جلسه دوازدهم دوره Full stack .NET Developer با تدریس مهندس علیرضا ارومند با موفقیت برگزار شد.
از جمله مباحثی که در این جلسه مطرح شد عبارتند از:
1- آشنایی با Java Script
در ادامه توسعه client side این هفته نوبت به جاوا اسکریپت رسید. زبان برنامه نویسی جذاب که ابتدای کار بسیار محدود و صرفا برای کارهای جزئی سمت کلاینت استفاده می شد اما این روزها با توسعه چندین کتابخانه و فریم ورک کارایی فوق العاده ای پیدا کرده.
با توجه به اینکه همه دوستان حاضر در کلاس در ابتدای امر دوره آموزش برنامه نویسی سی شارپ را گذراندند، و مطمئن بودیم که همه با دید برنامه نویسی سرکلاس حاضر شده اند، روش تدریس ما در کلاس جاوا اسکریپت متفاوت بود. یعنی همه دوستان با مفاهیمی مثل متغیر، حلقه، تابع و … آشنا هستند. پس لزومی به توضیح دوباره وجود ندارد، تنها چیزی که لازم است، این است که این مفاهیم چطور در جاوا اسکریپت پیاده سازی شوند و اینکه در چه مواردی این مطالب در جاوا اسکریپت با دانش قبلی ما یکی هستند و در کجاها متفاوت.
2- آشنایی با ابزارهای آنلاین کد نویسی
در قسمت ابتدای کلاس با دو ابزار آنلاین کاربردی به نام های Fiddle و Plunker آشنا شدیم و دیدیم که چطور به کمک این دو ابزار آنلاین و بدون داشتن محیط های توسعه میتوانیم کد بنویسیم و تست کنیم. و یا حتی با سایرین به اشتراک بگذاریم.
بعد نوبت به خود جاوا اسکریپت رسید. ابتدا نحوه استفاده از جاوا اسکریپت در صفحه بررسی شد و اینکه چطور میتوانیم فایلها ی جاوا اسکریپت با تاخیر بارگذاری کنیم.
نحوه تعریف و استفاده از متغیرها و کار کردن با توابع بخش بعدی کلاس بود. در ادامه با Expression Function و چگونگی استفاده از آن و تفاوتهای آن با توابع عادی آشنا شدیم.
قسمت بعدی کلاس به شرطها در جاوا اسکریپت مربوط میشد. انواع if را بررسی کردیم و بعد نوبت به Switch رسید که به کمک آن چندین شاخه مختلف در برنامه ایجاد کردیم. حالت خاصی از Switch که بیشتر جایگزین if else های متناوب است را با هم بررسی کردیم.
مانند تمام زبانهای برنامه نویسی حلقهها در جاوا اسکریپت نیز یکی از قسمتهای جدا نشدنی زبان برنامه نویسی ما بودند که نحوه کار با انواع حلقه مثل do، while، forو for in که حلقه ای اختصاصی برای جاوا اسکریپت است آشنا شدیم.
تقریبا به میانههای کلاس رسیدیم و وقت این رسید که با یک چای گرم و شیرینی برای ادامه کار تجدید قوا کنیم.
بعد از استراحت نوبت به قسمت دوم کلاس خود را با معرفی ویژگیهای زبان جاوا اسکریپت و بایدها و نبایدها آن ادامه دادیم. اینکه چگونه میتوانیم متغیرها و توابع را نامگذاری کنیم، کامنت نویسی در جاوا اسکریپت و بررسی برخورد جاوا اسکریپت باحروف بزرگ و کوچک بخشی از مطالبی بود که در این قسمت با هم دیدیم.
یکی از ویژگیهای جاوا اسکریپت Hoisting است. در این قسمت به بررسی مفهوم Hoisting و نحوه کامپایل سورس کدهای جاوا اسکریپت پرداختیم.
کلاس خود را با نحوه عملکرد عملگرهای جاوا اسکریپت ادامه دادیم. انواع عملگرهای ریاضی، منطقی و بولی را در جاوا اسکریپت بررسی کردیم.
در انتهای کلاس نوبت به بررسیReference Typeها در جاوا اسکریپت پرداختیم. با هم دیدیم که انواع مختلفی در جاوا اسکریپت به صورت Reference Type هستید. مثلObjectها، آرایهها، تاریخ و …
در اینجا کلاس ما به پایان رسید و ادامه بررسی جاوا اسکریپت به جلسه بعدی موکول شد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دوره بسیار کاربردی Full Stack .NET Developer مراجعه کنید.