امروز قصد داریم به صورت خیلی ساده یک گرید درست کنیم و مقداری رو از داخل بانک که بهش پاس داده میشه نمایش بدیم. برای این کار ما میایم یک کنترل GridControl رو فرم خودمون میندازیم.
خوب حالا میام با زدن دکمه Run Designer وارد بخش طراحی میشیم. حال در تب Columns طبق عکس زیر ستون های خودمون رو طراحی می کنیم.
همونطوری که در عکس بالا دارین میبینید میتونید با ابزار هایی که در کادر قرمز رنگی که برای شما مشخص کردن ستون های خودتون رو ایجاد و پاک کنید و همچنین نیز جابجا کنید و در کادر شماره 2 میتونین لیست ستون های خودتون رو ببینید.
کادر شماره 3 اسم ستون سما میشه و کادر شماره 4 اسمی است که در بالای هدر هر ستون نمایش داده میشه و کادر شماره 5 نام ستونی است که از طرف دیتابیس به شما برگشت داده میشه یعنی شما Select رو در داخل SP میزنید و میگید مقدار ستون شماره و نام و … رو از ستون مشتری بده اسم ستون هایی که برگشت داده میشه باید در داخل گرید ما مشخص شده باشه که اسم ستون ها در کادر 5 که همون FieldName باشه برای هر ستون می نویسیم.
حالا قبل اینکه کدی در Form_Load زده بشه یک دیتابیس درست می کنیم به اسم Test و برای این DB یک جدول به اسم Customer درست می کنیم به نام های Id, Name, Family, Tell و به صورت دستی مقدار هایی رو بهش میدیم و یک SP ساده به صورت زیر مینویسیم :
[sql] Create Proc CustomerList
as
Select * From Test.dbo.Customer
go [/sql]
حال بعد اینکه SP مورد نظر رو نوشتین کد زیر را در Form_Load به صورت زیر بنویسید.
البته برای استارت کار با این گرید بسیار قدرتمند، یک چنین مقاله ای (در ابتدایی ترین مرحله آموزشی) مناسب می باشد ولی با توجه به تمام امکانات متنوعی که در بکارگیری از این کامپوننت قدرتمند وجود دارد، بهتر بود آموزش XraGrid را بخش بندی میکردید که این بخش بندی حداقل می توانست به 7 مقاله آموزشی در این خصوص (با جزئیات بیشتر) در اختیار کاربران قرار گیرد. درضمن پیشنهاد میکنم چنانچه قصد ادامه این مبحص را دارید Sampleهای مربوطه را نیز در اختیار استفاده کنندگان قرار دهید تا کمک بیشتری به تفهیم آن نماید.
سلام مهندس حتما تا جایی که میشه انواع حالاتی که در توان بنده هست آموزش های متنوع گرید رو میزارم چون واقعا این گرید میشه گفت تو تمام کامپوننت ها 1 هست. ایشالا آموزش های دیگه و پر بار تری در ادامه میزارم که دوستان استفاده کنند.
سلام مهندس این کار با گرید به طور خیلی ساده است ایشالا در مقاله های بعدی با امکانات بیشتر گرید رو برای دوستاران کامپوننت بسیار قدرتمند Devexpress را میزارم تا جایی که در توان این بنده باشه.
سلام مهندس جان مرسی. بستگی به این داره تا داده جتد سطر و چند ستون دارن اگر خیلی زیاد هست که باید از روش صفحه بندی استفاده شود که روش خیلی خوبی برای نمایش داده بسیار بالا در گرید است.
سلام مهندس اگه قبلها بود می گفتم telerik ولی الان devexpress خیلی قوی شده. من چون خودم به شخصه تحت وب کار نمیکنم نمیتونم بگم کدوم بهتره ولی شما میتونیم امکانات گرید Devexpress و انواع مدل های گرید رو ببینید و به قدرت این کامپوننت پی ببرید : devexpress من تو Winform اوایل از تلریک استفاده می کردیم و devcomponent ولی از زمانی که با Devexpress کار کردم و همیشه هم در حال آپدیت شدن و بهینه کردن کنترل های خودشه دیگه کل برنامه ها رو با این کامپوننت استفاده می کنم و Skin های خوبی هم برای برنامه داره که زیبایی برنامه رو چندین برابر می کنه ولی هنوز در حوزه وب کار نکردم که به شما بگم کدوم بهتره.
11 دیدگاه
فرشید علی اکبری
سلام
ابراهیم رعیت
سلام مهندس
حتما تا جایی که میشه انواع حالاتی که در توان بنده هست آموزش های متنوع گرید رو میزارم چون واقعا این گرید میشه گفت تو تمام کامپوننت ها 1 هست. ایشالا آموزش های دیگه و پر بار تری در ادامه میزارم که دوستان استفاده کنند.
مجتبی شهریور
سلام
مقاله خوبی بود ولی ای کاش یه نتیجه گیری کوچک هم بیان می فرمودین.
متشکرم
ابراهیم رعیت
سلام مهندس
این کار با گرید به طور خیلی ساده است ایشالا در مقاله های بعدی با امکانات بیشتر گرید رو برای دوستاران کامپوننت بسیار قدرتمند Devexpress را میزارم تا جایی که در توان این بنده باشه.
علی عبدیان
مقاله بسیار خوبی بود
ولی آیا داده های بسیار زیاد در این دیتاگرید سرعت رو خیلی پایین نمیاره ؟
ابراهیم رعیت
سلام مهندس جان
مرسی. بستگی به این داره تا داده جتد سطر و چند ستون دارن اگر خیلی زیاد هست که باید از روش صفحه بندی استفاده شود که روش خیلی خوبی برای نمایش داده بسیار بالا در گرید است.
عباس لایقی
سلام ضمن تشکر از شما
پیشنهاد من به شما برای بحث بعدی پیاده سازی Server side paging و استفاده از این گرید هستش .
ابراهیم رعیت
سلام مهندس جان
پیشنهاد خوبی است مهندس جان. خیلی هم کاربردی است حتما این کار رو انجام میدم.
مرسی از پیشنهاد خوبتون
جعفر صالحی
سلام،
برای برنامه های تحت وب asp.net کدوم grid را پیشنهاد میدید؟
1- گرید ویندوز
2- telerik
۳- devexpress
ممنون
ابراهیم رعیت
سلام مهندس
اگه قبلها بود می گفتم telerik ولی الان devexpress خیلی قوی شده. من چون خودم به شخصه تحت وب کار نمیکنم نمیتونم بگم کدوم بهتره ولی شما میتونیم امکانات گرید Devexpress و انواع مدل های گرید رو ببینید و به قدرت این کامپوننت پی ببرید : devexpress
من تو Winform اوایل از تلریک استفاده می کردیم و devcomponent ولی از زمانی که با Devexpress کار کردم و همیشه هم در حال آپدیت شدن و بهینه کردن کنترل های خودشه دیگه کل برنامه ها رو با این کامپوننت استفاده می کنم و Skin های خوبی هم برای برنامه داره که زیبایی برنامه رو چندین برابر می کنه ولی هنوز در حوزه وب کار نکردم که به شما بگم کدوم بهتره.
mehdi ghaedi
سلام.
مهدی
سلام بجای toolstripmenu خود ویژوال استودیو از چه ابزاری داخل دواکسپرس میشه جایگزینش کرد؟؟؟