جلسه سوم دوره آموزشی نگهداری از بانکهای اطلاعاتی در SQL Server به تدریس مهندس مسعود طاهری با موفقیت برگزار شد.
مباحثی که در این جلسه مطرح شد به شرح ذیل است:
1- بررسی برنامه SQL Server Configuration Manager
برای پیکربندی و اعمال تنظیمات ویژه برای سرویسهای SQL Server میتوانیم از برنامه SQL Configuration Manager استفاده کنیم. ما در این جلسه نحوه کار با این برنامه را یاد گرفتیم.
2- معرفی برنامه SQLCMD
یک از ابزارهای کاربردی برای اتصال به SQL Server استفاده از برنامه SQLCMD است ما در این جلسه نحوه اتصال به SQL Server و همچنین اجرای دستورات را با استفاده از این ابزار به دانشجویان یاد دادیم.
3- معرفی بانکهای اطلاعاتی سیستمی
بانکهای اطلاعاتی سیستمی در SQL Server تنظیمات مربوط به Instance، Jobها و… را نگهداری میکنند ما در این جلسه با این بانکهای اطلاعاتی سیستمی و وظایف مربوط به آنها آشنا شدیم.
4- آشنایی با معماری Data File
تمامی دادههای مربوط به یک بانک اطلاعاتی در Data Fileهای مربوط به آن ذخیره میشود بنابراین آشنایی با معماری این فایل میتواند به کمک ویژهای در خصوص نگهداری از بانک اطلاعاتی بکند. ما در این جلسه با مفاهیمی نظیر Page، Extent و… آشنا شدیم.
5- آشنایی با معماری Log File
لاگ فایل یکی از فایلهای مهم بانک اطلاعاتی است که نقش مهمی در پروسه Recovery دارد. ما در این جلسه معماری مربوط به این فایل را بررسی کردیم.
6- معرفی روشهای افزایش سرعت کار با فایلهای یک بانک اطلاعاتی
در این جلسه ما با روشهایی برای افزایش سرعت کار با Data Fileها و Log Fileهای مربوط به بانکهای اطلاعاتی آشنا شدیم. توجه داشته باشید که ما در این بخش 4 تکنیک کاربردی در این خصوص را بررسی کردیم.
7- بررسی سناریو Login کردن به SQL Server بدون داشتن دسترسی
ما در این جلسه نحوه لاگین به SQL Server را بدون داشتن دسترسی به SQL Server را بررسی کردیم. در این حالت ما از ویژگی Single Mode برای سرویس SQL Server کمک گرفتیم.
8- تمرینهای کلاسی
ما در این جلسه تمرینهای کاربردی برای دانشجویان در نظر گرفته بودیم که این تمرینها در هنگام بررسی مطالب حل شد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دوره بسیار کاربردی نگهداری از بانکهای اطلاعاتی در SQL Server مراجعه کنید.