بررسی کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide

بررسی کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide

نوشته شده توسط: مسعود طاهری
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
آخرین بروزرسانی: 23 دی 1403
زمان مطالعه: 10 دقیقه
۰
(۰)

کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide، ویرایش ۴ کتاب حاضر امکانات SQL Server را برای برنامه‌نویسان بررسی می‌کند. چنانچه شما در حوزه برنامه نویسی فعالیت می‌کنید مطالعه این کتاب را به شما توصیه می‌کنم. این کتاب در ۱۹ فصل نکات کاربردی را از SQL Server به برنامه‌نویسان آموزش می‌دهد. شما می‌توانید علاوه‌ بر مطالعه این مطلب، با رجوع به آموزش SQL Server ، سایر مباحث مهم مربوطه را به زبان ساده و با جزئیات بیاموزید.

کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide

این کتاب در ۱۹ فصل نوشته شده که هر فصل مباحث اولیه در SQL، امکانات و ابزار های موچود SQL Server را معرفی می کند. با ما همراه باشید تا این فصل ها را با یکدیگر بررسی کنیم:

فصل ۱: Foundations of T-SQL

در طی این فصل شما با مباحث اولیه موجود در SQL  آشنا می‌شوید. مفاهیمی از قبیل جدول، فیلد، ایندکس، ویو، Stored Procedure و… 

فصل ۲: Tools of the Trade

در این فصل با ابزارهایی که یک برنامه نویس می‌تواند با آن در SQL Server کار کند آشنا خواهید شد. نمونه‌ای از این ابزارها عبارتند از
Mangment Studio ، SQL Server Data Toole، Profiler، SSIS، Extended Event و…

فصل ۳: Procedural Code

در این فصل با اصول برنامه نویسی در SQL Server آشنا خواهید شد. دستورات کنترلی، حلقه‌ها، Case Expression و… نکاتی هستد که در این فصل با آنها آشنا می‌شوید.

فصل ۴: User-Defined Functions

توابع یکی از امکانات جالب SQL Server هستند در این فصل شما با نحوه نوشتن اصولی توابع آشنا خواهید شد. طی این فصل شما با نحوه ایجاد توابع زیر آشنا خواهید شد.
1- Scalar Function
2- Multistatement Table-Value Function
3- Inline Table-Value Function
همچنین یکی از بخش‌های جالب این فصل معرفی چند نکته کاربردی درباره توابع می‌باشد.

فصل ۵: Stored Procedures

قطعاً همه شما با مفهوم Stored Procedure و نحوه ایجاد آن آشنا هستنید. طی این فصل نکات کاربردی درباره نحوه ایجاد SPها یاد خواهید گرفت. از جمله مواردی که طی این فصل آموزش داده شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
1- بررسی نحوه ایجاد SPهای سیستمی
2- بررسی نحوه ایجاد Native Compiled Stored Procedure
3- نحوه استفاده از TVP در SPها
4- کار با جداول موقت در SPها و چالش‌های مربوط به آن
5- مسئاله Cache شدن SPها و چالش‌های مربوط به آن

فصل ۶: In-Memory Programming

این فصل به بررسی یکی از امکانات جالب SQL Server 2014 پرداخته است. تکنولوژی In-memory در SQL Server مشتمل بر ۲ موضوع زیر می‌باشد.
1- In-Memory OLTP
2- ColumnStore Index
هدف این دو قالبیت افزایش سرعت کار با SQL Server می‌باشد. این فصل شما را با تکنولوژی In-Memory OLTP آشنا خواهد کرد.

فصل ۷: Triggers

بیشتر دوستانی که با تریگر کار کرده‌اند ممکن است که با DML Triggerها آشنا باشند در صورتیکه در SQL Server ما انواع مختلف (مانند DDL Trigger  و Logon Trigger) تریگرها را نیز داریم. چنانچه خواهان کسب اطلاعات بیشتری درباره این تریگرها هستید می‌توانید به این فصل از کتاب مراجعه نمایید. 

فصل ۸: Encryption

امنیت یکی از چالش‌های اصلی برنامه‌نویسان می‌باشد. در این فصل از کتاب شما با نحوه Encrypt کردن داده‌ها در SQL Server آشنا خواهید شد. لازم می‌دانم اشاره کنم TDE یکی از موضوعاتی است که شما با آن آشنا خواهید شد.

فصل ۹: Common Table Expressions and Windowing Functions

CTE یکی از قابلیت‌های جالبی است که از نسخه ۲۰۰۵ به قابلیت‌های SQL Server اضافه شده است. در این فصل شما علاوه بر CTE با Windwoing Functionها و نحوه ایجاد آنها آشنا خواهید شد. مباحثی که در این فصل می‌باشند شامل موارد زیر هستند
1- نحوه ایجاد و استفاده از CTE
2- ایجاد CTEهای بازگشتی
3- Windowing Function و کاربرد آنها در SQL Server
4- Aggregation Functionها و ترکیب آنها با اپراتور Over

فصل ۱۰: Data Types and Advanced Data Types

Data Type و استفاده اصولی از آنها یکی از چالش‌های مربوط به برنامه‌نویسان می‌باشد. طی این فصل شما با نحوه ایجاد اصولی Data Typeها آشنا خواهید شد. مباحثی که در این فصل یاد خواهید گرفت شامل موارد زیر می‌باشند.
1- معرفی Data Typeهای SQL Server
2- آشنایی با GUID و چالش‌های مربوط به آن
3- آشنایی با HierarchyID و نحوه استفاده از آن در SQL Server
4- Filestream و نحوه کار با آن در SQL Server

فصل ۱۱: Full-Text Search

به یاد دارم که در چند پروژه‌ای که بابت Tuning بانک اطلاعاتی با آنها درگیر بودم از این امکان SQL Server به خوبی استفاده کرده‌ام. حتی با چند تکنیک ساده این قابلیت SQL Server را برای زبان فارسی بهینه کرده‌ایم تا نتایج جستجو شامل حالت‌های غیر Prefix Search هم باشد.
در این فصل از کتاب شما با تکنیک‌های استفاده از Fulltext Search آشنا شده و نحوه استفاده از آن را در Queryهای خود یاد خواهید گرفت.

فصل ۱۲: XML

Data Type (نوع داده) XML یکی از امکانات جالب SQL Server است که از نسخه ۲۰۰۵ به قابلیت‌های این بانک اطلاعاتی اضافه شده است. طی این فصل شما کار با این نوع Data Type را یاد خواهید گرفت.

فصل ۱۳: XQuery and XPath

با استفاده از XPath و XQuery می‌توانید بر روی داده‌هایی که به صورت XML در بانک اطلاعات ذخیره کرده‌اید به روش‌های محتلف Query اجرا نمایید. در این فصل با نکات و تکنیک‌های کاربردی درباره این دو یژگی بزرگ XML آشنا خواهید شد.

فصل ۱۴: Catalog Views and Dynamic aent Views

در این فصل با مفهوم DMV و نحوه استفاده از آن در SQL Server آشنا خواهید شد. DMVها یکی از امکانات جالب SQL Server که از نسخه ۲۰۰۵ به قابلیت‌های SQL Server اضافه شده است. اگر شما خواهان کسب اطلاعات بیشتر درباره این قابلیت SQL Server هستید می‌توانید به این فصل مراجعه نمایید.

فصل ۱۵: .NET Client Programming

در این فصل کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide با  نحوه برنامه‌نویسی برای کار با SQL Server آشنا خواهید شد. این روش کد نویسی عادی برای انجام عملیات Insert,Update,Delet,… نمی‌باشد بلکه تکنیک‌های کاربردی است که شاید شما آنها را با روش‌هایی غیر اصولی آن را انجام می‌داید. نمونه‌ای از این تکنیک‌ها عبارتند از
1- کار با Parameterization
2- کار با SQLBulkCopy
3- کار با بانک اطلاعاتی به صورت Asynchronous

فصل ۱۶: CLR Integration Programmingَ

در این فصل از کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide  همانطور که می‌دانید پشتیبانی از CLR از نسخه ۲۰۰۵ به قابلیت‌های SLQ Server اضافه شده است. طی این فصل شما با نحوه ایجاد Stored Procedure، Function و… از جنس CLR آشنا خواهید شد. خیلی ساده بگم با این قابلیت‌ها می‌توانید کد دات نت (C#,VB.NET) را در SQL Server مورد استفاده قرار دهید.

فصل ۱۷: Data Services 

در این فصل از کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide با نحوه ایجاد یک WCF Service برای بانک اطلاعاتی خود آشنا می‌شوید. در این حالت کلیه درخواست‌های شما به بانک اطلاعاتی (مانند Insert,Update,Delete,Select ,…) بوسیله این WCF Service انجام خواهد شد.

فصل ۱۸: Error Handling and Dynamic SQL

در این فصل از کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide کنترل خطا جزء مباحثی است که هر برنامه‌نویسی باید در Applicationهای خود آن را رعایت نمایید. انجام اینکار هم در سمت بانک اطلاعاتی جزء الزامات می‌باشد. این فصل تکنیک‌هایی کاربردی درباره کنترل خطا را به شما آموزش خواهد داد.

فصل ۱۹: Performance Tuning

در این فصل از کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide با تکنیک‌های کاربردی که هر برنامه‌نویسی باید برای افزایش کارایی بانک‌های اطلاعاتی خود باید بداند آشنا خواهید شد. پارتیشن‌بندی، کار با انواع مختلف ایندکس‌ها از انواع نکاتی هستند که شما در این فصل با آنها آشنا خواهید شد.

سخن پایانی

ما در این مقاله کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide به صورت مفصل بررسی کردیم. در این کتاب مباحثی همچون نحوه استفاده از ابزار های SQL Server، امکانات، مبحث Encryption که یکی از دغدغه مدیران پایگاه داده می باشد. آموزش داده می شود. ما در نیک آموز منتظر نظرات ارزشمند شما درباره این مقاله هستیم.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۰ / ۵. از مجموع ۰

اولین نفر باش

title sign
دانلود مقاله
بررسی کتاب Pro T-SQL Programmer’s Guide
فرمت PDF
4 صفحه
حجم 1 مگابایت
دانلود مقاله
title sign
معرفی نویسنده
مسعود طاهری
مقالات
20 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
65 دوره توسط این نویسنده
مسعود طاهری

مسعود طاهری مدرس و مشاور ارشد SQL Server & BI ،  مدیر فنی پروژه‌های هوش تجاری (بیمه سامان، اوقاف، جین وست، هلدینگ ماهان و...) ، مدرس دوره‌هــای SQL Server و هوش‌تجاری در شرکت نیک‌آموز و نویسنده کتاب PolyBase در SQL Server

title sign
دیدگاه کاربران

    •  سلام
      امکان داره ترجمه بفرمایید و برای فروش در سایت بگذارید

    •  سلام

      اگر من سوالی از T-sql  داشته باشم چکار باید بکنم

    •  سلام و تشکر – مهندس این را ترجمه نمی کنید باور کن حس زبان اصلی خوندن اصلن نیست

    •  سلام  اگر براتون امکان داره لینک دانلود کتابی که معرفی کردین داخل سایت قرار دهید

      ممنون
    •  سلام

      حمید جان کتابی که برای شروع در نظر گرفتید کتاب عالی است. انتشارات Apress فقط یادتون باشه ویرایش جدید اون رو بای شروع در نظر داشته باشید
close-image

دانلود رایگان: آموزش SQL Server

هر روز یک ویدئو آموزشی رایگان برای شما ایمیل خواهد شد!

پاپ آپ | SQL Server

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.