میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
۲۶ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه: 10 دقیقه
۵
(۱)

مقدمه

همواره این سؤال در بین توسعه‌دهندگان وجود دارد که آیا معماری میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ در زمان‌های نه‌چندان دور، سیستم‌های توزیع شده بسیار مورداستفاده قرار می‌گرفتند. به کمک این سیستم، برنامه‌هایی با مقیاس‌های بزرگ تولید و روانه بازار می‌شد. اما در آغاز سال ۲۰۱۰ بود که معماری میکروسرویس به وجود آمد. اینکه میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ از همان زمان به یک پرسش مهم بدل شد.

در واقع باید برای پاسخ به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ نگاهی به سیستم‌های توزیع شده و خود معماری میکروسرویس داشته باشیم. اگر بدانیم که این معماری چه مزایا و چالش‌هایی به همراه دارد، بهتر می‌توانیم بفهمیم که آیا میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

سیستم‌های توزیع شده چه هستند؟

برای پاسخ به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ اجازه دهید تا رقیب قدیمی آن‌ها را کمی مورد بررسی قرار دهید. سیستم‌های توزیع شده سیستم‌هایی هستند که اجزای خود را به‌صورت شبکه‌ای نگهداری می‌کند. این سیستم با کمک ارسال پیام بین اجزای خود، ارتباط را برقرار می‌کند. در یک سیستم توزیع شده، اجزا به‌صورت هم‌زمان، مستقل و فاقد هماهنگی هستند. از سوی دیگر این اجزا می‌توانند به‌صورت همگن و یا ناهمگن باشند.

در واقع ایده سیستم‌های توزیع شده این بود که به کمک آن‌ها بتوان مشکل‌های بزرگ را با استفاده از تعداد زیادی ماشین‌هایی با کارایی پایین حل کنیم. یک مشکل بزرگ به قسمت‌های کوچکی تبدیل می‌شود و به‌صورت موازی هر قسمت مورد حل و بررسی قرار می‌گرفت. از جمله سیستم‌های توزیع شده می‌توان به سیستم‌های مبتنی بر SOA اشاره کرد.

میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

سیستم‌های میکروسرویس چه هستند؟

باتوجه‌به حضور سیستم‌های توزیع شده، آیا باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ سیستم‌های میکروسرویس را می‌توان در دسته سیستم‌های مبتنی بر SOA قرار دارد. در این سیستم‌ها، برنامه‌ها به سرویس‌های کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. سپس این قسمت‌ها به کمک پروتکل‌های سبک‌تر با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. هنوز هم این که میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ باعث ایجاد دودستگی در بین توسعه‌دهندگان شده است.

هدف هر میکروسرویس، کپسوله‌کردن یک‌لایه، دامنه و یا عملکرد سیستم است. این قسمت تمایل دارد که تا حد ممکن، متفاوت از سایر قسمت‌ها باشد. این که میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ را کاملاً به توسعه‌دهنده بستگی دارد. میکروسرویس‌ها مزایای بسیار قابل‌توجهی دارند. اگر می‌خواهید بفهمید که آیا باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ نگاهی به این مزایا بیندازید.

میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

مزایای مهم رویکرد میکروسرویس

میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ سؤالی که هنوز هم چالش‌های خاص خودش را به همراه دارد. اما واقعاً باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ شاید بهتر است تا نگاهی به مزایای این سیستم بیندازید:

  • مدولار بودن

یکی از مزایای سیستم‌های میکروسرویس، طراحی مدولار و مستقل آن‌ها است. آن‌ها دقیقاً می‌توانند که به چه چیزی نیاز دارند. هر سرویس می‌تواند به زبانی متفاوت و مستقل از سایرین خدمات خود را انجام دهد. همین امر باعث می‌شود تا درک، توسعه و آزمایش آسان‌تر شود. اگر می‌خواهید بدانید که آیا باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ به این فکر کنید که در صورت خراب‌شدن هر سرویس، تنها بخش کوچکی از عملکرد برنامه از دسترس خارج خواهد شد.

  • مقیاس‌پذیری

در نتیجه مدولار بودن، مقیاس‌پذیری هر میکروسرویس امکان‌پذیر می‌شود. این که میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ کاملاً به شما بستگی دارد، اما بدانید که چه مزایایی را از دست خواهید داد. درصورتی‌که یک نقطه به‌صورت افقی مقیاس‌گذاری شود، بار لحظه‌ای بالا روی آن، باعث آسیب به سایر قسمت‌های سیستم نخواهد شد.

  • ادغام

میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ نگاهی به ادغام بیندازید. برنامه‌هایی که با این معماری پیاده‌سازی می‌شوند، معمولاً به یکباره اجرا نخواهند شد. مدولار بودن به شما این اجازه را می‌دهد تا اجزای متوالی را به‌صورت مستقل تولید کنید. سپس آن‌ها را به بقیه سیستم ادغام کنید.

میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

چالش‌های اصلی رویکرد میکروسرویس

سؤال دیگری که پیش می‌آید این است که با وجود چالش‌های این رویکرد، آیا باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ حال زمان آن است که برای روبروشدن به‌صورت حقیقی به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ با چالش‌های میکروسرویس آشنا شوید:

  • معماری و ارتباطات

افرادی که سؤال می‌کنند میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ به پیچیدگی ارتباط این سیستم اشاره می‌کنند. البته باید اشاره کرد که برخی از مواقع همین پیچیدگی باعث افزایش انعطاف‌پذیری خواهد شد.

  • منابع، زیرساخت و نگهداری

اگر هنوز نمی‌دانید که آیا باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ نگاهی به منابع و زیرساخت‌های موردنیاز آن بیندازید. در این معماری به اجزای زیرساختی اضافی نیاز خواهید داشت. همچنین تعمیر و نگهداری آن‌ها نیز باید موردنظر گرفته شود. اینکه میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ به قابلیت شما در نگهداری از زیرساخت‌های پیچیده و اصلاح و عملیاتی‌کردن آن‌ها بستگی دارد.

  • آزمایش‌کردن

برای اطمینان از صحت برنامه، نیاز به آزمایش‌های بیشتری وجود دارد. به‌خصوص آزمایش‌های یکپارچه‌سازی و آزمایش‌های اندتواند می‌توان اشاره کرد. البته که آزمایش‌های ادغام و سایر آزمایش‌های موردنیاز ممکن است کمی رویکرد شما به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ را تغییر دهد.

  • شرکت‌های کوچک

شاید سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ بیشتر برای شرکت‌های کوچک‌تر اتفاق بیفتد. با این که ابزارهای بسیار زیادی به وجود آمده تا امکان استفاده از این معماری برای چنین شرکت‌هایی نیز فراهم شود، اما هنوز هم آن‌ها می‌پرسند که آیا باید میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ وجود برنامه‌های کوچک متعدد، استقرار ناهم‌زمان، مسائل زیرساختی، آزمایش‌های پیچیده و هزینه‌های بیشتر مسائلی هستند که موجب شده تا شرکت‌های کوچک دائماً سؤال کنند که میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

دوره آموزش معماری میکروسرویس نیک آموز

اشتباهات رایج میکروسرویس‌ها

البته که نکته‌ای که به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ دامن می‌زند، اشتباهاتی است که در پاره‌ای از مواقع در این سیستم‌ها رخ می‌دهد. همین امر موجب شده تا افراد در انتخاب این معماری بر سر دوراهی قرار بگیرند و دائماً از خود بپرسند که میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ از جمله مهم‌ترین اشتباهات رایج میکروسرویس‌ها که باعث ایجاد سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ شده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برش مناسب
  • آگاهی مقیاس
  • آگاهی کلی معماری

نتیجه گیری میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

سؤالی که هنوز هم بین توسعه‌دهندگان زیادی وجود دارد این است که میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ باید اشاره کرد که طرف‌داران در پاسخ به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ به مزایای این سیستم اشاره می‌کنند. یک معماری میکروسرویس مزایای بسیار زیادی دارد. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مدولار بودن، مقیاس‌پذیر بودن، ادغام و … اشاره کرد.

از سوی دیگر، برخی از افراد در پاسخ به سؤال میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟ به چالش‌های این معماری اشاره می‌کنند. این چالش‌ها می‌توانند معماری و ارتباطات، منابع و زیرساخت، آزمایش و … باشند. حال در نهایت این شما هستید که باید از خود بپرسید که آیا میکروسرویس را انتخاب کنم یا نه؟

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۱

اولین نفر باش

title sign
برچسب ها

title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
248 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
پروفایل نویسنده
title sign
دیدگاه کاربران

دانلود کتاب معماری میکروسرویس

همین الان نام و ایمیل را وارد کنید، کمتر از 30 ثانیه دانلود کنید.
دانلود رایگان کتاب میکروسرویس (PDF)
close-link
جشنواره عیدآموز نیک آموز، سال جدید رو با قدرت شروع کن
مشاهده تخفیف ها
close-image