جلسه اول دوره آموزشی طراحی داشبوردهای مدیریتی به صورت حرفهای به تدریس مهندس مسعود طاهری با موفقیت برگزار شد.
مباحثی که در این جلسه مطرح شد به شرح ذیل است:
1- بررسی چند سناریوی کاربردی
ما در این جلسه چند سناریو کاربردی را بررسی کردیم. هدف ما از بررسی این سناریوها سنجش دانش شرکتکنندگان در دوره بود.
2- بررسی خلاصهای از مباحثی که ما در این دوره یاد میگیریم
در جلسه اول این دوره ما به طور خلاصه مباحثی که دانشجویان در این دوره یاد میگیرند را معرفی کردیم.
3- بررسی کلی از آنچه که ما در این دوره یاد خواهیم گرفت
در این دوره ما ریز مباحثی که قرار است یاد بگیریم را با دانشجویان بررسی کردیم و به ازای هر کدام از موارد مطرح شده دمویی ارائه دادیم.
4- معرفی اولیه Reporting Service
با استفاده از SSRS میتوانیم سرویسی برای ارائه و مدیریت گزارشها و همچنین داشبوردهای مدیریتی ایجاد کنیم. ما در این دوره این سرویس را به دانشجویان معرفی کرده و برخی از ویژگیهای مربوط به این سرویس را به دوستان نمایش دادیم.
5- معرفی اولیه نرمافزار Report Builder
برای طراحی گزارشها در فرمت Paginated ما نرمافزار Report Builder را معرفی کردیم. با استفاده از این نرمافزار ما میتوانیم گزارشهایی استاندارد صفحهای طراحی و پیادهسازی کنیم. ما در این جلسه قسمتهایی از این نرمافزار را برای دوستان ارئه دادیم تا دانشجویان با ویژگیهای مربوط به آن آشنا شوند.
6- معرفی اولیه نرمافزار Mobile Report Publisher
نرمافزار مورد نظر یکی از برنامههایی است که ما در این دوره با استفاده از آن گزارشهایی در فرمت موبایل را طراحی و ایجاد خواهیم کرد.
ما در این دروه این نرمافزار را به دوستان معرفی کردیم و برخی از خروجیهای این نرمافزار را به دوستان نشان دادیم.
7- بررسی اولیه ایجاد داشبورد در اکسل
اکسل یکی از برنامههایی است که کاربران زیادی با آن میتوانند کار کنند. یکی از ویژگیهای موجود در اکسل ایجاد داشبوردهای مدیریتی با استفاده از ویژگی Power Pivot است. ما در این دوره به معرفی این ویژگی و برخی از قابلیتهای آن پرداختیم.
8- بررسی اولیه نرمافزار Power BI Desktop
یکی از برنامههای جالب در حوزه Self BI نرمافزار Power BI Desktop است. ما با استفاده از این نرمافزار میتوانیم علاوه بر ورود دادهها و تمیز کردن آنها مدلی بر روی آنها ایجاد کنیم تا بتوانیم داشبوردهای مدیریتی را ایجاد کنیم. در این جلسه ما برخی از ویژگیهای این نرمافزار را برای دانشجویان ارائه دادیم.
9- بررسی مفاهیم اولیه هوش تجاری
برای آشنایی اولیه دانشجویان با مفهوم BI و یا Business Intelligence ما تعدادی مفهوم را به صورت تعریف برای دانشجویان ارائه دادیم تا دوستان با اصطلاحات به کار رفته در این دوره آشنا شوند.
تصویر زیر برخی از این مفاهیم را نمایش میدهد.
10- بررسی روش پیادهسازی یک پروژه BI
برای پیادهسازی یک پروژه BI باید مسیری طی شود، ما در این دوره هدفمان این نیست که بخواهیم پیادهسازی کل این مسیر را به دانشجویان آموزش دهیم. هدف ما از ارائه این موضوع آشنایی دانشجویان با روال یک پیادهسازی حرفهای برای پروژههای BI میباشد.
توجه داشته باشید که ما در این دوره اصول طراحی داشبورد و همچنین تهیه گزارشات را با استفاده از ابزارهای ارائه شده توسط مایکروسافت یاد خواهیم گرفت. چنانچه دانشجویان بخواهند این مسیر را به صورت اصولی یاد بگیرند پیشنهاد میکنم که به اینجا مراجعه کنید.
11- بررسی مفهوم Data Source
به جایی که دادههای ما در آن قرار دارد Data Source میگوییم. ما در این دوره انواع Data Sourceهای استاندارد را بررسی کردیم. با توجه به این که هدف ما ایجاد و پیادهسازی انواع داشبوردهای مدیریتی است ما در این دوره به طور دقیق با انواع این Data Source آشنا شویم.
12- بررسی مفهوم Data Source
ما در این دوره تعدادی بانک اطلاعاتی استفاده خواهیم کرد. در این جلسه ما با انواع این بانکهای اطلاعاتی و ساختار مربوط به هر کدام از آنها تا حدودی آشنا شدیم تا بتوانیم داشبوردها و گزارشهای مدیریتی را مبتنی بر آن ایجاد کنیم.
نمونه از مستند ارائه شده برای ساختار بانکهای اطلاعاتی مورد استفاده در دوره.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دوره بسیار کاربردی طراحی داشبوردهای مدیریتی به صورت حرفهای مراجعه کنید.