جلسه چهاردهم و پانزدهم دوره Full stack .NET Developer با تدریس مهندس علیرضا ارومند با موفقیت برگزار شد.
در این جلسات به دلیل مرتبط بودن مطالب با هم، تمرکز ما بر روی Jquery بود. در ابتدا با هم بررسی کردیم که JQuery چیست و چگونه برای توسعه وب به ما کمک میکند و دیدیم که چگونه میتوانیم بستر اجرایی جیکوئری را در پروژههای خود آماده کنیم. برخی مطالبی که در این جلسه با هم بررسی کردیم به شرح ذیل میباشد
1-Jquery
Jquery چیست؟
نصب و راه اندازی JQuery در صفحات وب
Selectorها در JQuery
DOM Traversing در Jquery چکونه انجام میشود
تفاوت جستجو به کمک Selectorها و توابع مهیا برای Dom Traversing
افزودن عنصر جدید به صفحه
افزودن عنصر جدید داخل یک عنصر دیگر
2- چالش های پیش رو
در ادامه بحث کلاس با چالش هایی روبرو شدیم که هر کدام را به صورت کامل بررسی و حل کردیم,
1- انتخاب گرها در JQuery که شامل موارد زیر است:
2- DOM Traversing
3- اعمال تغییرات در ساختار صفحه
4- مدیریت رخدادها
5- نمایش و مخفی کردن
6- تغییر ظاهر صفحه
در این قسمت نوبت به استراحت رسید و به مدت 15 دقیقه دعوت شدیم به پذیرایی با چای و نسکافه و شیرینی. بعد از بازگشت از استراحت درس خود را با جی کوئری ادامه دادیم و کمی با بعضی توابع جی کوئری آشنا شدیم که لیست این توابع و عملکردها را در ادامه با هم میبینیم.
3-توابع Jquery
- چگونگی تغییر محتوای متنی به کمک Text
- تغییر ظاهر تگهای روی صفحه به کمک Class و Css
- اعمال تغییرات به کمک انیمیشن های پیش فرض مانند Fade و Slide
4-AJAX
یکی از ویژگیها و امکانات جذاب وب که این سالها دنیای توسعه وب را به طول کامل دگرگون کرده AJAX میباشد. ادامه کلاس با هم تاریخچه AJAX را بررسی کردیم و زیرساختهایی که به کمک کرد تا AJAX به دنیای برنامه نویسی معرفی شود. از آنجایی که پیاده سازی AJAX به کمک جاوا اسکریپت خالص کار سختی است به سراغ جی کوئری و امکانات آن برای پیاده سازی AJAX رفتیم.
اولین تابعی که با آن کار کردی $.Ajax بود که اصلی ترین تابع Jquery برای کار AJAX است و دیدیم چگونه میتوانیم توابع خاصی را در زمانهای خاص اجرا کنیم.
بعد از آن نوبت به Get رسید. یکی از انواع درخواستهایی که میتوان به وب ارسال کرد get است که JQuery هم برای ارسال درخواست Get به صورت AJAX تابع داخلی را مهیا کرده که کار را باز هم ساده تر میکند.
در نهایت Load کردن اطلاعات را به کمک Jquery در یک عنصر خاص بررسی کردیم و یک سناریو کاربردی برای Load را با هم در کلاس پیاده سازی کردیم