Avalanche چیست؟ و چه کاربردهای دارد

Avalanche چیست؟ و چه کاربردهای دارد

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۱
آخرین بروزرسانی: 17 تیر 1403
زمان مطالعه: 5 دقیقه
۵
(۳)

مقدمه

شبکه اولانچ که در سال ۲۰۲۰ توسط Ava Labs راه‌اندازی شد، یک پلتفرم بلاک‌چینی است که قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را دارد. بلاک‌چین اولانچ در تلاش است تا ضمن تمرکززدایی و حفظ امنیت، راه‌حلی مقیاس‌پذیر و مبتنی بر بلاک‌چین ارائه کند. این شبکه در راستای کاهش هزینه‌ها، سرعت بخشیدن به تراکنش‌ها و سازگاری با محیط زیست نیز، اقدامات زیادی انجام داده است.

آوالانچ چیست؟

آوالانچ یک پلتفرم قرارداد هوشمند متن باز و قابل برنامه ریزی برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز (DApp) است. این پلتفرم ادعا دارد سریع ترین پلتفرم در بلاک چین با سرعت پردازش بیش از ۴۵۰۰ تراکنش است. با استفاده از پلتفرم آوالانچ می‌توانید برنامه‌های غیرمتمرکز سریع و کم هزینه‌ای بسازید که با زبان برنامه نویسی Solidity سازگار است. شما می‌توانید بلاک چین‌هایی را، چه خصوصی و چه عمومی، ایجاد کنید که دقیقاً با نیازهای برنامه شما مطابقت دارند. ارز دیجیتال آواکس توکن بومی پلتفرم Avalanche است.

اولانچ یک شبکه‌ بلاکچین غیرمتمرکز از کامپیوترهاست که پلتفرمی جهانی را برای میزبانی برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) تشکیل می‌دهند. هدف این شبکه ایجاد یک بازار مالی یکپارچه است که کاربران پلتفرم در آن بتوانند بدون پرداخت مالیات به معامله ارز دیجیتال بپردازند. پروژه اولنچ از الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند.

آوالانچ چگونه کار می‌کند؟

با توجه به مفاهیمی که تاکنون به آن پرداختیم، می‌توانیم انگیزه اصلی آوالانچ از ورود به دنیای بلاک چین‌ها را بشناسیم. این پروتکل به قصد برطرف سازی مشکلات شبکه‌های قدیمی چون بیت کوین پا به دنیای DeFi گذاشت و به نوعی سرآمد همه بلاک چین‌ها محسوب می‌شود. ضعف در مطابقت با شبکه‌های دیگر و سرعت اندک تراکنش‌ها، نمونه‌هایی از این نواقص هستند.

آوالانچ برای پر کردن حفره‌های موجود در بلاک چین‌های پیشین دست به ابتکار جالبی زده است. Avalanche از ۳ بلاک چین داخلی تشکیل شده که به صورت مجزا از یکدیگر به فعالیت خود ادامه می‌دهند. در ادامه بلاک چین‌های تعبیه شده در دل Avalanche را به نوبت مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بلاک چین‌های داخلی شبکه آوالانچ چیست

۱. X-Chain

Exchange Chain یا X-Chain یکی از اجزای اصلی اکوسیستم آوالانچ را تشکیل می‌دهد و در پیشرفت روزافزون این شبکه نقش قابل توجهی را ایفا کرده است. پروتکل اجماعی آوالانچ را به کار گرفته و مسئولیت تایید تراکنش‌ها، انجام معاملات، تایید مبادلات میان دارایی‌ها و انتقالات میان Subnetها را بر عهده دارد. به طور کلی، مدیریت دارایی‌ها و توکن‌های کاربران وظیفه‌ای است که به این بخش از شبک عظیم Avalanche واگذار شده است.

زنجیره مبادله یا X-Chain زنجیره‌ای است که نقش مدیریت دارایی‌ها مانند ساخت دارایی‌های جدید، تبادل آن‌ها با یکدیگر و انتقال را بر عهده دارد. این زنجیره از الگوریتم اولانچ برای اجماع استفاده می‌کند.

۲. C-Chain

برای استفاده از قراردادهای هوشمند، باید با این بخش از شبکه ملاقات کنیم! C-Chain یا Contract Chain یکی از قراردادهای هوشمندی است که به طور پیشفرض روی آوالانچ استقرار یافته است. اگر به خاطر داشته باشید، در بخش‌های آغازین گفت‌وگو خاطرنشان کردیم که Avalanche قابلیت سازگاری با اتریوم را دارد. بلاک چین C-chain بستری را برای قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم فراهم می‌کند تا با آوالانچ مطابقت پیدا کنند. با کمک بخش Exchange Chain، این زنجیره به تسریع پردازش تراکنش‌ها کمک شایانی کرده است. این بلاک چین از پروتکل Snowman بهره می‌برد.

زنجیره قراردادها یا C-Chain، زنجیره پیشفرض قراردادهای هوشمند روی شبکه اولانچ است و کاربران با استفاده از آن قادر به توسعه هر اسمارت کانترکت مبتنی بر اتریوم خواهند بود. زنجیره C-Chain نیز همانند P-Chain از الگوریتم اجماع اسنومن در ساختار خود استفاده می‌کند.

۳. P-Chain

ذخیره‌ سازی داده‌های هر بلوک در زنجیره P-Chain یا Platform Chain صورت می‌پذیرد. این بخش از شبکه، وظیفه ایجاد هماهنگی میان ولیدیتورها و پیشبرد اعتبارسنجی‌ها را عهده دار است. فعالیت‌های ریز و درشت Subnetها را زیر نظر گرفته و زیرشبکه‌های جدیدی را در شبکه ایجاد می‌کند. همانند بخش قراردادهای هوشمند که در قسمت قبلی به آن پرداختیم، زنجیره Platform Chain از مکانیزم Snowman پیروی می‌کند.

زنجیره سکو یا P-Chain، زنجیره‌ای است که قراداده‌های شبکه روی آن ذخیره می‌شود و وظیفه هماهنگ‌سازی تاییدکنندگان بلاک را بر عهده دارد. این زنجیره اطلاعات مربوط به زیرشبکه‌های فعال را نیز شامل می‌شود و اجازه ساخت زیرشبکه‌های جدید را به کاربران می‌دهد. زنجیره سکو از الگوریتم اجماع اسنومن (Snowman) بهره می‌برد، الگوریتمی که انحصارا توسط اولانچ توسعه داده شده و پیشتر در مورد آن صحبت شده است.

چه کارهایی را می‌توان با اولانچ انجام داد؟

افراد و شرکت‌ها با اولنچ می‌توانند بلاک‌چین‌های خاص خودشان را بسازند و از آنها برای کاربردهای خصوصی (بلاک‌چین‌های نیازمند به مجوز) یا عمومی (بلاک‌چین‌هایی که دسترسی به آنها نیازی به مجوز ندارد) استفاده کنند.

استفاده از ترکیب بلاک‌چین‌های سفارشی و مکانیزم اثبات سهام اولنچ باعث منحصربفرد شدن آن و ایجاد پلتفرمی قدرتمند و غیرمتمرکز برای توسعه دهندگان شده است.

با توجه به سازگاری اولنچ با ابزارهای اتریوم، امکان انتقال اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز ساخته شده بر اساس اتریوم به اولنچ فراهم شده و توسعه دهندگان می‌توانند به راحتی انواع اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را روی این پلتفرم طراحی کنند. این اپلیکیشن‌ها روی بلاک‌چین مستقل اولنچ اجرا می‌شوند و توسعه دهندگان کنترل زیادی بر نحوه ایمن سازی و عملکرد آنها و همچنین دسترسی دیگران به آنها دارند.

این قابلیت‌ها باعث شده ظرف مدتی کوتاه حجم فعالیت توسعه دهندگان در اولنچ به طور چشمگیری افزایش پیدا کند و حالا اپلیکیشن‌های مختلفی از فناوری اولنچ استفاده می‌کنند از جمله اپلیکیشن‌های مبتنی بر اوراق بهادار (Securitize)، بازارهای پیش بینی (Prosper) و کوین‌های باثبات (مثل کوین باثبات لیر ترکیه، Bilira).

معایب و مزایای Avalanche

  • زمان سریع در پردازش تراکنش
  • ساختار و مکانیزم پاداش این شبکه، مشوق مشارکت می باشد
  • قادر به پشتیبانی از بسیاری پروژه های مبتنی بر بلاک چین است
  • رقابت سخت با پلتفرم هایی مانند اتریوم
  • برای داشتن حق نظارت و اعتبار سنجی شبکه آوالانچ باید حداقل ۲ هزار توکن AVAX را به در گرو داشته باشید

ارز دیجیتال آواکس (AVAX)

آواکس (AVAX) ارز دیجیتالی است که در اکوسیستم آوالانچ از آن برای پرداخت کارمزد‌ و تبدیل شدن به تایید‌کننده‌ تراکنش‌ها استفاده می‌شود.

رمزارز آوالانچ یا بهتر است بگوییم رمزارز آواکس ارز دیجیتال محلی بلاک چین آوالانچ است که کل موجودی آن تنها ۷۲۰ میلیون واحد است. همه‌ی تراکنش‌هایی که در زمان کار با این بلاک چین پرداخت می‌شوند با رمزارز آواکس است و تمام آن به منظور جلوگیری از تورم، سوزانده می‌شود. آواکس سه کاربرد اصلی و مهم دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. هر کاربر برای اینکه بتواند به تایید تراکنش‌ها بپردازد باید مقدار مشخصی از رمز ارز آواکس را سپرده‌گذاری کند.

۲. رمز ارز آواکس به عنوان رمز ارز محلی تمام بلاک چین‌هایی که با آوالانچ ساخته می‌شوند، استفاده می‌شود.

۳. کارمزد تراکنش‌ها با آواکس پرداخت می‌شود.

زبان برنامه نویسی آوالانچ چیست؟

آوالانچ پلتفرمی از پلتفرم‌ها است که از هزاران زیرشبکه تشکیل شده است تا شبکه‌ای ناهمگن از بسیاری از زنجیره‌های بلوکی را تشکیل دهد. نوشته شده به زبان های محبوبی مانند Go به جای زبان های کم استفاده و درک ضعیف مانند Solidity.

در این روزها که با سیل عظیم برنامه‌های هوشمند، رشد و گسترش امورمالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) مواجه هستیم وجود یک بلاک چین سریع، ایمن و مقیاس‌پذیر به یک ضرورت مهم تبدیل شده است. برای همین بلاک چین آوالانچ که از نظر آماری بسیاری از بلاک چین‌های دیگر را پشت سر می‌گذارد می‌تواند یک انتخاب خوب و جایگزین عالی برای اتریوم باشد.
ما نیز سعی کردیم در این مقاله معرفی کاملی از این پروژه داشته باشیم تا بیشتر با نحوه‌ی کار آن و تفاوت‌هایی که با سایر پروژه‌ها دارد آشنا شوید. جالب است بدانید که در زمان نگارش این مقاله ارز دیجیتال آواکس سقف تاریخی خود را شکسته و روز به روز هم به ارزش آن اضافه می‌شود. به هر حال امیدواریم که مطالب گفته شده در این مقاله کمک حال شما بوده باشد.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۳

اولین نفر باش

گوش به زنگ یلدا
title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
401 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
معرفی محصول
title sign
دیدگاه کاربران

    • سلام
      چرا مقاله ها تاریخ انتشار ندارن ؟!

      • دورد و وقت بخیر
        نیک اموزی عزیز تاریخ انتشار مقاله در ابتدای تمامی مقالات نوشته شده است.
        موفق باشید