معرفی انواع نسخه های SQL Server و تغییرات آن ها

معرفی انواع نسخه های SQL Server و تغییرات آن ها

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۲
آخرین بروزرسانی: 23 دی 1403
زمان مطالعه: 15 دقیقه
۴.۶
(۱۰)

نسخه های SQL Server مختلفی در طول سال‌های اخیر عرضه شده است. بنابراین، ممکن است این سؤال برای شما پیش آمده باشد که دقیقاً این نسخه ها در چه مواردی متمایز هستند. 

نرم افزار SQL Server چیست؟

SQL Server درواقع سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای (RDBMS) است که توسط مایکروسافت ارائه شد و به‌منظور ذخیره‌سازی، مدیریت و استخراج داده‌ها کاربرد دارد. به‌عنوان یک پلتفرم جامع، SQL Server به گونه‌ای طراحی شده است که هم برای اپلیکیشن‌های با مقیاس پایین و هم برای پروژه‌های سطح سازمانی، انتخاب مطلوبی محسوب می‌شود. به‌واسطه مزیت‌های متعدد SQL Server ، این RDBMS به‌عنوان یک گزینه مشهور برای تأمین نیازمندی‌های مربوط به مدیریت داده‌ها، در تجارت‌ها و سازمان‌ها مختلف مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

SQL Server چیست؟

مزیت های SQL Server

پیش از بررسی انواع نسخه های SQL Server ، مزیت‌های مختلف آن را فهرست می‌کنیم. این بخش به شما کمک می‌کند تا مفاهیم پایه پایگاه داده و SQL Server را بهتر درک کنید. و سپس انواع ورژن‌های این نوع از انواع پایگاه داده را بررسی خواهیم کرد.

  • یکپارچگی داده‌ها و پیروی از ACID: صرف نظر از اینکه کدام یک از نسخه های SQL Server را استفاده می‌کنید، این پایگاه داده دارای ویژگی‌هایی مانند، محدودیت‌ها (Constraints)، کلید اصلی (PK)، کلید خارجی (FK) و تراکنش‌هایی است که ازطریق آن‌ها، یکپارچگی داده‌ها (Data Integrity) تضمین می‌شود. علاوه‌بر این، SQL Server از خصوصیات ACID پیروی می‌کند؛ بنابراین از قابل اکتفا بودن و سازگاری داده‌ها اطمینان خواهیم داشت.
  • مقیاس‌پذیری: SQL Server توانایی سروکار داشتن با دیتابیس‌های کوچک و گسترده را دارد؛ به همین دلیل، انتخاب مناسبی برای انواع کسب و کارها محسوب می‌شود. در این پایگاه داده، ویژگی‌های مناسبی مانند «بخش‌بندی» (Partitioning)، «تکرارپذیری» (Replication) و «خوشه‌بندی» (Clustering) به‌منظور مقیاس‌گذاری افقی و عمودی فراهم شده است.
  • امنیت: نسخه های SQL Server همراه با قابلیت‌های امنیتی ازجمله احراز هویت کاربر (User Authentication)، امنیت مبتنی‌بر Role و امکانات رمزگذاری (Encryption) ارائه می‌شوند.
  • کارایی بالا: شما می‌توانید با ویژگی‌هایی همچون بهینه‌سازی کوئری (Query Optimization)، شاخص‌گذاری (Indexing) و قابلیت‌های درون حافظه‌ای (In-Memory) نسخه های SQL Server ، به کارایی بالاتری برسید.
  • گزارش‌گیری و هوش تجاری (BI): امکان استفاده از SQL Server به‌همراه ابزارهای هوش تجاری (BI) مانند SSRS و SSAS وجود دارد. علاقه‌مندان می‌توانند از «دوره جامع آموزش هوش‌ تجاری» به‌عنوان راهنمای کاربردی استفاده کنند. ازطرفی، این RDBMS قدرتمند، انبارسازی داده ها (Data Warehousing) و داده‌کاوی (Data Mining) را پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین، یک انتخاب ایده‌آل برای گزارش‌گیری و تجزیه و تحلیل به‌حساب می‌آید.

آموزش هوش تجاری

  • سرویس یکپارچه (Integration Service): با کمک سرویس‌های یکپارچه SQL Server یا همان SSIS، فرآیندهای ETL (استخراج، انتقال و بارگذاری) امکان‌پذیر می‌شوند و ادغام داده‌ها از منبع‌های گوناگون به‌راحتی انجام خواهد شد.
  • دسترسی‌پذیری بالا و بازیابی از فاجعه: مزایایی همچون در دسترس بودن و قابلیت بازگشت از فاجعه، در نسخه های SQL Server وجود دارند. به همین دلیل است که مشخصه‌هایی مانند Database Mirroring، خوشه‌بندی و مفهوم AlwaysOn Availability در آن ارائه شده‌اند.
  •  مناسب استفاده توسعه‌دهندگان: SQL Server چندین زبان از انواع زبان های برنامه نویسی، شامل زبان‌های NET. و T-SQL را پشتیبانی می‌کند و کتابخانه‌ها و ابزارهای متعددی برای توسعه اپلیکیشن دارد. شما می‌توانید مهارت‌هایتان در زمینه #C و دات نت را ازطریق آموزش ASP .NET Core پیشرفته تقویت کنید.
  • گسترش‌پذیری (Extensibility): می‌توان SQL Server را ازطریق توابع User-Defined، انواع استور پروسیجر (Stored Procedure) و تلفیق CLR توسعه داد. 

پس از بررسی دقیق مهم‌ترین ویژگی‌های SQL Server، اکنون در بخش بعدی به معرفی انواع نسخه های SQL Server پرداخته تا تفاوت‌های آن‌ها به‌طور کامل شفاف شوند.

انواع نسخه های SQL Server

پیش از معرفی انواع نسخه ‌های Microsoft SQL Server ، توجه کنید که این لیست، از آخرین ورژن ارائه‌شده آغاز می‌شود و درنهایت، با پرداختن به نسخه‌های ابتدایی آن اتمام می‌‌یابد.

انواع نسخه های SQL Server

نرم افزار SQL Server 2022

SQL Server 2022 آخرین نسخه عرضه‌شده از انواع نسخه های SQL Server است و نوآوری‌های مختلفی در عملکرد، امنیت و در دسترس‌پذیری آن به‌وجود آمده است. برخی از ویژگی‌های جدید یا به‌روزرسانی‌شده نسخه ۲۰۲۲ به شرح زیر است:

دوره آموزشی ارتقا به SQL Server 2022

نرم افزار Azure Synapse Link

با استفاده از Azure Synapse Link می‌توانید به SQL Server 2022 همراه با Azure Synapse Analytics متصل شوید. این موضوع کمک می‌کند تا بدون جابه‌جایی یا کپی گرفتن از داده‌ها، بتوانید به‌راحتی و به‌صورت بلادرنگ، دیتابیس‌های SQL Server 2022 خود را مشاهده کنید. به این ترتیب، می‌توان با ترکیب Azure Synapse Analytics و دیتابیس‌های SQL Server 2022 ، انواع تجزیه و تحلیل‌های ترکیبی را اجرا کرد و درنهایت، تصمیمات تجاری مطلوب‌تری گرفت.

قابلیت ادغام با Azure

از میان نسخه های SQL Server ، این ورژن برای سازمان‌هایی جذاب است که سرورهای خود را به‌صورت ترکیبی به کار می‌برند. در حقیقت، با به‌کارگیری SQL Server 2022 با Azure، بدون آن که به مایگریشن کامل نیاز باشد، حجم داده‌های SQL Server پیش‌فرض خود را مدرن‌سازی خواهید کرد. به‌واسطه این ترکیب جذاب، بهترین تجربه‌ Hybrid را خواهید داشت که در آن، سرورهای ابری و داخلی ادغام شده‌اند.

بهینه سازی ازطریق PSPO

Parameter Sensitive Plan Optimization یا همان PSPO، یکی از Feature های جدید عرضه شده در نسخه SQL Server 2022 است که به‌واسطه آن، بهنیه‌سازی کارایی کوئری‌های SQL همراه با پارامترها امکان‌پذیر خواهد شد. انواع زبان های برنامه نویسی این مشخصه فوق‌العاده با هدف بلااستفاده کردن شنود پارامتر (Parameter Sniffing) در این نسخه ارائه شده است.

ازطریق PSPO در SQL Server 2022، این امکان را دارید که چندین برنامه اجرایی را برای یک کوئری اجرایی ذخیره‌شده، حفظ کنید. هر یک از این Plan ها به گونه‌ای بهینه شده‌اند که براساس پارامترهای پذیرفته‌شده و مقادیر آن‌ها، حاوی داده‌ها با سایزهای گوناگونی باشند. از میان انواع نسخه های SQL Server ، این ورژن امکان بررسی میزان شایستگی برنامه‌های اجرایی ذخیره‌شده و درصورت لزوم، توصیه کردن سایر Plan Execution ها را دارا است. ذخیره‌سازی این برنامه‌های اجرایی، به‌عنوان یک سازوکار در پردازش هوشمند کوئری (IQP) تلقی می‌شود و در اغلب سناریوها، بدون ایجاد تغییر در کد، به افزایش کارایی منجر خواهد شد.

ادغام Microsoft Purview

در نسخه SQL Server 2022 ، ادغام‌سازی با Purview انجام شد. Purview یک ابزار یا همان سولوشن مناسب برای محافظت از داده‌ها و مدیریت کل دیتا محسوب می‌شود و به‌واسطه تلفیق آن با SQL Server 2022 ، درک، کشف و مدیریت داده‌ها از منابع مختلف، تسهیل پیدا می‌کند. اساساً با انتخاب این ورژن از میان نسخه های SQL Server ، می‌توان از بازه وسیعی از قابلیت‌های داده‌ها استفاده کرد. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید با دسترسی به Metadata، کیفیت داده‌ها را پیش از شامل شدن کوئری های SQL در آن، بررسی کنید. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم از این قابلیت مناسب، به منظور کارآمدتر شدن هرچه بیش‌تر مدیریت داده‌ها بهره ببرید. 

ویژگی دفتر کل (Ledger Feature)

اگر ویژگی Ledger در SQL Server 2022 فعال باشد و شما تغییراتی روی جداول خود اعمال کنید، نسخه قدیمی آن‌ها ذخیره می‌شوند. توجه کنید که Ledger، این ذخیره‌سازی را ازطریق تکنولوژی بلاک چین (Blockchain) انجام خواهد داد. به این ترتیب، پس از اعمال تغییرات، بلوک موردنظر رمزگذاری شده و برای آن یک Timestamp در نظر گرفته خواهد شد. با به‌کارگیری رمزنگاری (Cryptography)، داده‌ها محافظت می‌شوند و فرآیند اعتبارسنجی و بررسی اصالت تراکنش‌ها ازطریق درخواست امضای دیجیتال ممکن خواهد بود. به همین دلیل، می‌توان ویژگی دفتر کل یا همان Ledger را به‌عنوان یکی از مشخصه‌های مناسب در امنیت و شفافیت کسب و کار دانست و از میان نسخه های SQL Server ، به این ورژن آن اکتفا کرد.

بهبود امنیت

اگر بخواهیم از لحاظ امنیت، نسخه های SQL Server را مقایسه کنیم، می‌توان SQL Server 2022 را ورژنی در نظر داشت که بهبودهای امنیتی متعددی را دربرگرفته است. در ادامه، برخی از این بهبودها فهرست شده‌اند:

  • امکان استفاده از Microsoft Defender برای ادغام‌سازی با Cloud
  • ادغام یا همان Integration سولوشنِ Microsoft Purview
  • قابلیت استفاده از دفتر کل (Ledger)
  • احراز هویت Azure Active Directory
  • امکان استفاده از Always Encrypted with secure enclaves
  • قابلیت کنترل دسترسی (Control Access)
  • امکان پنهان‌سازی داده‌ها به‌صورت پویا (Dynamic Data Masking)
  • پشتیبانی از مجوزهای PFX و پروتکل MS-TDS 8.0

موارد فوق، همگی به‌عنوان نقاط بهبودیافته این ورژن در مقایسه با نسخه های SQL Server تلقی می‌شوند. شایان ذکر است که بسیاری از این ویژگی‌های امنیتی، با اجتماع‌سازی Cloud قابل استفاده هستند. 

مجازی سازی داده ها با Polybase

قابلیت Data Virtualization با کمک Polybase، مزیتی است که به شما امکان مجازی‌سازی داده‌ها از منابع (Resources) مختلف خارجی را می‌دهد؛ به طوری که انگار این داده‌ها در جداول SQL Server ذخیره شده‌اند. Polybase از چند منبع خارجی، شامل Azure Blob Storage ،Hadoop و سایر پایگاه‌های داده پشتیبانی می‌کند. به بیان ساده، Polybase اجازه می‌دهد تا ادغام داده‌ها را بدون کپی یا جابه‌جایی فیزیکی آن‌ها انجام دهید و به واسطه آن، داده‌های Local خود را با دیتای خارجی به‌صورت ترکیبی به کار ببرید. در چنین شرایطی، شما قادر هستید یک نمایش مجازی از چشم‌انداز کل داده‌های خود ایجاد کنید و از انعطاف بیشتری در مواجهه با تجزیه و تحلیل داده‌های پیچیده برخوردار شوید.

قابل مدیریت Disaster Recovery 

به واسطه ارتباط جدید SQL Server 2022 با Azure SQL Managed Instance ها، فرآیند بازگشت از فاجعه (Disaster Recovery | DR) به یک سطح جدیدی از سادگی رسیده است؛ زیرا این موضوع امکان ارتباط گرفتن ماشین‌های مجازی درون سازمانی و Instance های Azure SQL Managed را فراهم می‌کند و توسعه‌دهندگان و مدیر سایت، دیگر زمان خود را به تنظیم زیرساخت DR تخصیص نخواهند داد.

نسخه SQL Server 2019

مشابه نسخه ۲۰۲۲، فیچرهای بهبودیافته و به‌روزشده گوناگونی در SQL Server 2019 عرضه شده است. در مقاله معرفی قابلیت های جدید SQL Server 2019 به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم اما در ادامه، این موارد را در این نوع از نسخه های SQL Server به‌صورت اجمالی بررسی می‌کنیم.

خوشه های کلان داده (Big Data Clusters)

یکی از مهم‌ترین حسن تفاوت این نسخه با انواع نسخه های SQL Server ، معرفی خوشه های کلان داده (Big Clusters) است. به‌واسطه این ویژگی، SQL Server این امکان را دارد که بار کاری مربوط به کلان داده‌ها و یادگیری ماشین را روی یک پلتفرم اجرا کند. در عمل، با استفاده از ۲۰۱۹ SQL Server به‌همراه آپاچی هدوپ (Apache Hadoop) و اسپارک (Spark)، این امکان به‌وجود می‌آید که یک لایه یکپارچه برای مجازی‌سازی داده‌ها و ماشین تجزیه و تحلیل (Analytics Engine) ارائه کرد.

بهبود PolyBase

هرچند مبحث PolyBase در SQL Server 2016 عرضه شده بود، اما در نسخه ۲۰۱۹، شرکت مایکروسافت به بهبود آن پرداخت. شایان ذکر است که به‌واسطه Polybase، امکان کوئری نویسی (ازطریق T-SQL) برای دیتاسورس‌های خارجی فراهم می‌شود. PolyBase در SQL Server 2019 ، از لحاظ امنیت و کارایی بهبود پیدا کرد و قابلیت پشتیبانی آن از دیتاسورس خارجی گسترش یافته است.

کارایی هوشمند

در SQL Server 2019 ، چندین نقطه مثبت در زمینه کارایی هوشمند، مانند اصلاح خودکار برنامه و بهینه‌سازی و همچین بهبود ذخیره‌سازی کوئری‌ها، ارائه شده است. این مشخصه‌‌ها در تشخیص و رفع خودکار مشکلات بهینه‌سازی تا حدی کمک‌کننده به‌شمار می‌روند و فرآیند Performance Tuning دوره کوئری نویسی پیشرفته را تسهیل می‌دهند.

بهبود های امنیتی

با بررسی نسخه های SQL Server ، کاملاً مشخص است که در این ورژن، امنیت به‌عنوان اولویت شرکت مایکروسافت در نظر گرفته شده است. مواردی مانند اکتشاف داده‌ها (Data Discovery) و طبقه‌بندی داده‌ها (Data Classification) از پیشرفت‌های امنیتی ۲۰۱۹ SQL Server قلمداد می‌شوند‌ و می‌توان از این Feature ها در تشخیص داده‌های حساس و محافظت از آن‌ها استفاده کرد.

پشتیبانی از کوبرنتیز (Kubernetes) و کانتینرها

در ۲۰۱۹ SQL Server، قابلیت اجرا در کانتینرها (Containers) و امکان مدیریت در Kubernetes، به‌طور گسترده پشتیبانی می‌شوند. این موضوع به‌طور ویژه، در توسعه اپلیکیشن‌های مدرن و سناریوهای استقرایی کارآمد است.

بهبود مقیاس پذیری و دسترسی پذیری

مقایسه ورژن ۲۰۱۹ با انواع نسخه های SQL Server حاکی از آن است که این نسخه، از نظر در دسترس بودن و مقیاس‌پذیری، نقاط پیشرفت گوناگونی را پوشش می‌دهد. به‌طور خاص، پشتیبانی آن از Availability Groups توسعه یافته و همچنین شاخص گذاری های Columnstore برای بار کاری تحلیلی بهبود داده شده است.

شایان ذکر است که هر یک از نسخه های SQL Server مزیت‌ها و نقاط پیشرفت مخصوص به خود را دارند و در این مطلب، به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است. از میان انواع نسخه های SQL Server ، دو نسخه ارائه شده در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲، بیشترین کاربرد و طرفدار را دارند؛ به همین دلیل، آن‌ها را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار داده‌ایم.

معرفی انواع نسخه های SQL Server

نسخه SQL Server 2017

در مقاله ویژگی های جدید SQL Server 2017 به بررسی فیچرهای جدید این نسخه پرداخته‌ایم و در ادامه نیز چند فیچر مربوط به Database Engine، نقاط پیشرفت و بهبود کارایی را مورد بررسی قرار می‌دهیم که این موارد به شرح زیر است:

  • امکان اضافه کردن اسمبلی‌های CLR در فهرست موارد قابل اعتماد
  • آغاز پشتیبانی از لینوکس (Linux) به‌عنوان سیستم عامل
  • قابلیت اجرای فرآیند Performance Tuning به‌صورت خودکار
  • امکان از سرگیری عملیات ساخت مجدد «شاخص آنلاین» (Online Index)
  • ارائه مشخصه «پردازش کوئری تطبیقی» (Adaptive Query Processing)
  • امکان به‌کارگیری پایگاه داده‌های گرافی برای مدل‌سازی روابط چندبه‌چند (Many-To-Many)
  • بهبود امنیت اسمبلی‌های CLR ازطریق گزینه sp_configure
  • افزایش چند گزینه به DTA به منظور بهبود کارایی
  • بهبودهای مربوط به In-Memory و ارائه توابع رشته‌ای جدید

نسخه SQL Server 2016

نسخه SQL Server 2016 تا اواسط جولای سال ۲۰۲۶ توسط شرکت مایکروسافت پیشتیبانی خواهد شد و پس از آن، آپدیت‌های امنیتی برای آن عرضه نمی‌شود. با این وجود، بهتر است با مزیت‌های عرضه در این نسخه آشنا شوید. شاخص‌ترین فیچرهای SQL Server 2016 عبارتند از:

  • امکان کانفیگ چند فایل پایگاه داده tempDB در حین نصب
  • ارائه یک Query Store جدید با امکان ذخیره‌سازی متن‌های کوئری، برنامه‌های اجرایی و متریک‌های پرفورمنسی درون مدیر پایگاه داده
  • جداول Temporal و پشتیبانی از یک JSON توکار (Built-in)
  • ارائه فیچر Stretch Database به‌منظور آرشیو داده‌ها به‌صورت ایمن و پویا
  • پردازش تراکنش آنلاین (OLTP) درون حافظه‌‌ای 
  • ارائه فیچرهای امنیتی ازجمله Row-Level Security

نسخه SQL Server 2014

مشابه دیگر نسخه های SQL Server که قدیمی محسوب می‌شوند، این ورژن نیز از اوایل ماه جولای سال ۲۰۲۴ توسط مایکروسافت پشتیبانی نخواهد شد. صرف نظر از این موضوع، ویژگی‌ها و Feature های زیر در SQL Server 2014 عرضه شده‌اند:

  • جدول‌های بهینه‌سازی شده برای حافظه
  • رمزگذاری برای بکاپ‌ها
  • ارائه یک طراحی جدید برای Cardinality Estimation
  • شاخص‌های خوشه‌بندی‌شده columnstore
  • فیچر Buffer Pool Extension

نسخه SQL Server 2012

از میان انواع نسخه های SQL Server ، این ورژن نیز قابلیت‌های جدیدی نسبت به نسخه قبلی خود دارد. البته پیش از بررسی این موارد، به این نکته توجه کنید که جریان پشتیبانی از این نسخه توسط مایکروسافت متوقف شده است. نقاط بهبودیافته SQL Server 2012 عبارتند از:

  • معرفی شاخص‌های Columnstore 
  • ارائه SSDT به‌عنوان محیط توسعه یکپارچه مخصوص SQL Server
  • بهبود T-SQL (شامل توابع Windowing، اشیای متوالی و بهبود رسیدگی به خطاها)
  • امکان استفاده از ابزار Power View
  • امکان ایجاد Role های سروری تعریف‌شده توسط کاربر
  • قابلیت مدیریت فایل‌ها و دایرکتوری‌ها ازطریق FileTable

نسخه SQL Server 2008

قبل از پرداختن به مشخصه‌های به‌روزشده در SQL Server 2008 ، لازم به ذکر است که از میان انواع نسخه های SQL Server ، این ورژن نیز از سال ۲۰۱۵ دیگر توسط مایکروسافت پشتیبانی نمی‌شود. با این وجود، دانستن بهبودهای آن خالی از لطف نیست. موارد زیر، مهم‌ترین مشخصه‌های پیشرفت‌یافته نسخه ۲۰۰۸ SQL Server هستند:

  • امکان مدیریت براساس Policy ها
  • رمزگذاری شفاف داده‌ها (TDE)
  • تکمیل هوشمندانه کد
  • امکان استفاده از CDC به‌منظور پیگیری تغییرات
  • معرفی دستور MERGE
  • قابلیت فشرده‌سازی بکاپ‌ها

نسخه SQL Server 2005

ورژن ۲۰۰۵ یکی از قدیمی‌ترین ورژن‌ها از نسخه های SQL Server محسوب می‌شود؛ اما نقاط مثبتی در خصوص آن وجود دارد که در ادامه لیست شده است:

  • قابلیت Database Mirroring
  • پشتیبانی از XML
  • مجتمع‌سازی CLR
  • معرفی SSIS ،SSAS و SSRS
  • بهبود زبان T-SQL (پشتیبانی از عملگرهای PIVOT و UNPIVOT)

نسخه SQL Server 2000

بدیهی است که نسخه ارائه‌شده در سال ۲۰۰۰ به‌شدت قدیمی و کاملاً منسوخ‌شده محسوب می‌شود؛ اما در آن، دستاوردهای مهمی به‌دست آمده است و دانستن آنها می‌تواند در شناخت بهتر تاریخچه و انواع نسخه های SQL Server کمک‌کننده باشد. برخی از مشخصه‌های به‌روزشده SQL Server 2000 عبارتند از:

  • معرفی استور پروسیجرها و توابع User-defined
  • ارائه سرویس‌های انتقال داده‌ها (DTS)
  • قابلیت استفاده از سرویس OLAP و همچنین جستجوی تمام‌متنی
  • امکانات گزارش‌گیری و تجزیه و تحلیل
  • پشتیبانی محدود از XML

تا این بخش از مطلب، انواع نسخه های SQL Server را معرفی کرده و نقاط پیشرفت آن‌ها نسبت به ورژن قبلی‌شان را مورد توجه شما قرار دادیم. توجه کنید که قبل از SQL Server 2000 چند نسخه دیگر نیز عرضه شده است، اما لزومی به بررسی آن‌ها وجود ندارد؛ چراکه این نسخه های SQL Server از لحاظ فنی، میزان سازگاری، امنیت، ویژگی‌های ارائه‌شده و نیازمندی‌های روز دنیای تکنولوژی، کاملاً نامتداول و منسوخ تلقی می‌شوند. از این رو، پیشنهاد می‌شود براساس نیازمندی‌های سازمان و سازگاری‌های لازم، نسخه‌های اخیر آن را انتخاب کنید. افراد علاقه‌مند می‌توانند با مطالعه مقاله پرکاربردترین دستورات SQL Server، دانش خود را در زمینه کوئری‌نویسی گسترش دهند.

نگاهی بر انواع نسخه های SQL Server

سخن پایانی

سفر به تاریخچه نسخه های SQL Server گواه این حقیقت است که شرکت مایکروسافت از هیچ تلاشی برای بهبود آن دریغ نکرده است و در طول سال‌های مختلف، با به‌روزرسانی SQL Server ، به نیازهای کسب و کارهای مختلف پاسخ مطلوب داده است. هر یک از ورژن‌های SQL Server ویژگی‌های نوین و نکات مثبتی را به‌همراه داشته‌اند تا به واسطه آن‌ها، این سیستم مدیریت پایگاه داده به‌عنوان اولین انتخاب سازمان‌ها در جایگاه خاص خود باقی بماند. اساساً شما چه پایگاه داده (DBA) باشید، چه یک برنامه‌نویس مبتدی SQL، آشنایی با تغییرات و انقلاب SQL Server به شما در انتخاب نسخه درست آن کمک خواهد کرد. ما در نیک آموز منتظر نظرات ارزشمند شما درباره این مقاله هستیم.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۴.۶ / ۵. از مجموع ۱۰

اولین نفر باش

title sign
دانلود مقاله
معرفی انواع نسخه های SQL Server و تغییرات آن ها
فرمت PDF
10 صفحه
حجم 0/5 مگابایت
دانلود مقاله
Sprong Boot
Power BI
title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
401 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
دیدگاه کاربران

    • سلام و خسته نباشید خدمت شما همکاران گرامی ، واقعا مقاله ای که تویه این سایت منتشر کردید خیلی کاربردی بود و من بین نسخه های جدیدش مونده بودم که با راهنمایی شما تونستم درک بهتری از برنامه SQL Server داشته باشم

      • سلام و عرض ادب ، وقت شما بخیر و شادی
        خوشحالیم که براتون مفید بوده

close-image

دانلود رایگان: آموزش SQL Server

هر روز یک ویدئو آموزشی رایگان برای شما ایمیل خواهد شد!

پاپ آپ | SQL Server

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.