اولین جلسه دوره آموزشی ASP .NET Core پیشرفته با تدریس مهندس علیرضا ارومند با موفقیت برگزار شد.
از مباحثی که در این جلسه مطرح شد مباحث زیرساختی بود:
آیا زمان استفاده از NET Core. فرا رسیده یا نه؟ این سوالی است که این روزها در بسیاری از محافل مطرح است و باید تصمیم بگیریم که میخواهیم کدهایی به روز و سریع بنویسیم با ابزارهای فوق العاده و جدید یا روش سنت گرایانه و قدیمی را در پیش بگیریم. آیا این تغییر ریسکهایی به همراه دارد یا خیر؟ این سوالی است که در طول این دوره باید به جواب آن برسیم.
۱- آشنایی با ASP .NET Core MVC


اینکه بدانیم چه راهی را باید طی کنیم تا به یک برنامهنویس حرفه ای NET Core تبدیل شویم. در ابتدا با ASP.NET Core MVC آشنا شدیم دیدیم چطور مسائلی مثل سورس باز بود و ماژولار بود و Cross Platform بودن میتواند به ما کمک کند تا برنامهها بهتری توسعه بدهیم. و دستاوردهایی که با این شرایط جدید داشتیم را بررسی کردیم.
آشنایی با تاریخچه .NET Core و مسیری که طی شده تا به امروز آشنا شدیم و دیدیم که چگونه تیم مایکروسافت شروع به به توسعه نسخه جدید .NET کرده و بررسی کردیم که چرا نام آن را به دات نت کور تغییر داده و چرا از اسم قبلی استفاده نکرده و نسخه جدید به بازار ارائه نشده است.
اما یکی از مشکلاتی که بعد از معرفی دات نت کور با آن مواجه شدیم به وجود آمدن چندین نسخه از دات نت بود و اینکه چگونه مطمپن باشیم برنامهای که با یک نسخه از داتنت توسعه داده شده است در نسخههای دیگر نیز کار میکند و میتوانیم از آن استفاده کینم؟ راه حل این مشکل معرفی .NET Standard بود و دیدیم که NET Standard چیست و چگونه این مشکل را حل میکند و نسخههای مختلف ارائه شده توسط آن چه امکاناتی دارند.
به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای بایدبا روال اجرای برنامههای تحت وب آشنا باشیم و غیر از آن بدانیم که یک برنامه چگونه توسط داتنت و داتنت کور اجرا میشود و توسعه و اجرای برنامههای داتنت و داتنت کور چه تفاوتیهایی با هم دارند و این مبحثی بود که در ادامه با آن آشنا شدیم و دیدیم که چگونه داتنت کور لایههای مختلف توسعه و اجرای برنامههای تحت وب را تغییر داده است.
یکی از ویژگیهای اصلی برنامههای تحت وب توسعه داده شده با MVC قابلیت تست واحد آنها و امکان استفاده از ابزارهای UI تست در آنها است. در این قسمت با یک ابزار جذاب برای تست آشنا شدیم.
در قسمت بعد به معرفی الگوی MVC بدون در نظر گرفتن نحوه پیاده سازی آن در فریمورک مایکروسافت پرداختیم و دیدیم که چگونه مایکروسافت از این الگو استفاده کرده تا بتواند یک فریمورک قوی و به روز را به بازار معرفی کند. و به معرفی نحوه پیادهسازی این الگو در فریمورک مایکروسافت پرداختیم.
برای ادامه کار لازم بود تا با ساختار پروژههای MVC آشنا شویم و نیازهای نرمافزاری و سختافزاری برای کار کردن با آن را شناسایی کنیم و این کاری بود که در قسمت دوم کلاس انجام دادیم.
در انتها یک پروژه جدید از جنس MVC ایجاد کردیم و قسمتهای مختلف آن مثل Model, Controller, View, Routing System و … را با هم بررسی کردیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دوره بسیار کاربردی دوره آموزشی ASP.NET Core MVC پیشرفته مراجعه کنید.