •  M
  •  Python
  •  HTML/XHTML/CSS
  •  JavaScript
  • Visual Studio و Incredibuild

Incredibuild این قابلیت را دارد تا با توزیع وظایف کامپایل بین ماشین‌ها در شبکه یا ابرهای عمومی، ساخت‌های Visual Studio را تسریع کند؛ ازاین‌رو ماشین ساختمان توسط Incredibuild به صدها هسته تبدیل خواهد شد. از سال ۲۰۱۵، Incredibuild به‌عنوان یکی از بخش‌های این برنامه معرفی شد. تمامی کاربرانی که قصد استفاده از Incredibuild در ویژوال را دارند می‌توانند بعد از نصب این برنامه، در منو Visual Studio، آن را مشاهده کنند.

تنها کاری که باید انجام داد این است که یکی از بارهای کاری Visual Studio را انتخاب کنید:

  •  توسعه دسکتاپ با C++
  •  توسعه بازی با C++
  • توسعه موبایل با C++

پس از آن تیک گزینه Incredibuild – Build acceleration را بزنید. همچنین اگر پیش‌ازاین بارهای کاری خود را انتخاب کرده‌اید، می‌توانید از طریق گزینه “تغییر” آن را عوض کنید. برای این کار، در صفحه بار کاری، گزینه “Incredibuild – Build acceleration” را انتخاب کنید.

نتیجه‌گیری

Visual Studio یک محیط توسعه یکپارچه است که توسط مایکروسافت تولید و روانه بازار شد. اولین نسخه ویژوال در سال ۱۹۹۷ روانه بازار شد و آخرین نسخه آن نیز در سال ۲۰۲۲ عرضه شد. به کمک این برنامه می‌توان نرم‌افزارهای کاربردی برای توسعه وب، ساخت اپلیکیشن، خدمات مبتنی بر وب و … را عرضه کرد. ویژوال دارای مزایای بسیار زیادی بوده که استفاده از آن را تا به این اندازه محبوب کرده است. از مهم‌ترین مزایای Visual Studio می‌توان به پشتیبانی از چند زبان برنامه‌نویسی مختلف، معماری قوی و … اشاره کرد.

سؤالات متداول

 آیا ویژوال استودیو رایگان است؟

نسخه اصلی ویژوال برای همه رایگان است. اما اگر می‌خواهید از نسخه حرفه‌ای آن استفاده کنید، باید ماهیانه چیزی در حدود ۴۵ دلار، هزینه کنید.

ویژوال استودیو برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

از ویژوال برای توسعه انواع نرم‌افزارها مانند برنامه‌های کامپیوتری، وب‌سایت‌ها، برنامه‌های وب، خدمات تحت وب و برنامه‌های موبایلی استفاده می‌شود.

 آیا ویژوال استودیو برای مبتدیان خوب است؟

بله کار با ویژوال بسیار ساده و آسان است؛ ازاین‌رو این برنامه ابزار بسیار خوبی برای مبتدیان خواهد بود.

آیا ویژوال استودیو برای جاوا قابل‌استفاده است؟

بله شما ازاین‌پس می‌توانید به کمک پیکربندی JDK تمامی برنامه‌های افزودنی جاوا را بر روی ویژوال پیاده‌سازی کنید.

 آیا می‌توانم کد HTML را در ویژوال استودیو اجرا کنم؟

ویژوال یک ویرایشگر کد منبع بوده که به شما این امکان را می‌دهد که کد را به زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف، از جمله HTML بنویسید و آن را اجرا کنید.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۱

اولین نفر باش

title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
257 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
پروفایل نویسنده
title sign
دیدگاه کاربران

    • سلام آیا ویژوال ۲۰۲۲ از دات نت ۵ پشتیبانی میکنه آخه من ورژن ۲۰۱۹ رو داشتم و به دات نت ۶ نیاز داشتم ک پشتیبانی نمیکرد ازش اومدم ویژوال اپدیت کردم ب خیال خودم بالا بیاد هیچی نرم افزارم خورد بهم و دات نت ۵ هم از کار افتاد الان میخوام مجدد ویژوال ۲۰۲۲ رو نصب کنم و میخوام هم دات نت ۵ و هم ۶ رو داشته باشه ایا داره مشکلی نداره؟؟؟

      ۱
    • سلام
      در ویژوال استدیو چطور میتوان winsocket را فراخوانی کرد ، در کامپونت نبود ، ورژن های ۲۰۲۲ و ۲۰۱۲

وبینار رایگان SQL Server؛ مسیری به سوی فرصت‌های شغلی بی‌شمار       پنج‌شنبه 30 فرودین ساعت 15
ثبت نام رایگان
close-image