جلسه ششم دوره آموزشی سیشارپ به زبان ساده به تدریس مهندس سید سروش سید صدر با موفقیت برگزار شد.
مباحثی که در این جلسه مطرح شد به شرح ذیل است:
1- تکمیل کردن نکات حلقه For
در ادامه جلسه قبل نکات دیگری که از دستور For باقی مانده بود را با هم بررسی کردیم از قبیل:
- کار با گام حرکت
- انواع مختلف حلقه بینهایت
- داشتن بیش از یک متغیر در حلقه
- بررسی مجدد متغیر های محلی و سراسری
- ترکیب کردن بیش از یک شرط برای حلقه
- تعریف متغیر حلقه از انواع دیگری بجز int
- نمایش کدهای اسکی و نکات آن
2- حلقه While و DO While
مبحث بعدی معرفی حلقههای While و DO While بود. و تفاوت آنها با حلقه For که از لحاظ ساختاری کاملا متفاوت میباشد. همچنین تفاوت While و DO While در این است که دستور While در ابتدا شرط رو چک میکند اگر True باشد دستورات حلقه اجرا میشوند. اما دستور DO While در ابتدا دستورات را یک بار انجام میدهد و در انتها شرط را چک میکند. به همین دلیل همیشه دستورات DO While حداقل یک بار انجام میشوند.
3- حلقه Foreach
به عنوان آخرین دستور از دستورات تکرار سراغ حلقه Foreach رفتیم که کاملا جدید و بسیار کاربردی میباشد. برای استفاده از این دستور باید نام مجموعهای که میخواهید روی آن پیمایش انجام دهید را بدانید و همچنین نوع دادهای آن را نیز باید بدانید تا بتوانید از دستور Foreach به درستی و راحتی استفاده کنید. در خیلی از سناریوها این دو آیتم جلو چشم ما نیستند و باید خودمان آنها را پیدا کنیم. از این نوع سناریو تمرینی خواهیم داشت.
در آخر اگر به دستور Foreach مسلط باشید خیلی از مسائل را میتوانید حل کنید و برعکس!
4- معرفی کلاس Random
برای تولید کردن اعداد تصادفی میتوان از کلاس Random استفاده کرد . در این بخش کار با این کلاس را بررسی کردیم و با متد Next آن آشنا شدیم و از Overloadهای مختلف آن استفاده کردیم. در ادامه دیدیم که در بعضی از شرایط متد Next همیشه یک مقدار تکراری به ما تحویل میدهد و ظاهرا به درستی کار نمیکند! که در کلاس راه حل آن را نیز بررسی کردیم و متوجه نکته آن شدیم.
5- معرفی Guid
روش دیگری که برای تولید مقادیر تصادفی وجود دارد استفاده از Guid میباشد که یک Struct میباشد. برخلاف Random که یک کلاس بود. Guid 32 کاراکتر در مبنای هگزادسیمال به شما تحویل میدهد که همیشه منحصر به فرد خواهد بود، و کاربردهای زیادی در سناریوهای مختلف دارد. همینطور در برنامههای کاربردی تحت وب و همچنین در مباحث دیتابیسی نیز کاربرد دارد. برای تولید این اعداد باید از متد NewGuid استفاده کرد.
در ادامه از متدهایی استفاده کردیم که خیلی کاربردی هستند و همه آنها برای نوع دادهای String هستند.
- ToUpper
- ToLower
- Replace
- Substring
6-بررسی خصوصیات مهم ComboBox
در نهایت این جلسه را با یک موضوع مختصر به پایان بردیم. ComboBox چندین خصوصیت دارد که به هم شبیه هستند و اکثرا برای اشخاصی که تازه شروع به یادگیری سیشارپ کردند گیج کننده میباشد. این خصوصیات عبارتند از:
- Text
- SelectedText
- SelectedIndex
- SelectedItem
- SelectedValue
پیشنهاد میکنم یک ComboBox را با مقادیر دلخواه پر کنید و سپس خروجی این 5 خصوصیت را در زیر هم برای خودتان چاپ کنید تا متوجه تفاوت و کاربرد آنها بشوید. البته هنوز مواردی باقی مانده است که گفته نشده تا بتوان از همه این خصوصیات استفاده کرد.
در جلسه بعد تمریناتی که تا اکنون در کلاس مطرح شده بود را بررسی و انجام خواهیم داد و در ادامه کار با توابع، مخصوصا توابعی که خودمان خواهیم نوشت، که بسیار مهم هستند جلسه را ادامه میدهیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دوره بسیار کاربردی سیشارپ به زبان ساده مراجعه کنید.