جلسه دوم از دوره Performance & Tuning در SQL Server به تدریس مهندس مسعود طاهری با موفقیت برگزار گردید.
مباحثی که در این جلسه مطرح شد به شرح ذیل است:
1- آشنا با فایلهای تشکیل دهنده یک بانک اطلاعاتی و معماری آنها در SQL Server
در این جلسه ما با فایلهای تشکیل دهنده یک بانک اطلاعاتی آشنا شدیم و نحوه ساخت یک بانک اطلاعاتی به همراه پارامترهای تاثیر گذار آن را یاد گرفتیم.
2- تکنیکهای در جهت افزایش سرعت کار با فایلهای بانک اطلاعاتی
ما در این جلسه تکنیکهایی در جهت افزایش سرعت کار با فایلهای بانک اطلاعاتی یاد گرفتیم.همچنین ما در طی این جلسه با تعدادی از Trace Flagهای خاص برای افزایش کار با فایلهای تشکیل دهنده یک بانک اطلاعاتی آشنا شدیم.
3- آشنایی با مفهوم Page
با توجه به اینکه هدف دوره ما تبدیل شدن شما به یک متخصص Performance & Tuning در SQL Server است ما باید با مفهوم SQL Internal به خوبی آشنا شویم یکی از این مباحث بحث Page و معماری ذخیره اطلاعاتی در آن میباشد. ما در این جلسه با مفهوم Page و معماری ذخیره اطلاعات در آن آشنا شدیم.
4- آشنایی با انواع Pageها در SQL Server
در SQL Server انواع زیادی از Pageها وجود دارد که هر کدام از آنها وظایفی خاص را انجام میدهند ما در این جلسه به بررسی هر کدام از Pageها و کاربرد آنها در SQL Server پرداختیم. از نمونه انواع Pageهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- Data Page
2- Index Page
3- Text/Image Page
4- GAM Page
5- SGAM Page
6- PFS Page
7- IAM Page
8- BCM Page
9- DCM Page
توجه داشته باشید که تعداد Pageها بیش از مواردی است که اشاره شده است. ما در این دوره Pageهای مهم و کاربردی در SQL Server را بررسی کردیم.
5- بررسی سناریو آسیب دیدن Pageها
شاید این مورد ارتباطی با مباحث Performance &Tuning در SQL Server نداشته باشد. اما با توجه به اینکه ما با معماری Pageها آشنا شدیم،ترجیح دادم که یک سناریو برای بررسی آسیب دیدن ساختار Pageها ایجاد کنم که دوستان عزیز با مشکلات و چالشهای مربوط به ذخیره و بازیابی دادهها در SQL Server آشنا شوند. برای این منظور از یک برنامه کاربردی استفاد کردیم تا سناریو آسیب دیدن Pageها را به خوبی شبیه سازی کنیم.
6- بررسی معماری ذخیره رکوردها در Data Row
در ادامه این جلسه ما با معماری ذخیرهسازی دادهها درون Pageها آشنا شدیم.و ساختار ذخیرهسازی دادهها درون Data Row را بررسی کردیم. دانستن این معماری باعث میشود تا ما دید خوبی برای طراحی جداول بانک اطلاعاتی داشته باشیم.
7- آشنایی با مفهوم Row Overflow Storage و Allocation Unit
یکی از مباحث ذخیرهسازی دادهها رشتهای بحث Overflow شدن آنها در SQL Server است، این فرآیند طی شرایطی خاص در SQL Server رخ میدهد که ما در این جلسه معماری آن را بررسی کردیم. همچنین در ادامه ما با مفهوم Allocation Unit در SQL Server آشنا شدیم.
8- تمرینهای کلاسی
ما در این جلسه برای دوستان تمرینهای کلاسی در نظر گرفته بودیم، روال حل تمرینها مابین مطالب تدریس شده برای دانشجویان بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دوره بسیار کاربردی Performance Tuning در SQL Server مراجعه کنید.