هوش مصنوعی Magic می‌تواند ۱۰ میلیون خط کد را درک کند؛ انقلابی در توسعه نرم‌افزار

هوش مصنوعی Magic می‌تواند ۱۰ میلیون خط کد را درک کند؛ انقلابی در توسعه نرم‌افزار

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
آخرین بروزرسانی: ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 3 دقیقه
۵
(۱)

استارتاپ «مجیک» Magic از مدل هوش مصنوعی LTM-2-mini با پنجره محتوایی حیرت‌انگیز ۱۰۰ میلیون توکن رونمایی کرد. این پنجره محتوایی معادل ۱۰ میلیون خط کد یا ۷۵۰ رمان است؛ برای مقایسه قوی‌ترین نسخه هوش مصنوعی گوگل جمینای پنجره محتوایی به اندازه ۲ میلیون توکن دارد. 

استارتاپ مجیک در تولید ‌مدل‌های هوش مصنوعی و خودکارسازی توسعه نرم‌افزار فعال است. ابزارهای این شرکت در کدنویسی، بازبینی و دیباگ کدها به برنامه‌نویسان کمک می‌کنند. این ابزارها مثل یک دستیار دقیق و هوشمند با گذشت زمان با روش توسعه نرم‌افزار برای پروژه‌های مختلف آشنا شده و مهارت پیدا می‌کنند. 

مجیک تنها شرکت فعال در این زمینه نیست و کنار خود رقبای قدرتمندی مثل گیت‌هاب کوپایلوت «GitHub Copilot» را می‌بینید. مزیت رقابتی مجیک که آنها را از دیگر شرکت‌ها متمایز می‌کند، پنجره محتوایی فوق‌العاده طولانی است و مدل خود را هم بر همین مبنا «شبکه حافظه بلند مدت» یا به اختصار LTM نام گذاشته‌اند. 

مزایای پنجره محتوایی بزرگ LTM-2-mini

پنجره محتوایی (Context Window) در مدل‌های هوش مصنوعی مانند GPT-4، به معنی تعداد کلماتی است که مدل می‌تواند در یک زمان واحد درک و پردازش کند. هرچه اندازه پنجره محتوایی بزرگتر باشد، مدل اطلاعات بیشتری را به طور همزمان پردازش کرده و پاسخ‌هایی جامع‌تر و دقیق‌تر ارائه می‌دهد.

مدل LTM-2-mini می‌تواند در هر گفتگو ۱۰۰ میلیارد توکن (شامل کلمات، کاراکترها و نشانه‌ها) را به طور همزمان در حافظه خود نگه داشته و از آن‌ها برای تولید پاسخ‌ استفاده کند. این پنجره محتوایی بزرگ در توسعه نرم‌افزارهای بزرگ و پیچیده با چند میلیون خط کد مزایایی مثل رفع اشکالات پیچیده‌تر، بهبود ساختار کد، مستندسازی دقیق و جامع و تسهیل همکاری در تیم‌های توسعه را به ارمغان می‌آورد.

مدل LTM-2-mini نه تنها کد فعلی بلکه تاریخچه تغییرات و مستندات مرتبط را نیز در نظر گرفته و با توجه به تاریخچه پروژه و تغییرات مختلف، توصیه‌های دقیق‌تر و کامل‌تری برای رفع اشکالات یا بهبود کد ارائه می‌دهد. 

همچنین اشکالاتی که به دلیل وابستگی‌های دور یا پیچیدگی‌های زنجیره‌ای به وجود می‌آیند، به راحتی شناسایی می‌شوند چون مدل ارتباطات طولانی بین بخش‌های مختلف کد را به راحتی درک می‌کند. در نهایت این هوش مصنوعی با دسترسی به کل کد پروژه و توضیحات مرتبط، مستندات کامل‌تر و جامع‌تری تولید خواهد کرد که تمام جنبه‌های پروژه را در برمی‌گیرد.

به گفته مدیران استارتاپ مجیک هوش مصنوعی LTM-2-mini توانسته ماشین حسابی با رابط کاربری اختصاصی و ابزار سنجش قدرت رمز عبور را برای یک پروژه متن باز به صورت خودکار توسعه دهد. 

توسعه ابر کامپیوتر با همکاری گوگل

این استارتاپ علاوه بر معرفی مدل مذکور از جذب ۳۲۰ میلیون دلار سرمایه از افراد و سازمان‌های مختلف شامل «اریک اشمیت»؛ مدیرعامل سابق گوگل خبر داده است. مجیک از این سرمایه هنگفت برای توسعه دو ابر کامپیوتر با همکاری گوگل و انویدیا بهره خواهد برد.

ابر کامپیوتر Magic-G4 با پردازشگرهای گرافیکی انویدیا H100 و ابر کامپیوتر Magic G5 بر پایه تراشه نسل بعدی انویدیا Blackwell توسعه پیدا خواهد کرد. هر دو ابر رایانه روی پلتفرم ابری گوگل کلاد ایجاد می‌شوند و مدل Magic G5 به ده‌ها هزار GPU مجهز خواهد شد تا توان پردازش آن به ۱۶۰ اگزافلاپ برسد.۱۶۰ اگزافلاپ به این معنی است که این سیستم می‌تواند پیچیده‌ترین مسائل علمی مثل آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، شبیه‌سازی جهان هستی، طراحی داروهای جدید و پیش‌بینی تغییرات آب و هوایی را به سرعت انجام دهد.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۱

اولین نفر باش

title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
399 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
دیدگاه کاربران

close-image