جلسه دوم دوره Business Intelligence در SQL Server 2016 با موفقیت برگزرا گردید در این جلسه تمرکز ما بر روی بحث تخصصی روی Data Warehouse بود.
اما مباحثی که در این جلسه بررسی شد عبارتند از
1. آشنایی با Dimensionهای عمومی
یک Data Warehouse خوب معمولاً با سه Dimension زیر درگیر است
الف) DimDate : این Dimension شامل اطلاعات تاریخ شمسی، میلادی، قمری و… میباشد. با استفاده از این Dimension میتوان گزارشات را بر اساس تاریخ را در حالتهای مختلف اخذ نمود.
ب) DimTime : این Dimension شامل اطلاعات زمان میباشد. با استفاده از این Dimension میتوان گزارشات را بر اساس زمان در حالتهای مختلف اخذ نمود.
ج) DimGeoLocation : این Dimension شامل اطلاعاتی در خصوص استانها و شهرهای ایران است. با استفاده از انی Dimension میتوان گزارشات را بر اساس شهر و استان در حالتهای مختلف اخذ نمود.
2. بررسی مفهوم SCD
تغییرات آهسته ابعاد یا Slowly Change Dimension یکی از مباحث بسیار پر کاربرد در طراحی Dimensionها میباشد.
در این جلسه انواع محتلف SCD و نحوه طراحی مربوط به هر کدام از آنها بررسی شد.
همچنین یکی از حرفهایترین مدلهای SCD یعنی SCD Type 6 در این جلسه معرفی شده و نکات کابردی مربوط به آن به دوستان ارائه گردید.
3. معرفی جداول Fact و نکات کاربردی مربوط به آن
جداول Fact در یک Data Warehouse یکی از بزرگترین و پر کاربردترین و سنگینترین جداول (از لحاظ تعداد رکورد و حجم) میباشند.
برای طراحی این نوع جداول باید با اصطلاحاتی مانند Grain، Measure و… آشنا باشید که در طی این جلسه بخوبی در این خصوص برای دانشجویان صحبت کردیم.
همچنین ما در این جلسه با انواع مختلف Factها آشنا شدیم و یاد گرفتیم که هر کدام از آنها را چه موقعی باید در Data Warehouse ایجاد کنیم.
4. بررسی انواع مدلهای طراحی Data Warehouse
در این جلسه ما با انواع مدلهای طراحی Data Warehouse آشنا شدیم. برای طراحی یک Data Warehouse خوب سه روش زیر وجود دارد.
1) طراحی به سبک Star Schema
2) طراحی به سبک Snowflake Schema
3) طراحی به سبک Constellation Schema (Galaxy Schema)
طراحی به سبک هر کدام از مدلها ریزه کاریهایی به همراه دارد که در طی این جلسه در این خصوص برای دانشجویان به طور مفصل صحبت کردیم.
5. ایجاد یک Data Warehouse برای سیستم درمانگاه
اگر یادتان باشد در دوره ما یک بانک اطلاعاتی برای درمانگاه معرفی کردیم. در این جلسه به کمک دانشجویان توانستیم برخی از جداول پر کاربرد Data Warehouse کلینیک را طراحی و با چالشهای مربوط به آن آشنا شویم.
6. معرفی یک ویژگی جدید از Power BI
یکی از ابزارهای بسیار پر کاربرد در بحث Visualization (بصری سازی) Power BI Desktop میباشد. با استفاده از این ابزار شما میتوانید در کمترین زمان ممکن گزراشات + داشبوردهای مدیریتی خود را بدون کد نویسی و چالشی خاص ایجاد نمایید. اما یکی از سوالاتی که خیلی از دوستان در این خصوص از من میکنند این است. آیا امکان نمایش گزارشات + داشبوردهای طراحی شده بر روی پورتال SSRS (صفحه وب) وجود دارد؟
در پاسخ باید بگوییم بلی، طی چند روز اخیر بالاخره مایکروسافت نسخه آزمایشی مربوط به این موضوع را Release کرد و من هم این موضوع را در کلاس برای دوستان دمو دادم.
در ضمن اگر با Power BI آشنا نیستید میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
https://nikamooz.com/power-bi
7. تمرین کلاسی + مسابقه
در تمرین این جلسه دو سوال مطرح کردیم که چالش خیلی از دوستان در دنیای واقعی خواهد بود.
و از دوستان خواستیم که با تشکیل گروههای چند نفری به حل این سوالات اقدام کنند.
پس از کش و قوس فراوان مابین گروههای تشکیل شده دو گروه از دوستان موفق به حل تمرین شدند که تصویر مربوط به این عزیزان در این قسمت قرار داده شد.
اگر میخواهید در کلاس دوم دوره BI ثبت نام کنید همین الان بر روی لینک زیر کلیک کنید.
ثبت نام در کلاس دوم BI بصورت حضوری و غیرحضوری [کلیک کنید]
2 دیدگاه
پروین شاهی
با عرض سلام
من مدیر مالی هستم و به اکسل در حد متوسط آشنا هستم جهت گزارش مدیریتی و تجزیه تحلیلهای مالی میخواستم بدونم بهتره کلاس اکسل پیشرفته برم یا power bi desktop
اگه راهنمایی بفرمایین ممنون میشم
مسعود طاهری
اگر بحث صورت های مالی مد نظر شما است در دوره های ما این موضوع وجود ندارد اما اگر به دنبال آموزش ابزاری هستید که بتوانید مباحث مالی و داشبوردهای مدیریتی را با آن ایجاد کنید پیشنهاد من این است که حتما سراغ Power BI بروید، ضمنا به پیش نیاز های اون توجه داشته باشید.
توجه داشته باشید که هر دو این ابزارها می توانند داشبوردها و گزارش های شما را ایجاد کنند