کلیک ویو چیست؟ آشنایی با بخش های مختلف نرم افزار و اسکریپت نویسی در QlickView

کلیک ویو چیست؟ آشنایی با بخش های مختلف نرم افزار و اسکریپت نویسی در QlickView

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین بروزرسانی: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 7 دقیقه
۵
(۷)

کلیک ویو (QlikView) به‌منظور کسب بینش (Insight) از داده‌ها استفاده می‌شود و سازمان‌ها می‌توانند به کمک آن، به‌صورت آگاهانه تصمیم‌گیری کنند و عملکرد کسب‌وکار را در بخش‌های گوناگون، ازجمله فروش، بازاریابی، امور مالی و سایر موارد بهبود دهند. در این مقاله، به بررسی چیستی کلیک ویو می‌پردازیم و با بررسی مزایا، معایب، کامپوننت‌های آن، کاربردهای این ابزار را به شما معرفی خواهیم کرد.

کلیک ویو (QlikView) چیست؟

QlikView یک نرم افزار قدرتمند هوش تجاری (BI) است که به سازمان‌ها امکان تبدیل داده‌های خام (Raw Data) به بینش‌های قابل اکتفا را می‌دهد. این نرم افزار، پلتفرمی کاربرپسند و جذاب برای تصویرسازی داده، تحلیل و گزارش‌دهی در اختیار کاربران قرار می‌دهد و به‌واسطه آن، کسب‌وکارها می‌توانند براساس بینش‌های داده‌محور، تصمیمات آگاهانه‌ای را اتخاذ کنند.

دوره آموزش QlikView مقدماتی - نیک آموز

کاربردهای کلیک ویو چیست؟

QlikView بخش‌های تجاری مختلفی کاربرد دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • تحلیل روند فروش، رفتار مشتری و معیارهای عملیاتی
  • ایجاد گزارش‌های سفارشی برای ذینفعان و مدیریت
  • ارائه بینش برای پشتیبانی از تصمیمات استراتژیک
  • پیگیری و نظارت بلادرنگ بر شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs)

مزایا و معایب استفاده از کلیک ویو

در این بخش از مطلب، به مزایا و معایب استفاده از QlikView اشاره می‌شود:

مزایا کلیک ویو

  • رابط کاربری آسان: به‌دلیل رابط کاربری کاربرپسندِ کلیک ویو ، افراد غیرفنی نیز امکان استفاده از آن را دارند.
  • بصری‌سازی قدرتمند: در این ابزار هوش تجاری، Option های تصویرسازی متنوعی برای درک بهتر داده‌ها قرار داده شده است.
  • امکان ارتقاپذیری: شما می‌توانید آن را به‌طور مؤثر برای دیتای درحال رشد Scale کنید.
  • شخصی‌سازی: قابلیت شخصی‌سازی گزارش‌ها و داشبوردها در QlikView دقیقاً هم‌تراز با نیازمندی‌های گوناگون تجاری سازمان‌ها است.

معایب کلیک ویو

  • هزینه: با وجود تمامی مزیت های QlikView ، ممکن است هزینه‌های راه‌اندازی و لایسنس آن برای کسب و کارهای کوچک مقرون‌به‌صرفه نباشد.
  • پیچیدگی یادگیری: فراگیری فیچرهای پیشرفته و اسکریپت‌نویسی آن، احتمالاً چالش‌هایی خواهد داشت.
  • وابستگی به IT: احتمالاً پیاده‌سازی‌های پیچیده، به پشتیبانی IT برای نگهداری و به‌روزرسانی نیاز دارند.

 

مزایا و معایب کلیک ویو

 

قابلیت های مهم QlikView

QlikView قابلیت‌های متعددی برای کسب بینش‌های معنادار از دیتا به شما ارائه می‌دهد. مهم‌ترین قابلیت های کلیک ویو در ادامه فهرست شده‌اند:

  • ادغام داده‌ها (Data Integration): شما می‌توانید داده‌ها را از سورس‌های مختلف و برای تجزیه‌وتحلیل جامع، یکپارچه‌سازی کنید.
  • بصری‌سازی: QlikView به شما امکان ایجاد گزارش‌ها و داشبوردهای تعاملی را می‌دهد؛ به‌طوریکه می‌توانید از آپشن‌های تصویرسازی قابل سفارشی‌سازی آن بهره‌مند شوید.
  • کشف داده (Data Discovery): با کمک اکتشاف شهودی و ویژگی‌های Drill-Down در کلیک ویو ، اکتشاف بینش از دیتا میسر می‌شود.
  • همکاری و مشارکت: افراد می‌توانند با به‌کارگیری گزینه‌های قابل اطمینان، به مشارکت و اشتراک‌گذاری بینش‌ها با ذینفعان بپردازند.
  • دسترسی موبایل: امکان دسترسی به گزارش‌ها و داشبوردها با رابط‌های کاربری سازگار با موبایل وجود دارد.

آشنایی با بخش های مختلف نرم افزار کلیک ویو

QlikView از چند کامپوننت زیر تشکیل شده است که به کمک آن‌ها، یک راهکار جامع BI ارائه می‌شود:

  • QlikView Desktop: این ابزار به‌منظور طراحی و توسعه داشبوردها و گزارش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • QlikView Server: این پلتفرم متمرکز، در مدیریت داده، توزیع و مشارکت به کار می‌رود.
  • QlikView Publisher: این کامپوننت از کلیک ویو ، به‌روزرسانی اتوماتیک داده‌ها و انتشار گزارش‌ها را خودکارسازی می‌کند.
  • QlikView AccessPoint: پورتال تحت وبی است که برای دسترسی و تعامل با گزارش‌ها و داشبوردها کاربرد دارد.
  • QMC: یک ابزار مدیریتی تحت وب است که برای مدیریت و پیکربندی QlikView Server و Publisher استفاده می‌شود. این ابزار به مدیران امکان نظارت بر عملکرد سرور، پیکربندی تنظیمات امنیتی، مدیریت لایسنس‌ها و سایر وظایف اداری را می‌دهد.
  • QDS: وظیفه توزیع اسناد QlikView به کاربران و همچنین، مدیریت اموری مانند لود مجدد داده و توزیع اسناد را برعهده دارد. این سرویس تضمین می‌کند که کاربران به آخرین داده‌ها و اپلیکیشن‌ها دسترسی داشته باشند.
  • QVWS: یک وب‌سرور سبک (Lightweight) است که AccessPoint را هاست کرده و دسترسی وب به اسناد QlikView را امکان‌پذیر می‌کند. این سرویس، احراز هویت کاربر، استخراج سند و سایر امور مرتبط با وب را مدیریت می‌کند.
  • QDT: کامپوننت مورد استفاده برای تسک‌های تبدیل و پیش‌پردازش داده است. این ابزار به کاربران اجازه می‌دهد داده‌ها را از سورس‌های مختلف به اپلیکیشن‌های QlikView، استخراج، تبدیل و لود (ETL) کنند.

اسکریپت نویسی در QlickView

اسکریپت نویسی در QlikView ، به فرآیند نوشتن کد برای بارگذاری (Load)، تبدیل (Transform) و دستکاری داده‌ها در داخل برنامه اشاره دارد. در کلیک ویو از یک زبان اسکریپت‌نویسی تحت عنوان QlikView Expression Language یا QVX استفاده می‌شود. این یک زبان اسکریپت‌نویسی به‌طور خاص برای QlikView طراحی شده و برای انجام امور مختلفی، ازجمله Load داده از منابع مختلف، تبدیل آن‌ها و ایجاد فیلدهای محاسبه‌شده (Calculated Fields) استفاده می‌شود. اسکریپت‌نویسی در QlikView به‌منظور شخصی‌سازی فرآیندهای بارگذاری و تبدیل داده با هدف پاسخگویی به نیازهای خاص کسب‌وکار اهمیت دارد. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تا وظایف تکراری مانند بارگذاری مجدد داده‌های زمان‌بندی شده را اتوماتیک کنید. به این ترتیب، کارایی افزایش می‌یابد.

 

اسکریپت نویسی در QlickView

 

تفاوت کلیک ویو با ابزارهای دیگر هوش تجاری

از میان انواع ابزارهای هوش تجاری ، کلیک ویو به واسطه موارد زیر، از سایر آن‌ها متمایز شده است. برای یادگیری بیشتر BI پیشنهاد می‌کنیم آموزش هوش تجاری را مشاهده کنید.

  • مدل داده انجمنی (Associative Data Model): مدل داده انجمنی منحصربه‌فرد QlikView ، به کاربران اجازه می‌دهد که بدون سلسله‌مراتب یا کوئری‌های ازپیش‌تعریف‌شده، به شکل پویا به کاوش داده‌ها بپردازند.
  • تحلیل درون‌حافظه (In-Memory Analytics): موتور تحلیل درون‌حافظه کلیک ویو ، داده‌ها را در RAM ذخیره‌سازی می‌کند؛ به همین دلیل، امکان استخراج و تجزیه‌وتحلیل سریع داده‌ها فراهم شده است.
  • انعطاف‌پذیری اسکریپت‌نویسی: قابلیت‌های گسترده اسکریپت‌نویسی در QlikView به گونه‌ای هستند که کاربران می‌توانند فرآیندهای لود، تبدیل و تجزیه‌وتحلیل دیتا را به‌منظور پاسخگویی به نیازهای خاص کسب‌وکار سفارشی‌سازی کنند. این انعطاف‌پذیری برای مدیریت سناریوهایی مناسب است که کاربران با داده‌های پیچیده سروکار دارند.
  • کاوش کاربرمحور: چنین ویژگی خاصی، به کاربران اجازه می‌دهد تا به‌صورت شهودی و ازطریق تصویرسازی تعاملی و تجزیه‌وتحلیل، داده‌ها را کاوش کنند. بدین شیوه، کاربران می‌توانند به‌راحتی در روابط میان داده‌ها پیمایش کنند، جزئیات را بررسی کرده و به اکتشافات لحظه‌ای برسند.
  • توسعه سریع اپلیکیشن: محیط توسعه QlikView روند توسعه سریع اپلیکیشن را تسهیل می‌بخشد و به توسعه‌دهنده این قابلیت را می‌دهد تا به‌سرعت اپلیکیشن BI قدرتمندی را ایجاد کند.
  • پلتفرم یکپارچه (Unified Platform): کلیک ویو یک پلتفرم یکپارچه برای بصری‌سازی داده، تجزیه‌وتحلیل و توسعه اپلیکیشن به شما ارائه می‌دهد. این یکپارچه‌سازی، چرخه حیات BI را از آماده‌سازی داده‌ها تا ارائه بینش، تسهیل می‌کند و انسجام و تعامل را در سراسر سازمان ترویج خواهد کرد.

کلام آخر: مروری بر QlikView

در مجموع، می‌توان کلیک ویو را یکی از ابزارهای قدرتمند برای اخذ تصمیمات آگاهانه و مبتنی‌بر داده درنظر داشت. ابزارهای هوش تجاری، ازجمله QlikView ، به سازمان‌ها این قابلیت را می‌دهند که از تمام توانایی‌ها و اطلاعاتی ارزشمند خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنند و در مسیر صحیحی گام بردارند.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۷

اولین نفر باش

title sign
برچسب ها
title sign
دانلود مقاله
کلیک ویو چیست؟ آشنایی با بخش های مختلف نرم افزار و اسکریپت نویسی در QlickView
فرمت PDF
5 صفحه
حجم 1 مگابایت
دانلود مقاله
title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
270 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
پروفایل نویسنده
title sign
معرفی محصول
title sign
دیدگاه کاربران

وبینار رایگان داشبورد سلامت دیتابیس  سه شنبه 1 خرداد ساعت ۱۱
ثبت نام رایگان
close-image