مشکل
در صورتی که نیاز به چندین آیتم برای فیلتر اطلاعات داشته باشید ممکن است بیشتر فضای نمایش گزارش یا داشبورد را فیلترها اشغال کنند و فضای کمی برای نمایش المانهای داشبورد و حیاتی بر روی صفحه وجود داشته باشد.
در این مقاله آموزشی یاد میگیرم که چگونه میتوان در پاوربی آی باکسهای از نوع بازشونده یا آکاردیون ایجاد کرد تا بتوان فیلترها را به آن منتقل کرد که این کار باعث بهبود کارایی صفحه برای نمایش شاخصها وگزارش کلیدی کرد.
راه حل
با استفاده از بوک مارک در پاور بی آی میتوان این امکان را به وجود آورد.
اساسا بوک مارک برای ذخیره وضعیت یک صفحه، فیلترهای انتخاب شده، نگهداری حالتهای مختلف یک شی استفاده میشود که بتوان بعدا از طریق یک دکمه به آن وضعیت رجوع کرد.
تصویر فعلی داشبورد اولیه را در ادامه مشاهده میکنیم، ما نیاز به عناصر بیشتری برای این داشبورد داریم به طور مثال میخواهیم نمودارهایی بر اساس تخفیف و رنگ هم داشته باشیم که متاسفانه فضای کافی برای آن وجود ندارد.


در واقع میخواهیم فیلترها مخفی بشوند و هر موقع که به آن احتیاج هست نمایش داده شود تا از آن فضا برای عناصر دیگر داشبورد بهره ببریم در ادامه میخواهیم به این تصویر نهایی برسیم. برای این منظور از دو گزینه مهم در تب ویو به نام Selection و Bookmark استفاده خواهیم کرد. همچنین از دو آیکون که یکی با علامت که نقش باز شدن پنجره فیلتر را بازی میکند و دیگری با علامت که نقش بستن پنجره را ایفا میکند ، در واقع دو رخداد (Action) برای این دو آیکون تعریف میکنیم که هر کدام یک بوک مارک را فعال میکنند. (بوک مارکها را با نامهایHide Filter Pane و Show Filter Pane نام گذاری کردیم).


گام اول : برای اینکه بتوانیم راحت با فیلترها کار کنیم ابتدا تمام عناصر فیلتر را انتخاب کرده و راست کلیک میکنیم و یک گروه میسازیم. (گروه کردن اشیا با هم باعث میشود که به طور مثال با حرکت یک شی بقیه اشیا مرتبط هم جا به جا شوند).


گام دوم: از منوی View گزینه Selection را فعال میکنیم و در ادامه از پنجره باز شده بر روی آیکون Hide this Visual کلیک میکنیم.


گام سوم: وضعیت فوق را نگهداری میکنیم و با یک نام ذخیره میکنیم برای این منظور از منوی View گزینه Bookmark را فعال کرده و بوک مارکی اضافه میکنیم (نام بوک مارک را Hide Filter Pane نام گذاری کردیم و سپس آن را Update میکنیم) در این تصویر Group1 در واقع همان اشیا فیلتر هست که بر روی صفحه قرار دارند.


گام چهارم: در این قسمت عکس، عمل گام سوم انجام میشود یعنی در واقع اشیایی که بعد از باز شدن صفحه فیلتر میخواهیم نمایش داده نشود را مخفی میکنیم.


گام پنجم: تنظیم کردن بوک مارکها به آیکونهای انتخابی. برای این منظور بر رویه هر آیکون کلیک کرده سپس از از فرمت Format گزینه اکشن Action و سپس بوک مارک مربوطه را انتخاب میکنیم.


در ادامه تصاویر و فایل اجرایی این پروژه را از مسیر زیر میتوانید مشاهده و دانلود کنید.




برای آشنایی بیشتر با این مفاهیم آموزشی به سرفصلهای دوره آموزشی طراحی داشبوردهای حرفهای با Power BI Desktop مراجعه کنید
دانلود این مقاله آموزشی