هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد؛ کدام یک بهتر است؟

هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد؛ کدام یک بهتر است؟

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
۲۰ دی ۱۳۹۹
زمان مطالعه: 10 دقیقه
۵
(۱)

مقدمه

سؤالی که بسیاری از کسب ‌و کارها از خودشان می‌پرسند، این است که هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، کدام یک می‌توانند مفیدتر واقع شوند؟ باید اشاره کرد که هوش تجاری و نرم‌افزار مدیریت کسب ‌و کار، دو ابزاری هستند که می‌توان از آن‌ها برای بهره‌گیری از داده‌ها و تصمیم‌گیری‌ها استفاده کرد.

اما آیا هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد قرار گرفته است؟ چه تفاوتی بین هوش تجاری و نرم‌افزار مدیریت عملکرد وجود دارد؟ برای آشنایی هر چه بیشتر با هوش تجاری و مدیریت عملکرد، قصد داریم تا در این مطلب به ‌صورت کامل در خصوص هر کدام از آن‌ها صحبت کنیم و ببینیم که آیا هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد قرار دارد یا خیر؟

منظور از هوش تجاری چیست؟

برای این که به ‌صورت دقیق بتوان هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد را بررسی کرد، لازم است تا در ابتدا با مفهوم هوش تجاری آشنا شویم. هوش تجاری به معنای کار و دسترسی به داده‌ها است. برای موفقیت، کسب ‌و کارها باید بتوانند کنترل کاملی بر جریان اطلاعات خود داشته باشند. زمانی که داده‌های مختلف جمع‌آوری شد، هوش تجاری به کسب ‌و کارها کمک می‌کند تا با تجزیه ‌و تحلیل آن‌ها برنامه‌های استراتژیک بلندمدت خود را مشخص و پیاده‌ کنند.

اما هنگامی که می‌خواهیم در خصوص هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد صحبت می‌کنیم، بدون شک باید به ابزارهای موجود در هوش تجاری نیز اشاره کنیم. این ابزارها ‌مانند کارت‌های امتیازدهی به شما کمک می‌کنند تا در زمان و هزینه خود صرفه‌جویی کرده و عملکرد کسب‌ و کار را بهینه کنید. علاوه بر این موارد، داشبوردها، خلاصه‌ها، گزارش‌های اینفوگرافیک و … همه ‌و همه از ابزارهای موجود در هوش تجاری هستند.

دوره هوش تجاری نیک آموز

مزایای هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد

هوش تجاری مزایایی دارد که باعث شده است تا برای بهبود عملکرد کسب‌ و کارها، به شدت مورد استفاده قرار بگیرد. شاید شما هم قصد داشته باشید تا با مزایای هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد آشنا شوید. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها در زمان واقعی

فرایندهای تجاری پیچیده هستند و نیاز به تجزیه‌ و تحلیل سریع دارند. کاربران می‌توانند با هوش تجاری در زمان واقعی داده‌های خود را تجزیه‌ و تحلیل کنند.

  • ردیابی KPIها

مورد دیگر در خصوص مزایای هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، امکان ردیابی هرچه ساده‌تر شاخص‌های کلیدی عملکرد است. زمانی که اهداف تجاری کامل می‌شوند، شاخص‌های کلیدی عملکرد نیز تغییر می‎کنند. از این ‌رو، برای ردیابی، پیگیری و اندازه‌گیری مداوم آن‌ها به هوش مصنوعی نیاز است.

معایب هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد

اما در کنار مزایای هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، باید به معایب هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد نیز اشاره کرد. برای تصمیم‌گیری بهتر، نگاهی به برخی از مهم‌ترین معایبی که هوش تجاری به همراه دارد، می‎اندازیم:

  • پشتیبانی محدود برای تصمیم‌گیری

ممکن است ابزارهای سنتی هوش تجاری به شما برای پیگیری اهدافتان کمکی نکنند.

  • قابلیت‌های محدود

هوش تجاری امکان ردیابی، اندازه‌گیری و تجزیه‌ و تحلیل را به شما ارائه می‌دهد، اما نمی‌تواند نتایجی را ایجاد کند.

  • رابط‌های پیچیده و فنی

عیب دیگر هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، وجود رابط‌های فنی و پیچیده است. برای کار با ابزارهای هوش تجاری، نیاز به کاربران متخصص است.

هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد؛ کدام یک بهتر است؟

نرم‌افزار مدیریت عملکرد چیست؟

برای آشنایی هرچه بهتر با هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، این بار نوبت به معرفی مدیریت عملکرد رسیده است. مدیریت عملکرد به کسب‌ و کارهای مختلف کمک می‌کند تا برنامه‌های خود را اجرا کنند. از این ‌رو، نرم‌افزارهایی تحت عنوان نرم‌افزار مدیریت عملکرد در بازار وجود دارند که برای برقراری ارتباط، ردیابی و ارزیابی اقدامات و نتایج در سطح فردی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر نرم‌افزارهای مدیریت عملکرد، ابزارهایی هستند که بر توسعه عملکرد کارکنان متمرکز هستند. اساساً هر کسب ‌و کاری به نرم‌افزار مدیریت عملکرد نیاز دارد تا برنامه‌های توسعه‌یافته از طریق هوش تجاری را پیاده‌سازی کند.

مزایای نرم‌افزار مدیریت عملکرد در مقابل هوش تجاری

در قسمت‌های قبل در خصوص مزایای هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد صحبت کردیم. اکنون زمان آن رسیده است تا به مزایای مدیریت عملکرد در مقابل هوش تجاری اشاره کنیم. از مهم‌ترین مزایای نرم‌افزار مدیریت عملکرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تمرکز بر اطلاعات

با نرم‌افزار مدیریت عملکرد می‌توان یک استراتژی متمرکز را پیاده‌سازی کرد.

  • ردیابی نتایج در برابر اهداف تعیین شده

با کمک مدیریت عملکرد می‌توان شاخص‌های عملکردی را دریابی کرد و نتایج آن‌ها را به دست آورد.

  • قابلیت دسترسی توسط کاربران

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد در این است که نرم‎افزار مدیریت عملکرد برای استفاده کاربران عادی توسعه‌یافته است.

هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد؛ کدام یک بهتر است؟

معایب نرم‌افزار مدیریت عملکرد در مقابل هوش تجاری

حال که با مزایای نرم‌افزار مدیریت عملکرد در مقابل هوش تجاری آشنا شدیم، بیایید نگاهی به معایب آن هم بیندازیم:

  • چشم‌انداز محدود استراتژیک

هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد به شما این امکان را می‌دهد تا استراتژی‌های بلند مدتی را پیاده‌سازی کنید، در حالی که افق دید نرم‌افزارهای مدیریت عملکرد محدود است.

  • وقت‌گیر

نرم‌افزارهای مدیریت عملکرد اغلب فاقد گزارش و تجزیه‌ و تحلیل فوری هستند. از این ‌رو، هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد امکان دریافت گزارش‌های سریع‌تری را برای شما فراهم می‌کند.

هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد؛ کدام یک بهتر است؟

هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد

تا اینجا به ‌خوبی با هر دو مفهوم آشنا شدید. اما هنوز هم سؤال اصلی باقی‌ مانده است: هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، کدام یک برای کسب ‌و کار شما مفیدتر خواهد بود؟ برای پاسخ به این سؤال نیاز است تا هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد قرار بگیرد. در حالی ‌که شرکت‌ها و کسب‌ و کارهای مختلف می‌توانند از هوش تجاری برای رمزگشایی و تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها و رفتار مشتریان استفاده‌کننده، نرم‌افزار مدیریت عملکرد به آن‌ها کمک می‌کند تا یک برنامه قوی ایجاد کنند.

از این ‌رو، هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد قرار نگرفته است؛ بلکه آن‌ها مانند دو روی یک سکه هستند. به همین دلیل، بسیاری از افراد، قرار دادن هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد را صحیح نمی‌دانند و از هر دو آن‌ها برای رسیدن به اهداف تجاری خود استفاده می‌کنند. برای یادگیری ابزارهای هوش تجاری و نرم‎افزار مدیریت عملکرد می‎توانید به سایت نیک آموز مراجعه کنید و از خدمات مفید این مجموعه بهره بگیرید.  

نتیجه‌گیری

بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند که آیا هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد قرار دارد یا خیر. هوش تجاری به معنای استفاده از ابزارهای مختلف برای تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها و شناسایی KPIهای حساس است، در حالی ‌که نرم‌افزار مدیریت عملکرد به کسب ‌و کارها کمک می‌کند تا درک کنند چگونه اقدامات خاص منجر به اهداف و نتایج مورد نظر آن‌ها می‌شود.

هر کدام از این مفاهیم دارای مزایا و معایب خاص خودشان هستند. اما زمانی که در خصوص هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد صحبت می‌کنیم، باید بدانیم که این دو مفهوم رو در روی هم قرار ندارند، بلکه دو روی یک سکه هستند. از این ‌رو، به‌ جای قرار دادن هوش تجاری در مقابل نرم افزار مدیریت عملکرد، بهتر است از هر دو آن‌ها استفاده شود. برای یادگیری این نرم‎ افزارها و ابزارها می‌توانید از مجموعه نیک آموز کمک بگیرید. این مجموعه با سال‌ها تجربه موفق در امر پیاده‌سازی و آموزش بهترین گزینه برای انتخاب است.برای داشتن دید بهتر و  ورود به دنیای متخصصین هوش تجاری میتوانید مسیر آموزش هوش تجاری را مطالعه بفرمایید.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۱

اولین نفر باش

title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
260 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
پروفایل نویسنده
title sign
دیدگاه کاربران

وبینار رایگان ؛ Power BI کلید رقابت شما در دنیا داده‌ها      چهارشنبه 12 اردیبهشت ساعت 15
ثبت نام رایگان
close-image