آینده شغلی زبان برنامه نویسی پایتون

آینده شغلی زبان برنامه نویسی پایتون

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲
آخرین بروزرسانی: ۱۷ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 10 دقیقه
۴.۳
(۶)

یادگیری پایتون به‌عنوان یک مهارت، در انواع صنایع و حوزه‌های گوناگون کاربرد دارد و شروع برنامه نویسی با آن، قدم اول از مسیر شغلی پایتون شناخته می‌شود. پیش از این، در مقاله برنامه نویسی پایتون چیست؟ به این زبان پرکاربرد و مشخصه‌های اصلی آن پرداختیم. حال در این مطلب، می‌خواهیم مسیر شغلی زبان برنامه نویسی پایتون ، مدت زمان موردنیاز برای فراگیری و بازار کار آن را به همراه نمودار آماری بررسی کنیم.

برای یادگیری پایتون از کجا شروع کنیم؟

به‌طور کلی، یادگیری پایتون اقدامات گوناگونی، ازجمله تداوم در آموزش، کار پروژه‌محور و شبکه‌سازی حرفه‌ای با جامعه برنامه‌نویسان را شامل می‌شود. در ادامه، به اقداماتی می‌پردازیم که برای قرارگیری در مسیر شغلی پایتون به آن‌ها نیاز دارید.

یادگیری مفاهیم پایه پایتون

اولین اقدام شما برای ورود به بازار کار پایتون ، یادگیری مفاهیم پایه این زبان برنامه نویسی است؛ این یعنی، شما باید با مواردی همچون نحو (Syntax) و نوع های داده (Data Types) و ساختارهای کنترلی (Control Structures) و توابع در پایتون آشنا شوید. از میان انواع زبان های برنامه نویسی ، پایتون یک زبان قابل درک و با خوانایی بالا به حساب می‌آید؛ بنابراین، شروع یادگیری پایتون عمدتاً آسان و با کمی تلاش، قابل انجام است.

آشنایی با کتابخانه ها و فریم ورک های پایتون

پس از درک مفاهیم و یادگیری پایتون ، بهتر است با کتابخانه ها (Libraries) و چارچوب‌های نرم افزاری (Framework) آن نیز آشنا شوید. به‌عنوان مثال، فریم ورک های پایتون، شامل جنگو (Django) برای توسعه وب، پانداس (Pandas) و نامپای (Numpy) برای علم داده و تنسرفلو (Tensorflow) برای یادگیری ماشین کاربرد دارند.

مشاهده دوره آموزش پایتون

با شرکت در دوره های یادگیری پایتون و آموزش‌های پروژه‌محور، دانش و مهارت شما از برنامه نویسی با پایتون عمیق‌تر خواهد شد و می‌توانید از فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های آن، به بهترین نحو استفاده کنید. پلتفرم‌های مختلفی، چه در کشور ایران و چه خارج از آن، به آموزش زبان برنامه نویسی Python پرداخته‌اند. به‌عنوان مثال، وب سایت کورسرا و Udacity دوره‌های مختلفی را در زمینه آموزش پایتون ارائه کرده‌اند. البته اگر ترجیح می‌دهید آموزش‌ها به زبان انگلیسی نباشند، بهتر است از دوره‌های آموزش بومی استفاده کنید تا بتوانید دانش کسب‌شده را به‌درستی در مسیر شغلی پایتون اعمال کنید.

دوره آموزش پایتون – Jet Start نیک آموز

کار روی پروژه های عملی پایتون

اگر شما مطابق مراحل فوق، یادگیری پایتون را از مفاهیم بنیادی و ضروری این زبان آغاز کرده باشید، اکنون زمان آن رسیده است دانش خود را برروی پروژه‌های پایتون عملی کنید. در حقیقت، به‌واسطه ساختن اپلیکیشن‌های واقعی، این فرصت برای شما فراهم می‌شود تا مهارت‌های برنامه‌نویسی خود را تقویت کنید و از این پروژه‌های کاربردی، به‌عنوان نمونه کار در رزومه خود بهره ببرید.

ساخت رزومه و بهبود دستاوردها

در مسیر شغلی پایتون ، ایجاد یک رزومه که شامل پروژه‌ها و دستاوردهای شماست، اقدامی ضروری محسوب می‌شود. درواقع، اگر بخواهید موقعیت‌های شغلی مختلفی به سراغتان بیایند و بازار کار پایتون به نفع شما باشد، لازم است رزومه شما، نماد قدرتمندی از مهارت‌هایتان باشد.

مشارکت در پروژه های Open Source

شما می‌توانید با ایفای نقش در پروژه های متن باز (Open Source)، در جامعه برنامه‌نویسان فعال پایتون سهیم باشید و علاوه‌بر بهبود مهارت‌های کدنویسی خود، با سایر افراد خبره این حوزه تعامل و ارتباط برقرار کنید. به این ترتیب، در کنار یادگیری پایتون به‌صورت حرفه‌ای، این فرصت برای شما به‌وجود می‌آید تا شناخت عمیق‌تری از دامنه و کاربردهای این زبان برنامه‌نویسی به‌دست بیاورید.

 

مشارکت در پروژه های Open Source پایتون

 

به روز نگه داشتن دانش و شبکه سازی

اساساً پایتون و تکنولوژی‌های مرتبط با آن، به سرعت و به شکل روزافزون در حال تکامل هستند. به همین دلیل، باید با به روز نگه داشتن دانش و آگاهی از آخرین موارد توسعه‌یافته، کتابخانه‌های جدید و کاربردی موجود در اکوسیستم پایتون، نقش اثرگذاری از خود به جای بگذارید. علاوه‌بر این، پیشنهاد می‌شود با شرکت در جلسات، کنفرانس‌ها و Forum های آنلاین، با سایر برنامه‌نویسان پایتون ارتباط بگیرید؛ زیرا این شبکه‌سازی به شما کمک می‌کند تا بینش‌هایی درمورد ترندهای صنعت و موقعیت‌های شغلی مختلف به‌دست بیاورید و احتمالاً امکان مشارکت با سایر تیم‌های برنامه‌نویسی را داشته باشید.

کسب مهارت های نرم

نکته حائز اهمیت این است که در کنار یادگیری پایتون ، شما باید به توسعه مهارت برقراری ارتباط، کار تیمی و قدرت حل مسئله نیز بپردازید. این موارد، همگی به‌عنوان بخش‌های جدانشدنی در بازار کار پایتون قلمداد می‌شوند و شما با دارا بودن آن‌ها در فضای حرفه‌ای، از سایر افراد متمایز خواهید شد.

استخدام در موقعیت های شغلی مبتدی و کارآموزی

به‌عنوان فردی که یادگیری پایتون را تکمیل کرده و مفاهیم آن را ازطریق دوره‌های آموزشی و پروژه‌های عملی پیموده است، در این مرحله شما صلاحیت ورود به بازار کار پایتون را دارید. اولین اقدام مؤثر، ارسال رزومه برای موقعیت‌های شغلی مربوط به برنامه نویس پایتون در سطح مبتدی (Entry-Level) و کارآموزی (Internship) است. هرچند شرکت‌ها در ابتدا برای این مشاغل حقوق‌های بالایی پرداخت نمی‌کنند، اما شما می‌توانید با قرارگیری در یک محیط حرفه‌ای، تجربه ارزشمندی از کار عملی با افراد خبره را پیدا کنید و با گذر زمان، به آنچه از آینده پایتون انتظار می‌رود، دسترسی داشته باشد. بنابراین، با خیال راحت، مسیر شغلی پایتون را ادامه دهید؛ زیرا در ادامه، موفقیت‌های مختلفی در انتظار شما خواهد بود.

در این بخش، اقدامات اولیه برای ورود به بازار کار پایتون شرح داده شدند. ممکن است این سؤال در ذهن شما جرقه بخورد که با یادگیری پایتون به‌صورت حرفه‌ای و کسب تجربه، دقیقاً در چه مشاغلی می‌توان استخدام شد؟ بخش بعدی این مطلب، با هدف پاسخ به این پرسش و پرداختن به شغل های مرتبط با پایتون است.

فرصت های شغلی پایتون

در شرایطی که یادگیری پایتون و برنامه‌نویسی با آن به‌صورت جامع و همراه با پروژه‌های کاربردی آموخته شده باشد، این امکان وجود دارد که در انواع مشاغل مرتبط با پایتون استخدام شد. البته هر یک از آن‌ها نیازمندی‌های مخصوص به خود را دارند. تعدادی از شغل‌های مرتبط با زبان برنامه نویسی پایتون به شرح زیر است:

  • توسعه دهنده پایتون (Python developer): یکی از رایج‌ترین مشاغل در بازار کار پایتون ، برنامه نویس/توسعه دهنده پایتون است که وظایفی همچون ساخت وب سایت، بهینه‌سازی الگوریتم‌های داده‌ها و نوشتن کدهای کارآمد و با قابلیت استفاده مجدد را دارا است.
  • تحلیلگر داده (Data Analyst): اساساً دانشمندان و تحلیلگران داده‌ها، با حجم وسیعی از دیتا سروکار دارند و تصویرسازی داده‌ها را انجام می‌دهند. درنهایت، دیتاآنالیست می‌توانند به‌واسطه پایتون، مدل‌های پیش‌بینی را توسعه دهد و از کتابخانه‌های پایتون به منظور دستکاری، تجزیه‌وتحلیل و تصویرسازی داده‌ها بهره‌وری کند.
  • مهندس یادگیری ماشین (ML Engineer): با یادگیری پایتون و داشتن پس‌زمینه قوی در ریاضیات و آمار، مهندسان ML می‌تواند پایتون را برای ساخت و پیاده‌سازی الگوریتم‌هایی آموزش ماشین و تصمیم‌گیری، به کار ببرند.
  • دانشمند داده (Data Scientist): این افراد با کمک پایتون ، داده‌های پیچیده را تجزیه‌وتحلیل و تفسیر می‌کنند و سازمان‌ها از اطلاعات حاصل، در اخذ تصمیمات آگاهانه بهره می‌برند. به بیان ساده، دانشمند داده، زبان پایتون را برای تمیزسازی، تجزیه‌وتحلیل و بصری‌سازی داده‌ها به کار می‌برند.
  • مهندس داده (Data Engineer): مهندس داده با طراحی، ساخت و نگهداری زیرساخت، به دانشمندان و تحلیلگران داده اجازه می‌دهند که برروی مجموعه داده‌های گسترده کار کنند. این افراد برای نوشتن اسکریپت‌ها و خودکارسازی خط لوله داده ها (Data Pipelines) از زبان پایتون استفاده می‌کنند.

 

فرصت های شغلی پایتون

 

آمار و ارقام پایتون چه می گویند؟

صرف نظر از اینکه بازار کار پایتون تا چه اندازه مناسب و نویدبخش است، آمار و ارقام موجود، بر اهمیت Python دلالت می‌کنند. داد‌ه های آماری پرسشنامه استک اورفلو به شما کمک می‌کنند تا از اهمیت یادگیری پایتون اطمینان پیدا کنید. پایتون، به‌عنوان دومین زبان برنامه نویسی پرکاربرد و مورد استفاده در سال ۲۰۲۳ شناخته شده است. ازسوی دیگر، حدود ۵۷ درصد از افراد (به‌ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان) برای یادگیری کدنویسی، پایتون را مورد استفاده قرار داده‌اند.

 

آمار و ارقام پایتون چه می گویند؟

 

درآمد مشاغل مرتبط با زبان برنامه نویسی پایتون

با یک نگاه اجمالی به داده های جمع‌ آوری شده توسط Comparably، میانگین درآمد سالانه برنامه‌نویسان این زبان در سال ۲۰۲۳ ، براساس مهارت و تجربه افراد بین $۵۲,۲۲۰ الی $۱۵۳,۷۱۰ متغیر است. البته براساس محیط جغرافیای افراد و مهارت‌های آن‌ها، این ارقام می‌تواند متفاوت باشد.

یادگیری پایتون چقدر زمان می برد؟

زمان موردنیاز برای یادگیری پایتون ، کاملاً به خود شما بستگی دارد. معمولاً ۳ الی ۶ ماه زمان برای آموزش پایتون نیاز است. البته برای آن که بتوانید در فنون و مفاهیم Python خبره شوید، احتمالاً لازم باشد که چندین سال تجربه عملی به‌دست آورید. علاوه‌بر این، اگر بخواهید در حوزه علم داده مشغول به کار شوید، باید درک خود را از آمار و جبر خطی (Linear Algebra) نیز توسعه دهید. نکته حائز اهمیت این است که شما می‌توانید برنامه‌نویسی را در همان ابتدای مسیر یادگیری پایتون آغاز کنید.

آینده‌ پایتون (Python)

اساساً پایتون ، زبان برنامه نویسی یکه‌تاز در علم داده و یادگیری ماشین محسوب می‌شود و به‌صورت گسترده در تجزیه‌وتحلیل و بصری‌سازی داده‌ها و سایر تسک‌های ML به کار می‌رود؛ زیرا پایتون دارای فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های قدرتمند مختلفی است. علاوه‌بر این، پایتون مشهور‌ترین زبان برنامه‌نویسی برای ساخت مدل‌های عصبی (Neural Models) پیچیده به‌شمار می‌رود و می‌توان از کتابخانه‌های آن مانند Tensorflow، در حوزه یادگیری عمیق (Deep Learning) و هوش مصنوعی (AI) بهره برد.

صرف نظر از آینده پایتون در حوزه جذاب علم داده، شما می‌توانید از حضور قدرتمند آن در توسعه وب لذت ببرید. به‌واسطه ارائه فریمورک‌های وب، ازجمله جنگو و فلسک، یادگیری پایتون و ساخت وب اپلیکیشن با آن، به‌سادگی امکان‌پذیر است. درنهایت، به‌نظر می‌رسد راحتی استفاده و تطبیق‌پذیری بالای پایتون ، آن را انتخاب مناسبی برای توسعه IOT و همچنین، خودکارسازی وظایف و اسکریپت‌نویسی تبدیل کرده است.

چه شرکت هایی از پایتون استفاده می کنند؟

با یادگیری پایتون و کسب تجربه عملی در آن، علاوه‌بر همکاری با شرکت‌های داخلی، امکان استخدام شما در شرکت‌های بین‌المللی نیز رقم خواهد زد. مسیر شغلی پایتون و بازار کار آن به‌صورت روزافزون درحال تکامل است. علاوه‌بر این، شرکت‌های بزرگ و شناخته‌شده مختلف، ازجمله گوگل، کوئرا، فیسبوک، نتفلیکس، اینستاگرام، دراپ باکس، Reddit و اسپاتیفای، همگی از زبان برنامه نویسی پایتون بهره می‌برند. با در نظر داشتن این موارد، به‌نظر می‌رسد که آینده و مسیر شغلی پایتون سرشار از اتفاق‌ها و دستاوردهای جالب خواهد بود.

 

چه شرکت‌هایی از پایتون استفاده می‌کنند؟

 

کلام آخر: مسیر شغلی زبان برنامه نویسی پایتون

 یادگیری پایتون به‌عنوان یک مهارت کاربردی در حوزه‌ها و صنایع مختلف کاربرد دارد. صرف نظر اینکه شما بخواهید مسیر شغلی برنامه نویسی را از ابتدا آغاز کنید یا یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای باشید که می‌خواهد از پایتون در پروژه‌های خود بهره ببرد، این زبان همه‌منظوره و قابل درک به شما کمک خواهد کرد. به این ترتیب، می‌توان یادگیری پایتون را به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری ارزشمند در مهارت‌ها و آینده حرفه‌ای خود در نظر بگیرید. این مطلب با هدف بررسی مسیر شغلی پایتون و گام‌های موردنیاز برای فراگیری آن ارائه شد تا شما بتوانید با مشاهده ارقام و آمار مربوط به بازار کار پایتون و همچنین محبوبیت آن، به درستی برای مسیر شغلی خود تصمیم‌گیری کنید.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۴.۳ / ۵. از مجموع ۶

اولین نفر باش

title sign
دانلود مقاله
آینده شغلی زبان برنامه نویسی پایتون
فرمت PDF
7 صفحه
حجم 0/3 مگابایت
دانلود مقاله
title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
402 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
دیدگاه کاربران