برخی از مباحثی که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت عبارت است از:
1- بررسی مفاهیم اساسی GROUP BY
با توجه به اینکه در جلسه قبل فقط بخشی از این موضوع توضیح داده شده بود، در این جلسه مجددا و بههمراه مثالهای متعددی تشریح شد.
2- گروهبندی رکوردها، WHERE و HAVING
بهمنظور فیلتر کردن رکوردها، قبلا از بخش WHERE استفاده میکردیم اما در هنگام گروهبندی رکوردها میتوان از HAVING هم استفاده کرد. در این قسمت شرایط استفاده از بخشهای WHERE و HAVING مورد بررسی قرار گرفت.
3- ROLLUP
با استفاده از این قابلیت میتوان تمامی سرجمعهای حاصل از گروهبندی رکوردها (تک سطحی و یا چند سطحی) را در خروجی نمایش داد.
3- ROLLUP
با استفاده از این قابلیت میتوان تمامی سرجمعهای حاصل از گروهبندی رکوردها (تک سطحی و یا چند سطحی) را در خروجی نمایش داد.
6- GROUPING SETS
گاهی ممکن است بخواهیم کوئریهای مختلفی از نوع گروهبندی را بر روی یک جدول بنویسیم. با استفاده از این قابلیت، میتوان تمامی آنها را در یک دستور نوشت!
6-انواع JOIN
در بخش دوم کلاس، فلسفه JOIN، کاربرد و انواع آن مورد بررسی قرار گرفت.
8- CROSS JOIN
یکی از سادهترین انواع پیوندِ میان جداول CROSS JOIN است و با استفاده از آن میتوان تمامی حالات ممکن میان اعضای هر یک از جداول را شبیهسازی کرد. در این بخش ضمن بررسی مراحل اجرای منطقی، گرامرهای مختلف نوشتاری این نوع از پیوند نیز مورد بررسی قرار گرفت.
9- INNER JOIN و انواع آن
یکی از پرکاربردترین انواع پیوندِ میان جداول INNER JOIN است. در این بخش سایر انواع INNER JOIN از قبیل Composite Join، Non-Equi Join و Multi Join مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ضمن بررسی مراحل اجرای منطقی، گرامرهای مختلف نوشتاری این نوع از پیوند نیز مورد بررسی قرار گرفت.
10- کار در کلاس
با ورود به مباحث جدی و فنی SQL Server، در این جلسه نیز تمرینات متعددی در حین تدریس و همچنین در وقت حل تمرین مورد بررسی قرار گرفت.