آموزش نصب وردپرس

آموزش نصب وردپرس

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۳
آخرین بروزرسانی: 08 مهر 1403
زمان مطالعه: 18 دقیقه
۰
(۰)

آموزش نصب وردپرس، برای راه‌اندازی کسب و کار و یا وبلاگ شخصی در محیط  گوگل، یک گزینه عالی و کم‌هزینه است.

وردپرس یک محیط مدیریت محتوا در فضای وب است که به‌آسانی قابل راه‌اندازی و استفاده است. پلتفرم وردپرس به‌صورت متن‌باز و رایگان در اختیار عموم قرار دارد. با کمک وردپرس نیازی به کدنویسی طراحی سایت نیست و به‌سرعت قابل‌اجرا است. سایت‌های مهم و مطرحی چون سایت کاخ سفید از پلتفرم وردپرس استفاده می‌کنند. علاوه بر تمام این‌ها، در وردپرس افزونه‌ها و قالب‌های متعددی به‌صورت رایگان قابل‌دسترس است.

در این مقاله به آموزش راه‌اندازی وردپرس به طور کامل و دقیق خواهیم پرداخت.

پیش نیاز های نصب وردپرس

اگر به یک سایت وردپرسی نیاز دارید و نمی‌دانید پیش‌نیازهای اولیه نصب وردپرس چیست باید به شما بگوییم برای راه‌اندازی سایت وردپرسی به دامنه، هاست و لوکال‌هاست (اختیاری) نیاز است.

دامنه

اگر سایتی که تصمیم به راه‌اندازی آن را دارید به یک مغازه تشبیه کرد، دامنه همان آدرس مغازه شما است. این آدرس به‌صورت مجازی در دنیای وب است و برای مشاهده داده‌های سایت وردپرسی شما نیاز است. برای خرید دامنه می‌توان به سایت‌های معتبر ایرانی مراجعه کنید. برای دامنه، اسمی انتخاب کنید که با سایت شما همخوانی داشته باشد. دامنه‌ها با پسوندهای مختلفی همچون (com,net,org) و دامنه ملی ایران (ir) ارائه می‌شوند. قیمت دامنه‌های بین‌المللی از دامنه ملی گران‌تر است؛ ولی برای ثبت دامنه با پسوند ir به احراز هویت و زمان بیشتری نیاز است.

هاست

در ادامه تشبیه سایت به مغازه، شما برای ارائه خدمات و یا محصولات خود به یک مکان نیاز دارید، در محیط مجازی‌هاست همان مغازه است که شما برای اجاره سایت خود، خریداری می‌کنید. این فضای میزبان برای ذخیره داده‌ها و اطلاعات سایت شما، کاربرد دارد. برای خرید هاست مطمئن به سایت‌های معتبر فروش سایت مراجعه کنید و بر حسب حجم داده‌های مصرفی سایت خود اقدام به خرید هاست کنید‌.

پیشنهاد ما به شما این است که یک‌هاست لینوکسی با کنترل پنل سی پنل تهیه کنید چرا که با تمام قالب‌ها و پلاگین‌های وردپرس سازگاری دارد. اکثر سایت‌های فروش هاستینگ، هاست‌هایی با کنترل پنل سی پنل ارائه می‌دهند. برای تشخیص پنل‌هاست خود، آدرس ورود به پنل‌هاست را که توسط شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار می‌گیرد را بررسی کنید اگر با ۲۰۸۲ و ۲۰۸۳ تمام شود، پنل شما، سی پنل است و اگر با ۲۲۲۲ و ۴۴۴۴ تمام شود، از دایرکت ادمین استفاده کنید.

به این نکته توجه کنید برای نگهداری دامنه و هاست، نیاز به‌صرف هزینه است.

لوکال هاست

لوکال‌هاست برنامه شبیه‌ساز وردپرس است. اگر قصد راه‌اندازی وردپرس را به طور مستقیم و آنلاین بر روی‌هاست خود نداشته باشید از لوکال‌هاست استفاده می‌کنید. ثبت تمامی داده‌ها بر روی سایت در حالت آفلاین از طریق لوکال‌هاست امکان‌پذیر است. برای نصب لوکال‌هاست از طریق سایت XAMPP، آخرین نسخه نرم‌افزار XAMPP را دانلود کنید. پس از دانلود و نصب، سرویس‌های MySQL و Apache را در برنامه فعال کنید.

دانلود وردپرس

 یکی از نیاز‌های اصلی آموزش و نصب وردپرس، دانلود پلتفرم وردپرس در رایانه شخصی‌تان است. وردپرس کاملاً رایگان و منبع آزاد است و برای دانلود آن نیاز به‌صرف هیچ‌گونه هزینه‌ای نیست. برای دانلود وردپرس می‌توان از 

سایت رسمی وردپرس اقدام کرد. 

wordpress.org

انواع روش های نصب وردپرس

آموزش نصب وردپرس، انواع روش‌های نصب و راه‌اندازی را شامل می‌شود. برای نصب وردپرس از طریق‌هاست، از دو روش پنل کاربری سی پنل و دایرکت ادمین می‌توان اقدام کرد. بعد از بررسی آدرس ورود هاست خریداری شده، نوع کنترل پنل‌هاست خود را متوجه خواهید شد.

آموزش نصب وردپرس درهاست پنل سی پنل

بعد از دانلود آخرین نسخه وردپرس، آدرس دامنه خود را با پسوند ۲۰۸۲ وارد کنید و بعد از آن اطلاعات اولیه که شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار داده است را وارد کنید.

 

C-Panel

 

در قسمت سی پنل،File Manager را انتخاب کنید.

 

File Manager

 

در ادامه بر روی Public_html دو بار کلیک کنید.

 

Public_html

 

و از قسمت آپلود، فایل وردپرس را در اینجا بارگذاری کنید.

 

بارگزاری فایل وردپرس

 

پس از آپلود فایل، به تب قبل برگردید و روی گزینه reload بزنید. روی فایل وردپرس آپلود شده، راست کلیک کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید تا فایل از حالت زیپ خارج شود.

 

خارج کردن از حالت زیپ

 

وارد پوشه وردپرس شوید و تمامی فایل‌های درون وردپرس را به فایل public_html  انتقال دهید و سپس فایل WordPress را حذف کنید.

ساخت دیتابیس برای اتصال به هاست

برای نصب وردپرس در هاست به ساخت دیتابیس نیاز است. از قسمت دیتابیس، گزینه My SQL Database Wizard را انتخاب کنید.

 

دیتابیس وردپرس

 

نام دیتابیس را در این قسمت انتخاب کنید.

 

انتخاب نام پایگاه داده

 

یک نام کاربری و رمز، انتخاب کنید.

 

انتخاب نام کاربری و پسورد

 

Create User را بزنید و بعد از آن تمامی تیک‌ها را بزنید و Make Changes  را انتخاب کنید.

 

ایجاد کاربر

 

بعد از تمامی این مراحل به‌راحتی می‌توانید آدرس دامنه خود را در نصب‌کننده وردپرس وارد کنید. در این مرحله زبان انتخابی خود را فارسی کنید و ادامه را بزنید.

 

انتخاب زبان مورد نظر

 

حالا اطلاعات دیتابیس خود را وارد کنید.

نام پایگاه‌داده دیتابیس است که قصد اجرای وردپرس را روی آن دارید. نام کاربری My Sql نامی است که در سی پنل در قسمت My Sql User ساخته آید. میزبان پایگاه‌داده همان لوکال‌هاست و یا هاست شماست. برای امنیت پیشوند را به _er تغییر دهید. در این مرحله وردپرس برای مدیریت داده با پایگاه‌داده‌های شما ارتباط برقرار کرده است.

 

مرحله نصب وردپرس

 

 در مرحله بعد آموزش نصب وردپرس، راه‌اندازی را انتخاب و اطلاعات نام کاربری، رمز عبور، نام سایت و ایمیل مدیر سایت را وارد کنید به‌این‌ترتیب وردپرس روی سایت شما راه‌اندازی شده است.

 

راه اندازی وردپرس

 

آموزش نصب وردپرس در هاست پنل دایرکت ادمین

یکی دیگر از کنترل پنل‌های محبوب در ایران بعد از سی پنل، دایرکت ادمین است.

شما می‌توانید اشتراک لاینس ماهانه، سالانه و یا حتی دائمی دایرکت ادمین را خریداری کنید و از پشتیبانی آن بهره مند شوید. توجه داشته باشید حتماً از نسخه به‌روز وردپرس در سیستم خود استفاده کنید.

در ابتدا آموزش نصب وردپرس در پنل کاربری دایرکت ادمین، وارد پنل خود شوید برای این کار در انتهای آدرس دامنه خود کد ۲۲۲۲ را وارد کنید و بعد از آن پسورد و یوزی که شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار داده است را وارد کنید.

برای آپلود وردپرس در این پنل کاربری به قسمت File Manager  بروید.

 

آپلود وردپرس

 

وارد پوشه public_html شوید و تمامی فایل‌های درون آن را پاک کنید.

 

پوشه public_html

 

روی آپلود زده و وردپرس را انتخاب کنید.

 

انجام آپلود

 

روی فایل وردپرس بزنید و گزینه Extract را انتخاب کنید. روی فایل وردپرس زده و تمامی محتوای آن را به پوشه public_html انتقال دهید.

 

ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین

به پنل کاربری دایرکت ادمین برگردید و از قسمت MySQL Management وارد پایگاه مدیریت داده شوید.

 

پایگاه مدیریت داده

 

بعد از ورود از قسمت Create New Database برای ساخت دیتابیس جدید استفاده کنید.

 

ساخت دیتابیس جدید

 

فرم نمایش‌داده‌شده را طبق اطلاعات قبلی خود پر کنید و Create را بزنید.

بعد از ساخت دیتابیس، آدرس دامنه خود را باز کنید و زبان فارسی را انتخاب کنید و ادامه را بزنید.

 

انتخاب زبان فارسی

 

با انتخاب ادامه، سایت نصب‌کننده وردپرس باز می‌شود و با انتخاب بزن بریم می‌توان وارد نصب‌کننده شد.

 

نصب وردپرس

 

در این مرحله اطلاعات دیتابیس که قبلاً ساختید را وارد کنید.

 

وارد کردن اطلاعات دیتابیس

 

در صورت درست بودن این پیغام برای شما نمایش داده می‌شود.

 

پیام

 

بعد از انتخاب راه‌اندازی نصب، صفحه‌ای نمایش داده می‌شود که لازم است تمامی اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.

 

نصب وردپرس

 

بعد از راه‌اندازی، سایت وردپرسی شما آماده است. برای ورود به پنل مدیریت از آدرسyoursite.ir/wp-admin استفاده کنید.

 

پیکربندی اولیه وردپرس

سایت وردپرسی تنظیمات مختص به خود را دارد و شما می‌توانید این تنظیمات را به‌دلخواه تغییر دهید. ما در این بخش از آموزش نصب وردپرس به پیکربندی سایت در بخش‌های گوناگون خواهیم پرداخت.

تنظیمات عمومی وردپرس

 

تنظیمات وردپرس

 

بخش تنظیمات سایت را انتخاب کنید. نام سایت خود را در عنوان درج کنید، این بخش تأثیری در سئوی سایت ندارد. یک معرفی کوتاه از سایت خود در بخش معرفی داشته باشید. نشانی سایت و وردپرس را تغییر ندهید چرا که ممکن است سایت به هم بریزد و اصلاً لود نشود. نقش پیش‌فرض کاربر تازه برای تعیین نقش کاربری برای کاربر‌های جدید است. در بخش زبان، زبان دلخواه خود را انتخاب کنید. در بخش زبان محلی اگر زبانی که برای شما نمایش داده می‌شود با زبان فارسی سازگاری نداشته باشد، تهران را انتخاب و ذخیره کنید.

تعیین ساختار زمان و تاریخ در وردپرس

 

تنظیمات تاریخ و زمان

 

فرمت دلخواه خود را در این بخش انتخاب کنید. با انتخاب قالب برای سایت، این قسمت نیز تغییر می‌کند. گزینه آغازین هفته را روی شنبه تنظیم کنید.

به روزرسانی سرویس ها

 

به روزرسانی سرویس ها

 

روی لینکی که در این قسمت وجود وارد سایتWordPress.org شوید. لیستی از سایت‌های Ping نمایش داده می‌شود. این آدرس‌ها را کپی و در باکس سایت خود pase و ذخیره کنید.

 

بروزرسانی سرویس ها از وردپرس

 

این Pingها به سایر سایت‌ها، سرویس‌ها و گوگل در زمان انتشار پست در سایتتان پینگ ارسال می‌کنند و انتشار پست را به آن‌ها اعلام می‌کنند. این کار سرعت ایندکس سایت شما را بیشتر می‌کند.

بخش خواندن در وردپرس

 

بخش خواندن در وردپرس

 

صفحه اصلی شما نمایش داده می‌شود، برای نمایش صفحه اصلی سایت شما است که اگر تیک اول را فعال کنید، آخرین نوشته شما نمایش داده می‌شود و اگر تیک دوم را بزنید یک صفحه به انتخاب شما در صفحه اصلی نمایش داده می‌شود. صفحه نخست اگر قالب شما صفحه‌ساز باشد و بتوان صفحات اختصاصی بسازید، این قسمت برای شما مهم است. برگه نوشته‌ها را تغییری ندهید؛ ولی اگر قالب شما برگه‌ای به نام وبلاگ دارد باید این گزینه را مشخص کنید. بیشترین تعداد نوشته‌ها در هر برگه وبلاگ به نیاز و سلیقه شما بستگی دارد.

بخش گفت وگو در وردپرس

 

بخش گفت و گو در وردپرس

 

تنظیمات پیش‌فرض نوشته در بخش نظرات کاربرد دارد. کوشش برای آگاه‌کردن برای تنظیم ارسال پینگ به سایت‌هایی که شما به آنها لینک داده آید. از شما از این سایت‌ها محتوای کپی قرار داده آید، غیرفعال‌کردن این تیک به شما کمک می‌کند، البته پیشنهاد می‌کنیم از محتوای کپی در سایت خود استفاده نکنید. تیک گزینه‌های بعدی را نیز طبق نیاز خود فعال یا غیرفعال کنید.

دیگر تنظیمات گفت وگو

 

سایر تنظیمات بخش گفت و گو

 

طبق تصویر بالا پیش بروید، البته که نیاز خود را در این قسمت در نظر داشته باشید.

 

نکات امنیتی بعد از نصب وردپرس

باوجود انعطاف‌پذیری وردپرس، رعایت نکات امنیتی بیشتر در سایت، امکان نفوذ هکرها و ازبین‌رفتن اطلاعات را کاهش می‌دهد. رعایت نکات زیر تا حد زیادی این امنیت را افزایش می‌دهد.

۱-از پسوردهای قوی استفاده کنید.

۲- قالب و پلاگین‌های سایت را مرتب به‌روزرسانی کنید‌.

۳-از نصب افزونه‌های با منبع ناشناس خودداری کنید.

۴-افزونه های مناسب، افزایش امنیت سایت را نصب کنید.

۵-از شرکت‌های مطمئن اقدام به تهیه‌هاست کنید. شرکت‌های هاستینگ معتبر از استاندارد‌های بالای امنیتی و ابزارهای مختلف برای حفاظت از سرورهایشان استفاده می‌کنند.

-ازتمامی داده‌ها و کدهای سایت خود پک آپ گیری کنید که در صورت ازدست‌رفتن سایت توسط حملات هکرها امکان بازیابی و راه‌اندازی مجدد سایت وجود داشته باشد. از افزونه‌هایی که مداوم از سایت پشتیبانی و بک‌آپ‌گیری می‌کنند، استفاده کنید.

۷-از قسمت wp-config.php که هسته سایت محسوب می‌شود به‌خوبی محافظت کنید. برای این کار، فایل مورد نظر را مخفی (Hide) کنید. این فایل را در پوشه‌ای به‌غیراز public_html  ذخیره کنید.

۸-وردپرس به‌صورت پیش‌فرض به هر کاربری، اجازه ادیت کدها  و پلاگین‌ها را در ناحیه مدیریت می‌دهد. برای غیرفعال‌کردن این ویژگی در بخش wp-config.php  کد زیر را وارد کنید.

 

// Disallow file edit
Define ('DISALLOW_FILE_EDIT',  true  );

رفع مشکلات رایج درنصب وردپرس

در هنگام راه‌اندازی سایت وردپرسی ممکن است به مشکلاتی مواجه شوید که ما به بررسی متداول‌ترین مشکلات می‌پردازیم.

مشکل نصب نشدن بسته نصبی ( خطا در اتصال پایگاه داده)

Error Establishing Database Connection این خطا را مشاهده کردید؛ یعنی اتصال سایت به پایگاه‌داده دچار مشکل شده است. مظنون اول در این موردwp-config.php است. برای رفع این مشکل مراحل زیر را دنبال کنید:

  •       با استفاده از FTP وارد سایتتان شوید.
  •       پوشه wp-config.php را انتخاب کنید.
  •       اطلاعات نام پایگاه، نام کاربری، رمز عبور و هاست پایگاه‌داده را بررسی کنید.
  •       اگر همه چیز درست و صحیح بود، بازنشانی را بزنید و یا از طریق MySQL رمز را دستی تغییر دهید.

خطای Headers Already Sent Error

اگر در هنگام نصب با این پیام مواجه شدید

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by output started at /path/blog/wp-config.php:34  احتمالاً در کدنویسی یکی از فایل‌ها فاصله اضافی وجود دارد. در مثال قبل wp-config.php  این فایل مشکل دارد.

  •       با FTP، فایل مدنظر را پیدا کنید.
  •       فایل را با یک ویرایشگر متن‌باز، اصلاح کنید.
  •       پس از اصلاح، فایل را با FDP در سایتتان آپلود کنید.

خطای داخلی سرور

Internal Server Error 500 یک خطای رایج در نصب وردپرس است که معمولاً از فایل htaccess  است. این فایل را با FDP پیدا کنید و این فایل را حذف و یا نام آن را تغییر دهید. یا با استفاده از کلیدهای ctrl+f5 مرورگرتان را رفرش کنید. کوکی و کش‌ها را پاک کنید و بعد رفرش کنید.

محدودیت فضای PHP

برای رفع این مشکل، حافظه php را باید افزایش داد.

  •       فایل wp-config.php را پیدا کنید.
  •       این کد را از قبل متن That’s all, stop editing! Happy blogging قرار دهید.
  •       Define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’) ;
  •       تصویر ۳۱ کد
  •       این کد به وردپرس دستور افزایش حافظه را تا ۲۵۶ می دهد.

جمع بندی

راه‌اندازی سایت وردپرسی نیاز بسیاری از کسب‌وکارها را برای افزایش مشتری در محیط وب، برطرف می‌کند. یادگیری آموزش راه‌اندازی نصب وردپرس ساده‌تر و آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید  و نیازی به کدنویسی‌های پیچیده نیست. وردپرس هزینه‌های راه‌اندازی سایت را به‌شدت کاهش داده است. وردپرس را در هاست سی پنل یا دایرکت ادمین می‌توان راه‌اندازی کرد. البته که راه‌اندازی وردپرس در محیطی محلی و آفلاین لوکال‌هاست امکان‌پذیر است. اگر در نصب وردپرس تجربه کارآمدی دارید، این تجربه را با ما به اشتراک بگذارید. 

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۰ / ۵. از مجموع ۰

اولین نفر باش

گوش به زنگ یلدا
title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
401 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
دیدگاه کاربران

close-image