راه‌ های افزایش سرعت Backup & Restore | بخش سوم

راه‌ های افزایش سرعت Backup & Restore | بخش سوم

نوشته شده توسط: غلامحسین عبادی
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
آخرین بروزرسانی: 23 دی 1403
زمان مطالعه: 5 دقیقه
۳
(۲)

افزایش سرعت Backup & Restore به جرات می توان گفت یکی از مهمترین و مهمترین وظایف یک DBA تهیه منظم Backup طی یک سناریو منظم می باشد. شاید به کرات شنیده باشید که داده های فلان سازمان هک شده و سازمان با خطر نابودی مواجه شده است. گزینه بعدی که می تواند موجب افزایش سرعت Backup & Restore شود، پخش شدن Backup در فایل های مختلف می باشد، به عبارت دیگر فایل بکاپ خود را شکسته و در چند فایل قرار دهیم. می توانیم Media Family را هم به روش اسکریپتی و هم به صورت Wizard ای انجام دهیم. شما می‌توانید علاوه‌ بر مطالعه این مطلب، با رجوع به آموزش SQL Server ، سایر مباحث مهم مربوطه را به زبان ساده و با جزئیات بیاموزید.

افزایش سرعت Backup & Restore

نکته قابل توجه اینکه شما حتی می توانید این فایل ها را در دیسک های مختلف قرار دهید. حالا این دیسک می تواند RAID شده باشد و یا اینکه ممکن است RAID نشده باشد. 
تذکر: به Media Family در بعضی از منابع Backup Strip نیز گفته شده است.

دوره نگهداری از بانک های اطلاعاتی نیک آموز

تهیه Backup Strip به روش اسکریپتی

چگونه به کمک تکنیک Backup Strip سرعت کوئری های خود را بالا ببریم. به مثال زیر توجه کنید. در این مثال فایل بکاپ خود را به چهار فایل شکسته ایم تا سرعت گرفتن بکاپ سریعتر شود. در کد زیر Stats میزان پیشرفته بکاپ را به مان نشان می دهد. این گزینه در دیتابیس های حجیم بسیار بسیار کاربردی می باشد.

تهیه Backup Strip به روش اسکریپتی

مشاهده میزان پیشرفت بکاپ و همچنین زمان تقریبی اتمام بکاپ

ما به کمک DMV خیلی مهم به نام sys.dm_exec_requests می توانیم درصد پیشرفت بکاپ و همچنین زمان تقریبی اتمام بکاپ را مشاهده نماییم. این اسکریپ خصوصا هنگام گرفتن بکاپ از دیتابیس های با حجم بالا خیلی پر کاربرد است.

SELECT session_id,start_time,status,command,
percent_complete,estimated_completion_time,
estimated_completion_time /60/1000 as estimate_completion_minutes,
DATEADD (n,(estimated_completion_time /60/1000),
GETDATE ()) as estimated_completion_time
FROM    sys.dm_exec_requests 
where command in ('BACKUP DATABASE','RESTORE DATABASE')

تهیه Backup Strip به روش Wizard

در این مثال می خواهیم فایل بکاپ خود را به چهار قسمت تقسیم کنیم. برای این کار کافیست بر روی دیتابیس خود کلیک راست نموده و سپس گزینه Tasks و سپس گزینه Backup را انتخاب نمایید. در پنجره باز شده ابتدا بر روی دکمه Remove کلیک کنید تا مسیر بکاپ قبلی پاک شود. حال بر روی دکمه ADD کلیک کرده و مسیر فایل بکاپ خود را تعیین کنید و یک نام مناسب به بکاپ خود بدهید. مثلا AdWks2_FULL_1401012.bak.
حال دوباره بر روی دکمه ADD کلیک کنید و نامی مناسب به فایل دوم بدهید. یعنی همان نام را انتخاب کرده و عدد یک را به دو تبدیل کنید یعنی AdWk1_FULL_14010120.bak ، سپس دوباره بر روی دکمه ADD کلیک کنید و پس از تعیین مسیر فایل بکاپ یک نام مناسب یعنی AdWks3_FULL_14010120.bak را به آن بدهید و در آخر دوباره بر روی دکمه ADD کلیک کنید و نام فایل بکاپ چهارم یعنی AdWks4_FULL_1401012.bak را به آن بدهید.

تهیه Backup Strip به روش Wizardهمانطور که در شکل فوق دیده می شود به صورت Wizard ای بکاپ خود را به چهار فایل شکسته ایم. نکته مهمتر این که می توانیم هر کدام از این فایل ها را در یک دیسک جداگانه قرار دهیم. شکل زیر نشان می دهد که بکاپ با موفقیت گرفته در چهار فایل گرفته شد.

پیام موفقیت آمیز تهیه بکاپ

تذکر: اگر شما از Media Family استفاده کنید می توانید مدیریت فضای دیسک داشته باشید. چون ممکن است که فایل بکاپ شما بسیار حجیم باشد و دیسک شما ظرفیت آن را نداشته باشد، در این صورت به کمک این تکنیک می توانید فایل بکاپ خود را شکسته و در مسیرهای مختلفی آن را قرار دهید.

نکته: فایل بکاپ شما در صورت شکسته شدن تقریبا به یک نسبت در فایل ها قرار خواهد گرفت.

نکته خیلی مهم: اگر یکی از این فایل های بکاپ آسیب ببیند در این صورت بقیه فایل ها دیگر به درد نمی خورند.

نکته بسیار مهم: اگر دیتابیس شما دارای Data File های مختلفی باشد بهترین حالت این است که تعداد فایل های بکاپ به اندازه تعداد دیتا فایل های شما باشند تا بهترین Performance را بگیرید.

 نکته مهم: اگر دیسک های شما از نوع SSD باشد ، سرعت تهیه بکاپ به مراتب سریعتر خواهد شد.

[gap height=”20″]

ریستور کردن Backup Strip

برای ریستور چنین بکاپی باید همه فایل ها را در پنجره Restore مطابق شکل زیر با هم انتخاب کنید.

ریستور کردن Backup Strip

سخن پایانی

در این مقاله افزایش سرعت Backup & Restore با نحوه گرفتن Back Up به صورت اسکریپتی و همچنین روش Wizard آشنا شدیم. این روش ها مثال هایی از روش های متدوال Back Up گیری از اظلاعات در پایگاه داده است. که جز جدانشدنی برای حفظ اطلاعات است. ما در نیک آموز منتظر نظرات ارزشمند شما درباره این مقاله هستیم.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۳ / ۵. از مجموع ۲

اولین نفر باش

title sign
دانلود مقاله
راه‌ های افزایش سرعت Backup & Restore | بخش سوم
فرمت PDF
4 صفحه
حجم 1 مگابایت
دانلود مقاله
title sign
معرفی نویسنده
غلامحسین عبادی
مقالات
13 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
غلامحسین عبادی

غلامحسین عبادی هستم، سوابق حرفه‌ای من به شرح ذیل است: ۱- ۸ سال سابقه کار به عنوان برنامه نویس در شرکت خودرو سازی سایپا، ۲- ۱۱ سال سابقه کاری در شرکت ایران خودرو به عنوان رئیس برنامه‌های کاربردی و ۴ سال آخر مسئول دیتابیس، ۳- ۴ سال سابقه DBA در شرکت داده ورزی سداد، ۴- دارای مدرک MCSD مایکروسافت از کشور امارات، ۵- دارای مقالات متعدد در ماهنامه تجارات الکترونیک ۶- بیش از یک سال سابقه DBA در شرکت خدمات رایانه‌ای امید، ۷- مدرسی SQL Server در برخی سازمان‌های دولتی ۸- ۱۶ سال سابقه تدریس در دانشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف ۹- مولف کتاب‌های متعدد در حوزه برنامه نویسی و SQL Server

title sign
دیدگاه کاربران

close-image

دانلود رایگان: آموزش SQL Server

هر روز یک ویدئو آموزشی رایگان برای شما ایمیل خواهد شد!

پاپ آپ | SQL Server

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.