اصول اولیه معماری میکروسرویس

اصول اولیه معماری میکروسرویس

نوشته شده توسط: تیم فنی نیک آموز
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۹
آخرین بروزرسانی: ۳۰ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 10 دقیقه
۵
(۲)

مقدمه

اگر قصد استفاده از معماری میکروسرویس را داشته باشید، بدون شک در ابتدا نیاز است تا با اصول اولیه میکروسرویس آشنا شوید. معماری میکروسرویس یک الگوی معماری نرم‌افزاری است که در آن یک سیستم به‌عنوان شبکه‌ای از سرویس‌هایی با اتصال آزاد، طراحی می‌شود. رعایت اصول اولیه میکروسرویس در چنین نوع معماری از الزامات اساسی به شمار می‌رود.

اصول اولیه میکروسرویس را همچنین می‌توان به‌عنوان یک سری دستورالعمل‌هایی برای ساخت برنامه‌های کاربردی مبتنی بر میکروسرویس‌ها نیز دانست. ازآنجایی‌که این اصول از اهمیت بالایی برخوردار هستند، ما در این مطلب به‌صورت کامل در خصوص اصول اولیه میکروسرویس بیشتر صحبت خواهیم کرد

پیش از اینکه به‌صورت کامل در خصوص اصول اولیه میکروسرویس صحبت کنیم، باید با مفهوم معماری میکروسرویس آشنا شوید. معماری میکروسرویس رویکردی برای ساخت یک برنامه کاربردی به‌عنوان مجموعه‌ای از خدمات مستقل قابل استقرار است. این مجموعه خدمات به‌صورت غیرمتمرکز و مستقل توسعه‌ یافته‌اند. درحالی‌که یک برنامه یکپارچه به‌عنوان یک واحد کلی و غیرقابل‌تقسیم تولید می‌شود، با رعایت اصول اولیه میکروسرویس، می‌توان از میکروسرویس‌ها برای تقسیم واحد به واحدهای مستقل کوچک‌تر کمک گرفت.

اصول اولیه میکروسرویس بخش جدایی ناشدنی از معماری میکروسرویس‌ها هستند؛ ازاین‌رو رعایت اصول اولیه میکروسرویس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. میکروسرویس‌ها در واقع یک سرویس وب بوده که مسئولیت یک بخش از منطق دامنه را به عهده می‌گیرند. چندین میکروسرویس با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا یک برنامه کاربردی ایجاد کنند

اصول اولیه میکروسرویس

همان‌طور که متوجه شدید با رعایت اصول اولیه میکروسرویس و پیاده‌سازی معماری میکروسرویس، توسعه‌دهندگان می‌توانند در تیم‌های کوچک‌تر کار کنند؛ اما منظور از اصول اولیه میکروسرویس چیست؟ به‌صورت کلی، معماری میکروسرویس می‌تواند سه ویژگی اصلی مطلوب یک سیستم را معرفی کند. این سه ویژگی به‌عنوان اصول اولیه میکروسرویس نیز شناخته می‌شوند:

  • سرعت

یکی از مهم‌ترین اصول اولیه میکروسرویس، توجه به‌سرعت این مدل از معماری است. شما در ابتدا باید بدانید که با چه سرعتی قصد دارید تغییرات مختلف را ایجاد کرده و ویژگی‌های گوناگونی را پیاده‌سازی کنید. بدون شک، معماری میکروسرویس، می‌تواند سرعت بالایی را در اختیار شما قرار دهد.

  • ایمنی

از دیگر اصول اولیه میکروسرویس، توجه به ایمنی در زمان پیاده‌سازی یک پروژه است. یک معماری مناسب، معماری است که توانایی ایجاد تغییرات با ریسک کمتر را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد.

  • مقیاس

اگر قصد داشته باشیم تا به اصول اولیه میکروسرویس اشاره کنیم، بدون شک باید از مقیاس‌پذیر بودن آن یاد کنیم. مقیاس به معنای توانایی تحمل حجم کار زیاد است. یک معماری مورداستفاده باید دارای مقیاس‌پذیری مناسبی باشد تا در زمان پیاده‌سازی پروژه‌های بزرگ، با مشکل مواجه نشود. این مورد یکی از اصلی‌ترین اصول اولیه میکروسرویس به شمار می‌رود.

دوره آموزش معماری میکروسرویس نیک آموز

مزایای توجه به اصول اولیه میکروسرویس و استفاده از میکروسرویس‌ها

توجه به اصول اولیه میکروسرویس و استفاده از معماری میکروسرویس‌ها، مزایای بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. به‌صورت کلی، همین مزایا باعث شده‌اند که پیاده‌سازی چنین معماری تا به این اندازه محبوبیت پیدا کند. درصورتی‌که اصول اولیه میکروسرویس را به‌خوبی رعایت کنید، می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید:

  • با رعایت اصول اولیه میکروسرویس امکان پیاده‌سازی معماری میکروسرویس وجود دارد و وابستگی تیم اجرایی را به سایر تیم‌ها و گروه‌های خارجی کاهش می‌دهد.
  • از آن جایی که هر MS به‌تنهایی به‌عنوان یک واحد شناخته می‌شود، با رعایت اصول اولیه میکروسرویس می‌توان آن را به‌گونه‌ای طراحی کرد که تحمل خطای مناسب را داشته باشد.
  • معماری میکروسرویس به بسیاری از پروژه‌ها این اجازه را می‌دهد تا به‌صورت هم‌زمان اجرا شوند.
  • امکان پشتیبانی‌کردن از پیاده‌سازی چند پلتفرم مختلف وجود خواهد داشت.
  • با اصول اولیه میکروسرویس تمامی توسعه‌دهندگان و طراحان می‌توانند فناوری را انتخاب کنند که در نوع خود، بهترین است. بدین صورت نیازی به داشتن یک فناوری واحد در همه اجزا وجود ندارد.
  • با معماری میکروسرویس، امکان کنترل دقیق‌تری بر هر سرویس و نمونه آن خواهید داشت.
  • امکان تخریب و یا جایگزینی دانه‌بندی یک سرویس وجود دارد.
  • اگر اصول اولیه میکروسرویس را رعایت کنید، دیگر نیازی به تغییر و تأثیرگذاری روی سرویس‌هایی که نیازی به تغییر ندارند، وجود نخواهد داشت. دلیل آن هم این است که آن‌ها دیگر بخشی از یک پلتفرم یا برنامه بزرگ‌تر هستند.
  • می‌توان نوآوری را در میان توسعه‌دهندگان افزایش داد؛ زیرا آن‌ها قادر به اتخاذ تصمیمات محلی هستند.
  • با توجه‌کردن به اصول اولیه میکروسرویس می‌توان هر سرویس را با ویژگی‌های مهم آن (دردسترس‌بودن، سرعت اجرای بالاتر و…) تنظیم کرد.
  • دیگر نیازی به قبول ریسک‌های سنگین در پیاده‌سازی‌های عظیم نخواهد بود.

توجه به نکات مهم پیش از توسعه

تا بدین جا به‌خوبی متوجه شدید که رعایت اصول اولیه میکروسرویس تا چه اندازه بر مزایای چنین معماری تأثیرگذار خواهد بود؛ اما اگر قصد دارید از معماری میکروسرویس استفاده کنید، لازم است به نکات مهمی توجه داشته باشید. این نکات می‌توانند موفقیت شما را در زمان پیاده‌سازی چنین معماری تضمین کنند:

  • توجه به راه‌حل
  • توجه به خدمات
  • فرایند و ابزار
  • فرهنگ کار
  • پشتیبانی و اهرم‌های سازمانی

به یاد داشته باشید مسیر از Monolith به یک پلتفرم مبتنی بر میکروسرویس یک مسیر یک‌طرفه نیست. بهتر است با رعایت اصول اولیه میکروسرویس، این کار را در حالت تکرارشونده انجام دهید. حتماً تمامی نیازهای بهینه‌سازی را شناسایی کرده و به اصول اولیه میکروسرویس توجه کنید؛ سپس نتیجه اجرای قطعات کوچک‌تر را مشاهده کرده و در صورت نیاز آن‌ها را اصلاح و مجدداً تنظیم کنید. به‌این‌ترتیب می‌توان یک برنامه یکپارچه موجود را حذف و راهی برای پیاده‌سازی معماری میکروسرویس به‌صورت پایدارتر و کارآمدتر ایجاد کرد.

نتیجه‌گیری

معماری میکروسرویس به‌عنوان جایگزین معماری یکپارچه، رویکردی برای ساخت یک برنامه کاربردی شناخته می‌شود. با رعایت اصول اولیه میکروسرویس می‌توان برنامه‌های کاربردی را به مجموعه‌ای از برنامه‌های مستقل و قابل استقرار تقسیم کرد. اصول اولیه میکروسرویس می‌توانند ضامن موفقیت معماری میکروسرویس‌ها به شمار بروند.

ازاین‌رو رعایت اصول اولیه میکروسرویس بسیار ضروری خواهد بود. در قدم اول نیاز است به سه ویژگی مهم سرعت، ایمنی و مقیاس توجه کنید. به کمک معماری میکروسرویس، می‌توان از مزایای بسیار زیادی بهره‌مند شد و برنامه‌های کاربردی مختلفی و سنگینی را به‌سادگی پیاده‌سازی کرد. در مقاله بعدی درباره چالش های معماری میکروسرویس ها صحبت خواهیم کرد.

چه رتبه ای می‌دهید؟

میانگین ۵ / ۵. از مجموع ۲

اولین نفر باش

title sign
معرفی نویسنده
تیم فنی نیک آموز
مقالات
402 مقاله توسط این نویسنده
محصولات
0 دوره توسط این نویسنده
تیم فنی نیک آموز
title sign
دیدگاه کاربران